PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

27 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΜΝΗΣΙΑ (DEJAVU) Η΄ ΟΧΙ? (ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΠΑΜΠΑ?).....by Freddo Cappuccino


Επιτέλους!
Τώρα φίλοι μου μπορείτε όλοι να ηρεμήσετε και να κοιμηθείτε με αγαλλίαση...
Τα πάντα επέστρεψαν στον φυσικό τους ρυθμό....Τα πουλιά ξανακελαϊδούν, τα ψάρια μπήκαν πάλι στο νερό, τα  δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους το φθινόπωρο. Οι σκύλοι ξαναγαυγίζουν, οι γάτες ξανανιαουρίζουν και έτσι νιώθουμε ξανά ότι είμαστε ζωντανοί, αφού όλα κυλάνε φυσιολογικά.


Και αυτό διότι ο θρύλος επέστρεψε....
Στο πλαίσιο αυτό, επανήλθε δριμύτερη (ή μάλλον θέριεψε περισσότερο) και η κόκκινη προπαγάνδα, που είχε ξαποστάσει.....(θυμάστε από τότε με την μικτή Βραζιλίας-Πειραιά του Ζίκο Μπακαλόγατου?)
Στο ίδιο μοτίβο, δε διανοείται κανείς διαιτητής να παίξει λιγότερο από 80-20  τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη...
Στη φυσική τους ροή επέστρεψαν και οι διαιτησίες στα ματς του Παναθηναϊκού, όπου για να πάρει πέναλτυ, πρέπει πρώτα ο παθών ποδοσφαιριστής να κάτσει κανα δυό μέρες στην εντατική νοσοκομείου. Η κάθε μικρή ομάδα που αμύνεται μαζικά εις βάρος του Παναθηναϊκού, έχει περίπου το 1/3 των φάουλ από ότι αυτός και το 40-60 μες στο ΟΑΚΑ εις βάρος του Παναθηναϊκού είναι έως κατάσταση που εύχεσαι να σου συμβεί.(και μη χειρότερα που λέμε...)
Η "ανεξάρτητη" αθλητική κυριακή, παίρνει ξανά αφορμές και ξεσαλώνει,  επειδή η ομάδα που υποστηρίζουν η ΝΕΤ, η πλειοψηφία των στελεχών της κρατικής τηλεόρασης ή οι συντελεστές της εν λόγω εκπομπής, (όλους τους πληρώνουμε όλοι αδρά), είναι απλά υποφερτή απέναντι στο φιλικό σωματείο  του Μποροθρύλου και απλά δεν έχει σχέση με το περσινό μπουρδέλο. Oι κόκκινοι παρουσιαστές αποθεώνουν τον κόκκινο πύρινο λαό και τα μάτια είναι ερμητικά κλειστά ακόμη και στα οφθλαμοφανή υπέρ του ολυμπιακού. Οι καλεσμένοι αδερφικά φιλικοί με τον κηπουρό (καλεσμένος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του ολυμπιακού!), ο οποίος μέχρι το 2004 αναφερόταν παντού Νικοπολίδης και μετά τη μεταγραφή στο ολυμπιακό έγινε αυτόματα Αντώνης! (αυτό έγινε εν μία νυκτί λες και ήταν συνεννοημένοι με τηλεπάθεια).
Τα διαιτητικά σφάλματα εις βάρος του Παναθηναϊκού αποσιωπούνται και όλα αυτά βέβαια μόνο μέχρι τη στιγμή που φαντάζομαι ότι  κλείνετε, (όπως και εγώ) την τηλεόραση,  επειδή φοβάστε μην ξεφύγετε, τη σπάσετε και πού να ξαναπαίρνετε άλλη.
Τα  πρωτοσέλιδα των "αντικειμενικών" εφημερίδων (πχ Sportgay)  βαράνε το κόκκινο ντέφι αλύπητα και  τα επίσης "αντικειμενικά" ερυθρόλευκα ραδιόφωνα κάνουν το Γκέμπελς να φαίνεται άμυαλο βαρετό νιάνιαρο μπροστά τους. Δε σας θυμίζει η όλη φάση που ζείτε πάλι, το μότο:They are controlling the transmission (τηλεοπτική  σειρά " τα σύνορα της φαντασίας")?


ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ.....που λέει και το τραγούδι.
Χωρίς να είμαι γιατρός ή ειδικός, απλά επειδή ψιλομελέτησα πριν ξεκινήσω το άρθρο, σας λέω: μη φοβάστε δεν είστε σχιζοφρενείς ή επιληπτικοί. Όντως ξαναζείτε τα ίδια. Ναι, αυτά που έχετε ζήσει. Όλο τον εφιάλτη πολλών ετών. Αυτόν που πιστέψατε ότι δε θα επιστρέψει. Δεν είναι dejavu (ήταν να μην ξεκινήσω τα γαλλικά ώστε να μεταφράσω το πανό των αδερφιών....). Η κόκκινη προπαγάνδα καθιστά σαφές από και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν ανέχεται δεύτερο χρόνο χωρίς πρωτάθλημα. Θα κάνει το άσπρο-μαύρο, θα αναστήσει πεθαμένους, θα κάνει ανάπηρους να περπατήσουν και τυφλούς να δούνε. Τα κόκκινα γυαλιά είναι πέντε διαστάσεων,είναι τα...5D, με αυτά όλα τα κόκκινα επιτρέπονται, όλα τα ποδοσφαιρικά κόκκινα εγκλήματα τα κάνουν να παρουσιάζονται σαν το χαμόγελο της Τζοκόντα...
Αν  όμως είμαστε ΟΜΑΔΑ (όπως πέρσυ) και μια γροθιά  θα καταφέρουμε τα πάντα, έτσι Προφήτη Γαβριήλ...Σισέ?


Κλείνοντας, ήθελα να σας πω κάτι για να κλείσω και τον κύκλο που ξεκίνησα στο άρθρο....
Κάποια φορά που το παιδί σας ρωτήσει:
..."γιατί έχω την αίσθηση ότι επαναλαμβάνεται ο χρόνος μπαμπά?"  ,
μπορεί να μην ξέρετε τι να του απαντήσετε.....και τι εξήγηση να δώσετε...
Μπορείτε όμως κάλλιστα να το διαβεβαιώσετε ότι αν ο χρόνος επαναλαμβανόταν και οι δεινόσαυροι ξανάρχονταν στη γη και γίνονταν ολυμπιακοί, δύσκολα θα εξαφανίζονταν μετά από τόση κόκκινη προπαγάνδα με την οποία θα τρέφονταν, όπως όλα τα πρόβατα ομοϊδεάτες τους.


Τα λέμε
Φρέντο Καπουτσίνο



Υ.Γ 1 Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό το άρθρο (για τόσο νωρίς και με τόσο μικρό δείγμα διαιτησιών) , όμως έχουμε μια αίσθηση, εμπειρία και αντίληψη, για να "πάρουμε  γραμμή" τι πρόκειται να συμβεί.


Υ.Γ 2 Πολύ μεγάλο αφιέρωμα (σε συνέχειες) για την τέχνη της κόκκινης ευνοιoκρατίας και την ιστορία της κόκκινης προπαγάνδας, μπορείτε να διαβάσετε στο φιλικό blog http://trifulli.blogspot.com


Υ.Γ 3 Θα ήθελα τέλος να θίξω κάτι άσχετο. Να παινέψω εμάς....τους "προπονητές" της κερκίδας.
Που είμαστε απλά φίλαθλοι ή οπαδοί και δεν ξέρουμε τίποτα.....που δε σκαμπάζουμε από μπάλα...που δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους αρμόδιους....που κριτικάρουμε εκ του ασφαλούς....που όταν τα λέμε εκ τοων προτέρων μας αγνοούν επιδεικτικά....που όταν τα λέμε έστω εκ των υστέρων μας λένε υπερβολικούς.
Εμείς λοιπόν (κύριοι αρμόδιοι), οι άσχετοι, γκαρίζαμε (προκαταβολικά και δεν περιμέναμε να δούμε τη γκέλα με την Ξάνθη και τους τραυματισμούς) ένα ολόκληρο καλοκαίρι για την έλλειψη σε μπακ-απ του Σισέ, σε ποιοτικό κίλερ στην άμυνα και σε box 2 box παίκτη στα χαφ (σ.σ ο Κουμορτζί έβγαλε μάτια προχτές, φοβερός και ο Σισέρο της Χέρτα που πήγε στη Βόλφσμπουργκ).
Εμείς δεν περιμέναμε τους τραυματισμούς για να δούμε τις αδυναμίες.
Βλέπαμε τους "ενδεχόμενους" τραυματισμούς και αξιολογούσαμε....
Δεν περιμέναμε να δούμε τι εστί Κέζος...
Είχαμε διαβάσει, είχαμε μάθει, άλλωστε η ΑΕΚ στην ίδια χώρα εδρεύει.
Τώρα Δευτεριάτικα νωρίς νωρίς κατακλύζετε τα sites, ότι η ομάδα που διαφημίζατε να έχει το πληρέστερο ρόστερ όλων των εποχών, έχει 2-3 σημαντικές τρύπες στο ρόστερ και χρειάζεται ενίσχυση, ενώ το σερί μυικών τραυματισμών συνεχίζεται και πάμε στην Κρήτη αποδεκατισμένοι. Με το σύστημα προσευχή...μην τραυματιστεί ο Σισέ.
Θεούλη μου, κράτα τον υγιή έστω μέχρι την 8η αγωνιστική....
Αφιερωμένο δικαίως λοιπόν σε όσους μας κριτικάρουν: 

"Μαζί μας ασχολείστε (ότι ζητάμε τον ουρανό με τ΄ άστρα στις μεταγραφικές περιόδους)....πόσο μαλάκες είστε?"


UPDATE 27/9/10-21.39
Δεν πέρασαν συμπτωματικά λίγες ώρες από το άρθρο και μόλις διάβασα τα εξής:
1) Το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Γιάννη Μώραλη με τον Κώστα Βερνίκο στο γραφείο Τύπου του συλλόγου σκέφτονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.Ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι πολύ πιθανό να πλέον εκτελεί και χρέη αντιπροέδρου στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΕΙΣ Ε?
2) Δημιοργείται site με Blogger τον Αλέφαντο. Άντε και τον Κατ-μαν παιδιά... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου