PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

18 Απριλίου 2011

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...by Freddo Cappuccino

Αν γινόταν μια ανασκόπηση της φετινής χρονιάς, δε θα υπήρχε τίποτα πιο αντιπροσωπευτικό από το σημερινό ματς Ολυμπιακός Κώλου-Παναθηναϊκός.



2 ΠΕΝΑΛΤΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ & 2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ....ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΑΣΤΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΤΟ ΜΑΤΣ
Παιχνίδι κωμικοτραγικό και προσωποποίηση της ποδοσφαιρικής σεζόν τόσο αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Είδαμε ένα Παναθηναϊκό να ξεκινά και οι παίκτες του να είναι για κλωτσιές. Αδιάφοροι και σκιές του καλού τους εαυτού. Στην πορεία να πάει να πραγματοποιήσει τρελή ανατροπή με 10 παίκτες και τελικά να μην το πετυχαίνει. Και όλα αυτά στο φόντο μιας αστείας διαιτησίας (οφσάιντ γκολ, ανύπαρκτη αποβολή και συνολική εικόνα), ενός ταγμένου παραρτήματος που πλέον δρα τελείως απροσχημάτιστα, με την επίσημη ανοχή και της Πολιτείας πια. Ενός παράγοντα που κάνει επίδειξη δύναμης στην αλητεία και τσιτώνει τα γκάζια της πρόκλησης σε μια εποχή που ο κόσμος είναι στη μπρίζα λόγω πολλών κονωνικών προβλημάτων.
Μα έτσι όμως κύλισε όλη η χρονιά. Τα ίδια και τα ίδια. Κοινοί παρονομαστές ήταν:
Η παράγκα (συμπεριλαμβανομένου των παραρτημάτων), η αδιαφορία αρκετών παικτών, η ανυπαρξία (με όλη την έννοια της λέξης) διοίκησης αντάξιας της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

*Ένα μπράβο στο κράτος μας που μετά το πρώτο μπάσταρδο του Πειραιά, υιοθέτησε και αυτό του Βόλου. Και έτσι στις κληρώσεις της Uefa θα είναι δύο οι πουτάνες από την Ελλάδα.Έτσι, θα σιχτιρίζει μια ομάδα λιγότερη στην Ευρώπη που δεν πέτυχε αντίπαλο τον "Ολυμπιακό". Αλήθεια κύριοι αρμόδιοι του ελληνικού αθλητισμού, τα spreads της πουστιάς βάρεσαν TILT ή έχει ακόμη?
Η παράγκα εξάντλησε το συντελεστή δόμησης ή έχουμε ακόμη περίσσεια?
Κατακαημένοι εκεί στα γραφειάκια σας καθίστε και πανηγυρίστε λαμόγια. Σας καταριέμαι γιατί μας μαυρίσατε την ψυχή. Πολλά χρόνια και σε πολλούς ανθρώπους.

*Ένα ευχαριστώ στους παικταράδες μας που αφουγκράστηκαν πόσο θέλαμε το σημερινό ματς και έκαναν τα πάντα, για να...χάσουν. (αλείφοντας με βούτυρο το ψωμί του διαιτητή και του Μπέου). Μέσα σε ένα μόλις χρόνο μας κωλόφτιαξαν,μας ξενέρωσαν,μετά μας "έφτιαξαν" και τελικά μας ξαναξενέρωσαν όλους εμάς τους Παναθηναϊκούς. Γλύκες,κυνήγι, παντόφλα, γκρίνια,στάχτη στα μάτια, ....τυπική σχέση που βαδίζει σε διαζύγιο. Η΄ μάλλον διαζύγια.
*Βραβείο αυτογκόλ της χρονιάς, απονέμεται στους εξαφανισμένους μετόχουςτου Παναθηναϊκού.
Δε θέλω να επεκταθώ και να γράψω πράγματα που διαβάζετε παντού και συνεχώς. Είμαι φοβερά απογοητευμένος από ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. Δέχομαι ευχαρίστως ότι δε βλέπει κανείς τους συναισθηματικά τον Παναθηναϊκό. Ας κάνουμε  αυτήν την παραδοχή. Τους παρακαλώ έστω επιχειρηματικά να τoν δουν.
Σας πήρε αμπάριζα ένας χτεσινός Μαρινάκης και ο γνωστός Μπέος. Σας ληστεύει καθημερινά και σας βιάζει προκλητικά και στα μούτρα σας. Την παλεύετε καθόλου? Σας πήρε λεφτά μέσα απτην τσέπη στο Καραϊσκάκη και ενδεχομένως και σήμερα. Τελικά, θα μας πείτε πώς βγάλατε τόσα λεφτά στη ζωή σας διοικώντας έτσι? Αφήνοντας στους εχθρούς σας ελεύθερο το πεδίο δράσης?Άφήνοντας τους εχθρούς σας να συνομωτούν και να κάνουν βρώμικες συμμαχίες με άλλους εχθρούς και με τα media?
Όχι φυσικά. Αν τους αφήνατε τους εχθρούς σας να δρουν έτσι και στις άλλες σας επιχειρήσεις, πολύ απλά θα είχατε σβηστεί από τον χάρτη. Τόσο απλά.
Όπου σας βολεύει....απαξίωση. Όπου σας βολεύει....μεγαλοστομίες. Όπου σας βολεύει...αποθεώνετε το λαό του ΠΑΟ. Όπου σας βολεύει...είμαστε η απαρχή όλων των δεινών και την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια....Όποτε βολεύει ξεστομίζετε και καμιά "πτώχευση". Ε...αυτό παραπάει. Ούτε ο Στρος Καν δεν το ξεστόμισε αυτό.
Α! Ναι. Μια ερώτηση: Αν είχε γήπεδο ο ΠΑΟ (που εσείς ευθύνεστε που έχει η κουτσή Μαρία ομάδα και όχι εμείς), θα ζούσαμε αυτό το τσίρκο με τα Δ.Σ σας?
 Είστε όμως άτυχοι. Διότι εμείς δεν είμαστε πρόβατα όπως οι κόκκινοι. Και μπορεί να νομίζετε ότι μας κοροϊδεύετε κάποιες φορές με επικοινωνικά τρυκ (που μόνο απέναντί μας χρησιμοποιείτε),με φερέφωνα τύπου Γκοντζίλα, όμως στην ουσία ξέρουμε και έχουμε απείρως μεγαλύτερο πνευματικό επίπεδο από τους γαύρους. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα το πιο πολυτραγουδισμένο σύνθημα είναι το "έτσι όπως μας θέλετε εσείς,ποτέ μας δε θα γίνουμε εμείς".
Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για σας και πόσο μας έχετε πληγώσει με την αδιαφορία σας.
Θα πω όμως μόνο αυτό για να κλείσω.
ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.  Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός έχει την κατάλληλη φράση και για την περίπτωσή σας.
Εσείς ευθύνεστε που αλωνίζουν οι Καλόπουλοι. Εσείς ευθύνεστε που υποτιμά τη νοημοσύνη μας η ΝΕΤ, ο SportFm και όλα τα αντικειμενικά-κόκκινα μέσα. Εσείς ευθύνεστε για την επιλογή προπονητών, παικτών, γυμναστών οι οποίοι φάνηκαν ανεπαρκείς . Εσείς φταίτε για το διοικητικό αδιέξοδο και για τις οικονομικές αστοχίες. Εσείς ευθύνεστε που βιαστήκαμε στο Καραϊσκάκη σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Εσείς ευθύνεστε που δεν αντέδρασε ο Παναθηναϊκός στα σκηνικά αυτά όπως θα αντιδρούσε ο Ολυμπιακός στην αντίστοιχη. Εσείς ευθύνεστε που ξεκατινιάζεστε ακόμη και παραμονές κρίσιμων αγώνων και διαρρέετε ότι θα πουληθούν συγκεκριμένοι παίκτες, ενώ εκκρεμούν κρίσιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Τελικά είστε ηλίθιοι. ¨Ενας στόχος απέμεινε, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να σε βοηθήσει να ανασάνεις (αν υπάρξει μια εύκολη κλήρωση το καλοκαίρι). Και όμως στο βωμό προσωπικών αντιπαθειών τον θυσιάζετε και αυτόν.
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μαγαζί κανενός και δε θα πτωχεύσει ποτέ. Πρωτίστως στην ψυχή μας και γενικώς. Διότι εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες του, απλά δεν έχουμε μετοχές του.  Εσείς που έχετε μετοχές του είστε Α-ΜΕΤΟΧΟΙ.
Κουραστήκαμε αφάνταστα (εδώ κουράστηκε ο Φερέιρα που είναι μόλις έξι μήνες εδώ) και να ξέρετε ότι στο Άρμα του ...ζοφερού μέλλοντος που σχεδιάζετε για μας όχι μόνο δε θα επιβιβαστούμε, αλλά θα κάνουμε τα πάντα ώστε να ξαναπάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να το καταρρίψουμε.

Τα λέμε
Φρέντο Καπουτσίνο

1 σχόλια:

green_positive είπε...

geia sas aderfia molis egina anagnwsths sto blog sas , tha xarw na sas dw kai sto diko mou http://greenpositivegrcom.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου