PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

7 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ...by guest Figo

Τελικά την βρήκαμε την ανάσα μας… Αναπνεύσαμε μετά από πολλά πολλά χρόνια. Χαρήκαμε, κάναμε high five στο δρόμο με τους φίλους, χαμογελάσαμε χωρίς να πούμε κουβέντα. Λες και ρίξαμε 5 γκολ στο εφταροστεφανωμένο ήμασταν σήμερα το πρωί όλοι οι Παναθηναϊκοί. Ούτε άγχος για την επόμενη μέρα, ούτε αμφιβολία για τη διάδοχη κατάσταση, ούτε αμφιβολία μήπως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος η νέα διοίκηση. Και το άγχος να έχεις; Μήπως πας από τα 1 στα 10, στο 0 στα 10? Δεν γίνεται, είσαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ… Το 1 το παίρνει κι ο κόσμος, χωρίς διοίκηση. Για τον ισολογισμό; Τι θα μας πάθει; Με τους κολοσσούς που παίρνουν το τιμόνι κι ένα κόσμο σαν γροθιά θα είναι σωστός κι ο ισολογισμός. Για τον αντίπαλο; 30 χρόνια δεν τον σκιάχτημα που είχα τον εχθρό εντός, θα τον υπολογίσω τώρα που έχω διοίκηση ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ; Τίποτα δεν μας άγχωσε σήμερα το πρωί. Είναι σαν να αγχωθείς αν αύριο το πρωί πουν οι Παπανδρέου και οι Καραμανλήδες ότι εγκαταλείπουν την χώρα. Τι να σε αγχώσει σ’ αυτή την περίπτωση; Ποιος θα σε κλέψει; Ποιος θα σε πάει στο Δ.Ν.Τ.; Ποιος θα σου κόψει το μισθό; Κάποιος θα βρεθεί που ΔΕΝ μπορεί να είναι χειρότερος.


Δεν θα πω τίποτα σήμερα για τη νέα κατάσταση. Ξέρουμε τον Νικόλα Πατέρα, τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Την πήραν την ομάδα εξαθλιωμένη, κακοποιημένη και μίζερη και σε 2 χρόνια την έκαναν πανίσχυρη, φόβητρο, νταμπλούχο. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα και με τον κόσμο στο πλάι τους. Το 95% των ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩΝ που ήταν πικραμένο και ΕΚΤΟΣ γηπέδου.

Θα μιλήσω μόνο για τον κύριο Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ένας άνθρωπος που τράβηξε πάνω του τα πυρά χιλιάδων ανθρώπων με τις επιλογές του. Με τις επιλογές ανθρώπων, κινήσεων, παικτών και επικοινωνιολόγων. Ένας επιχειρηματίας από το μεγαλύτερο τζάκι της Ελλάδας που κατάφερε να αφήσει το όνομα του να άγεται και να φέρεται από τον κάθε Γκόντζο, τον κάθε Κοντό και τον κάθε Αθανασόπουλο. Είναι απορίας άξιο και ίσως άξιο ιατρικής διερεύνησης το γιατί.

Υποτίθεται ότι ξάφνιασε «χαρίζοντας» το 25% της ΠΑΕ. Που; Σε έναν αναξιόπιστο αγοραστή που τον στόλισε με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς πριν 2 μήνες και σ’ έναν κακοδιαχειριστή πρόεδρο που τον έδιωξε από την ΠΑΕ ως αποτυχημένο στα οικονομικά αλλά και γιατί πρότεινε ανθρώπους που είναι εχθροί του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ (π.χ. Κανελλόπουλος). Πως παραδίδει την ΠΑΕ σε τέτοιους «κακούς» ανθρώπους; Πως παραδίδει την ΠΑΕ στα δόντια των ανθρώπων που η DELLOITE προειδοποίησε κιόλας ότι αν συνεχίσουν έτσι θα την τινάξουν στον αέρα;

Ξάφνιασε λοιπόν ο κύριος Βαρδινογιάννης τους αδαείς… Αυτούς που δεν ασχολούνται με το θέμα τόσο καιρό. Ο κύριος Βαρδινογιάννης πριν 2 μήνες πούλαγε με 60εκ. ευρώ το ποσοστό του και τώρα χαρίζει. Έτσι θα μας πει ο κύριος Γκόντζος κι ο κύριος Κοντός. Θα χαρίσει και θα στηρίξει τον αναξιόπιστο Πατέρα, τον κολλητό του Μαρινάκη. Θα πουλήσει γιατί δεν αντέχει άλλο τις βρισιές και τα πανό; Μια ερώτηση μόνο: Που τα πουλάτε αυτά κύριοι; Είναι τόσο βαθιές οι ρίζες της απόφασης Βαρδινογιάννη, τόσο που δεν μπορεί να τις αντιληφθούμε εύκολα σε όλο της το εύρος. Την ώρα που εγκρίθηκε και οριστικά το σχέδιο και η άδεια του γηπέδου, την ώρα που 27.000 άνθρωποι … τίμησαν την διοίκηση του με διαρκείας, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης «επηρεάστηκε» από τα πανό της Τζένοα! Εδώ και 10 χρόνια ο κόσμος βρίζει, δέρνεται στο γήπεδο, αδειάζει τη Λεωφόρο, βγαίνει 30.000 στο δρόμο και κανείς δεν συγκινείται. Τώρα τους έπιασε η ευθιξία.

Φαίνεται πως η αγορά τραπεζών απαιτεί κινήσεις στρατηγικής. Απαιτεί πιέσεις. Σε κυβερνήσεις ολόκληρες και επιχειρηματικά τραστ. Κανείς δεν θέλει όταν πάει να αγοράσει δυο απ’ τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να έχει απέναντι του τον ισχυρότερο dealer τραπεζίτη και μια κυβέρνηση που δεν τον φοβάται! Κι ειδικά όταν έχεις μπροστά σου και το άνοιγμα της στοιχηματικής αγοράς και το ασυμβίβαστο, τότε χαρίζεις. Κι όταν χαρίζεις κάτι που δεν αγαπάς είναι ακόμα ευκολότερο να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα σου…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου