PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

19 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ…by guest Figo


Έχουν περάσει περί τις 12 ώρες από το νέο σοκ που μας προκάλεσε η αγαπημένη μας ομάδα. Νεύρα, απογοήτευση, προβληματισμός που εκφράστηκε ακόμα και στις εξέδρες του γηπέδου από τον κόσμο μας, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν ο μόνος που στάθηκε στο ύψος της περίστασης ξανά.
   Είναι ώρα για αφορισμούς άραγε; Να αρχίσουμε να ξορκίζουμε πάλι τους άμπαλους, να ψάχνουμε για δεξί μπακ, στόπερ και χαφ; Να καθαρίσουμε και τον Νιόπλια να αλλάξει η ζωή μας; Αν πάμε λίγο πίσω στην βδομάδα που πέρασε, μπορεί και να μη χρειαστεί.
   Επισκέψεις ρεκόρ του προέδρου στην Παιανία. «Θα είμαι αμείλικτος» διαμήνυσε ο Νικόλας Πατέρας, χωρίς προφανή λόγο, μιας και η σφαλιάρα της Μπάρτσα ήταν εντός προγράμματος και σίγουρα δεν ήμαστε οι μόνοι στον κόσμο που τη ζήσαμε. Συναντήσεις «διεθνών» για να τα βρουν (χωρίς Καραγκούνη ), φήμες για τον Κέζο που επιβεβαιώνουν τα όσα ο κόσμος είχε τούμπανο κι η ΠΑΕ κρυφό καμάρι. Φήμες και διαρροές ότι ο Κατσουράνης είναι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με πέρσι (κάτι που ω του θαύματος μόνο στο γήπεδο δεν φαίνεται) που στις 10 πρώτες αγωνιστικές είχε σημειώσει 8 γκολ και τραβούσε την ομάδα απ’ το χεράκι. Βεβαιότητα ότι ο Γκαρσία θα ξεκινήσει στην Καβάλα μετά την εμφάνιση στην Βαρκελώνη, όπου ξεχώρισαν τα τιγράκια από τα γατάκια, και προβληματισμός όταν στην σέντρα της Καβάλας δεν υπήρχε ο Ισπανός, ο οποίος μπήκε και ζωντάνεψε τα πράγματα. Φήμες και προβληματισμός για τον Λέτο που δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά πάντα παίζει το 90λεπτο (προσωπικά δεν με χαλάει ο Αργεντινός, έχουμε κι αδυναμίες!).
Τι γίνεται λοιπόν στο βασίλειο της Παιανίας; Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά στα αποδυτήρια; Γιατί η ομάδα που άνοιγε τις Ιταλικές άμυνες για πλάκα το καλοκαίρι (ακόμα και με Πετρόπουλο) ξαφνικά κλείδωσε και χαλάρωσε; Γιατί θεωρούμε πως δεν χρειάζεται στην Καβάλα ο Σιμάο, που ήταν ο μόνος που δεν πολυσεβόταν τα αστεράκια των Καταλανών και τους έχουνε καμιά κλωτσιά; Πως θα πάρεις τη μπάλα να τη δώσεις στους μπαλαδόρους σου όταν λείπει ο καλός σου κόφτης και αφήνει τον Ζιλμπέρτο μόνο κι έρημο; Πως ο Μαρίνος από την ανάδειξη ως έκπληξη στα χαφ κατά την προετοιμασία, μονιμοποιείται ξαφνικά ως δεξί μπακ κι ας μην είναι;
Δεν είμαστε στα αποδυτήρια κι ούτε θα αρχίσουμε τις εικασίες. Δυο πράγματα έχω να πω μόνο στον Νικόλα Πατέρα και στο αγωνιστικό τμήμα ξεχωριστά: Νικόλα Πατέρα ξέρεις πως εμείς αν πεις να παρατήσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε για σκάκι φέτος, θα ακολουθήσουμε. Επειδή είσαι οπαδός και νιώθεις το ίδιο με μας συν του ότι έχεις να προστατέψεις τα συμφέροντα της ΠΑΕ, πάρε τα κεφάλια που δαγκώνουν την ομάδα. Λέγονται παίκτες, λέγονται προπονητές, λέγονται παράγοντες; Αποκεφαλισμός τώρα. Ο κόσμος κι εσύ μαζί απαιτούμε το μέγιστο απ’ αυτή την ομάδα. Δεν είναι δυνατόν έτοιμο σύνολο από πέρσι, με παικταράδες που δεν έχει ξαναδεί ο σύλλογος να έχει την εικόνα του νηπιαγωγείου. Δεν είναι δυνατόν για κανένα λόγο αυτή η ομάδα να μην μπορεί να πρεσάρει την Καβάλα. Δεν γίνεται να κάνεις με το ζόρι 10 φάουλ σε παιχνίδι που κυνηγάς και διεκδικείς από κατώτερη ομάδα.
   Για την ομάδα και τα μέλη της σε κάθε επίπεδο. Συνέλθετε και καταλάβετε που παίζετε. Ποσώς μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά σας και οι κόντρες σας. Όποιος δεν γουστάρει, τον πούλο αρμ  και δρόμο. Δεν θα παίξει κανείς μ’ αυτή την ομάδα. Ρεζίλι μπορείτε να γίνετε μόνοι σας αλλά αλλού. Όχι εδώ. Εδώ θα μαρκάρετε, θα παίζεται ΚΑΙ για τη φανέλα και μετά θα πηγαίνετε στο ταμείο. Μη μας αναγκάσετε να αρχίσουμε το κράξιμο και τα τοιαύτα. Δεν σας συμφέρει. Κύριε Νιόπλια, που είναι το σχέδιο της ομάδας; Διδαχτήκαμε κάτι από τη ζαλάδα της Βαρκελώνης; Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι ικανοί μόνο για να πετάνε τη μπάλα στον αέρα κι αν την πετύχει ο Σισέ να σωθούμε; Το αλφάβητο του ποδοσφαίρου είναι ότι όντας ανώτερος, κρατάς την κατοχή της μπάλας και κλείνεις τον αντίπαλο με ΚΑΤΩ την μπάλα. Ότι έκανε η Μπαρτσελόνα και η… Καβάλα. Ο Παναθηναϊκός όχι. Κι όμως… Οι ίδιο παίκτες πριν ένα μήνα είχαν βάλει κάτω την Ίντερ, τη Μίλαν και τη Τζένοα και τις χτυπούσαν σαν χταπόδια. Σε φιλικά; Σε φιλικά! Τι έγινε τώρα; Μια παραίνεση μόνο: Ξυπνάτε! Και ξυπνάτε τώρα. Σαρώστε Πανιώνιο και Κοπεγχάγη κι εμείς θα πιστέψουμε πως έφταιγε ο Κέζος και θα πάμε παρακάτω. Έρχονται στη σειρά Εργοτέλης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ. Τίποτα δεν θα είναι στρωμένο με ροδοπέταλα.
Όσο για τις κραυγές του χοντρού και τον Δαλούκα, θα κάνω μια ερώτηση: Ήταν οκ ο Κάκκος χτες ή έχουμε παράπονα; Το φάουλ του Μαρίνου στο γκολ ήταν φάουλ; Ο Κάκκος είδε ότι ο Λέτο δεν πατούσε τη γραμμή στην ανατροπή; Γιατί το φάουλ το έστησε πάνω στη γραμμή όπου είναι πέναλτι. Ο Νίνης πήρε κίτρινη γιατί ο Ντουγκλάο απλώνει το χέρι και τον πετάει κάτω ή για να καλύψουμε ενδεχόμενο πέναλτι κι εκεί; Δεν γούσταρα κανένα απ’ τα δυο πέναλτι γιατί είστε σιχάματα. Γουστάρω μόνο να συνέλθει η ομάδα και να δείτε πως παίρνονται τα πρωταθλήματα. Να δουν για λίγο τον Σισέ οι υπόλοιποι για να καταλάβουν τι σημαίνει πάθος και ορμή. Χωρίς να έχει στόχο την Εθνική Γαλλίας φέτος, όπως μάντευαν πέρσι οι ειδικοί. Μόνο να ξυπνήσουν και να τον χρησιμοποιήσουν όλοι όπως πρέπει. Παρεμπιπτόντως πέρσι ο  Γάλλος ξεκίνησε 10-12 γκολ ξεκινώντας εκτός περιοχής. Φέτος πως καταφέρατε να τον έχετε εγκλωβίσει σε ΟΛΑ τα ματς μέσα στην περιοχή;

Καλημέρα, FIGO

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου