PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

6 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ....ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ...by Freddo Cappuccino

     Έχω έναν ειδικό (παναθηναϊκό) κώδικα επικοινωνίας με τον κολλητό μου Freddo Espresso, ιδίως τα τελευταία χρόνια και πιο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η ποδοσφαιρική δράση είναι υποτονική και κυρίως ασχολούμαστε με τα μεταγραφικά. Τι λέει αυτός ο κώδικας? Κυρίως υποδεικνύει ότι ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα σε "κουλή" ώρα, έχει κάποιες σημαντικές εξελίξεις για την ομάδα, είτε μπαίνουμε στην διαδικασία να μοιραστούμε κάποια φήμη ή προβληματισμό μας για την ομάδα.
Το σημερινό τηλεφώνημα βέβαια δεν ήταν ένα από αυτά, αλλά το αναφέρω επειδή είχαν προηγηθεί τόσα πολλά τέτοια τηλεφωνήματα στα οποία ήλπιζα αλλά δυστυχώς δεν είχαν το περιεχόμενο συζήτησης που ζητούσα να ακούσω όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα από τότε που είχαμε επιστρέψει στην εποχή του Τζίγγερ.
"-......τελικά το βάλαμε το λιθαράκι για το οποίο είχες λυσσάξει φίλε, .....κρατήσου μ΄ αυτό που θα σου πω... ο Τζίγγερ χαρίζει το 25% των μετοχών...μπλα μπλα μπλα..."
Μετά δεν άκουγα.Ψέματα να πω?
Είναι απο τις περιπτώσεις που η Ιθάκη είναι αυτό που μετράει και όχι το ταξίδι αυτό καθαυτό.
Όχι ότι δεν έχει να μας διδάξει πράγματα, απλά στην εποχή της πολυμετοχικότητας, η διαδρομή "Δόξα τω Θεώ-Βοήθα Παναγιά" και πάλι πίσω διέρκεσε αρκετά,έγινε πολλές φορές, μας κούρασε πολύ και μας έκανε και κουραστικούς απέναντι σε κόσμο.
Εύχομαι οι σημερινές εξελίξεις να λάβουν σάρκα και οστά  και τυπικά την Τετάρτη και ο Παναθηναϊκός να ξανασφίζει από υγεία και να αναπνεύσει και πάλι. Δε θα ήθελα να μπω σε θεωρίες συνομωσίας στο πρώτο μου κιόλας άρθρο. Δεν ξέρω τους λόγους που έγινε το σημερινό. Δεν τους ερευνώ, δε με απασχολούν και ο Παναθηναϊκός σε κάθε περίπτωση απελευθερώθηκε.
Δεν θέλω να κοιτάξω αμέσως τώρα πίσω από την κουρτίνα.
Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής. Όλοι ξεσάλωσαν στο ίντερνετ. Όλοι οι φίλοι μου...άτομα που δεν έχω γνωρίσει ποτέ μου από κοντά, αλλά μάχονταν καθημερινά  ηλεκτρονικά μαζί μου. (που και αυτό πολύ σημαντικό είναι στην εποχή της επικοινωνίας. Έτσι δεν είναι?).Αλήθεια, άτομα που δεν τους ξέρω και όμως να είμαστε τόσο μέσα ο ένας στον παλμό του άλλου, που ούτε αδέρφια να είμασταν....
Μα είναι λογικό.Περάσαμε πολλά...Περπατήσαμε με αφόρητη ζέστη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τη 13η Απριλίου 2008 (ίσως να μην τόκανα ούτε για τη μάνα μου που λέει ο λόγος) για να βοηθήσουμε να επιστρέψει το όραμα στην ομάδα μας.
Ξεροστάλιασαν έξω από Κηφισίας και Αλεξάνδρας ελπίζοντας σε κάτι ελπιδοφόρο από τα Δ.Σ της ΠΑΕ.
Σήκωσαν πανό σε κάθε σπιθαμή της υφηλίου.
Φωνάξαμε και βρίζαμε εν χορώ να φύγει η οικογένεια στο ματς με τη Τζένοα και μας έκαναν το άσπρο μαύρο (όπως τότε με το συλλαλητήριο), αλλά δε μασήσαμε γιατί ξέραμε την πραγματικότητα.
Αντισταθήκαμε σε εμετικά πρωτοσέλιδα που υποτιμούν διαρκώς τη νοημοσύνη μας και καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι χωρίς δικιά μας εφημερίδα. Μέσα από άπειρα posts και  σχόλια στο facebook, μέσα από αξιόλογα και ψαγμένα blog διαμορφώναμε το κλίμα που έδειχνε περίτρανα ότι ο γυαλός είναι στραβός και δεν αρμενίζουμε εμείς στραβά.
Δεν μπορεί να κάνει το 95% λάθος. Μπορεί να ακούγεται φασιστικό, αλλά απλά θέλω να πω ότι είναι τεράστιο το δείγμα ανθρώπων από πλευράς αριθμού και διαφορετικότητας όπως επίσης  άπειρα τα δείγματα γραφής της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ώστε να κάνουμε τόσα πολλά άτομα λάθος ταυρόχρονα.Απλά δεν γίνεται αυτό.
Δεν ξέρω τι θα συμβεί μεθαύριο. Σε κάθε περίπτωση έσπασε ένα απόστημα. Και η οικογένεια Βαρδινογιάννη να μείνει, ο Παναθηναϊκός ανασαίνει ξανά σήμερα και σύντομα με τη συσπείρωση των φιλάθλων του θα βρυχάται. Μπράβο στον Τζίγγερ λοιπόν και του ζητάμε σύγνωμη κυρίως για τη μεγαλύτερη βρισιά που του είχαμε αποδώσει. Αυτή του γαύρου. Πολλά από τα υπόλοιπα δεν αλλάζουν καθώς και αλήθειες είναι αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν αποκλείεται να μείνει τελικά στο τιμόνι του ποδοσφαιρικού ή ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
Δε δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν που μας προσέβαλε με τα κατάπτυστα πρωτοσέλιδα. Δεν ξεχνάμε τα δηλητηριώση αντιπαναθηναϊκά σχόλια του Τουλούμπα και του Κοντού. Δεν είμαστε ούτε ΒγενοΠατερικοί όπως μας κατηγόρησαν αυτοί που είναι αξιολύπητοι  και μόνο που διαβάζουν Ντέρμπυ. Είμαστε Παναθηναϊκοί πάνω από πρόσωπα και ζητάμε όραμα και προοπτική.  Τώρα πια ακόμη και ο Τζίγγερ να μείνει (φτου φτου), ξέρουμε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι να βγούμε στους δρόμους για το γήπεδο, αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που ο εμφύλιος το άφησε και αυτό στην άκρη.
Κλείστε τα μάτια και...χαμογελάστε...είναι Παναθηναϊκό....
Από τις 8/9/10 θα μπορείτε να δείτε έναν Παναθηναϊκό χωρίς γλάστρες για Προέδρους.
Στις φιέστες για τα νταμπλ ο Πρόεδρος σας θα δίνει το παρών κυρίως επειδή τον φτιάχνει το δημιούργημά του και έχει κάψα για αυτήν.
Από τις 8/9 το δηλητήριο των πράσινων φυλλάδων θα είναι χωρίς αντίκρισμα, γιατί βρέθηκε το αντίδοτο.
Από τις 8/9 η ομάδα θα αποπνέει υγεία και θα γίνει πάλι φόβος και τρόμος όπως πέρσι που είμασταν μια τεράστια γροθιά
Από τις 8/9 οι γαύροι έχοντας χάσει το Δούρειο Ίππο τους που ήταν  μέσα στα τείχη μας, θα χτυπιούνται που έχασαν το μεγαλύτερο έρεισμα στην προσπάθεια για επαναφορά στην κορυφή.
Ήδη έχουν φορέσει πλερέζες όπως εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε αν κοιτάξετε και αφουγκραστείτε γύρω σας.
Στις 8/9 στείλτε SMS παντού: "ΠΑΟ είσαι Ελεύθερος...ο ΠΑΟ σου δε σε χρειάζεται", έτσι για να θυμηθούμε πώς ξεκίνησε να ξετυλίγεται το νήμα και να συγκινηθούμε άλλη μια φορά.

Λέγομαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και μόλις επέστρεψα.

Με αγάπη
Freddo Cappuccino

Y.Γ1 Από το group: Panathinaikos our Pride II: "...σαν να είδαμε τον Γ. Καλαφάτη να μας κλείνει το μάτι χαμογελαστός....."




Υ.Γ2 Μαριάννα σε ευχαριστούμε για τη μεγαλύτερη σου φιλανθρωπία...(της οποίας είσαι ηθική αυτουργός μάθαμε)
Υ.Γ3 Τα σπάσαμε τα δεσμά έτσι? Προφητικό το group
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=118862541487333&ref=ts
Υ.Γ4 Έλα Τουλούμπα παραδέξου το (τώρα που θα πέσεις στα δίχτυα της ανεργίας και του Λοβέρου)
Δεν είμασταν 7500 τότε έτσι δεν είναι? Α...ναι και ο Παναθηναϊκός δε θα παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων ξανά και με 163 άτομα στην 13....αν δοθεί δε παράταση στα διαρκείας, βλέπω αστρονομικό νούμερο....

1 σχόλια:

shamrockrebel13 είπε...

Άπειρα respect για το κείμενο..

Δημοσίευση σχολίου