PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

18 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ (ΔΕΝ) ΕΚΑΝΕΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΕΖΟ....by Freddo Cappuccino


Μετά από ένα χιουμοριστικό χτεσινό άρθρο ας πάμε σε μερικά αγωνιστικά ζητήματα:

1) Δύο πράγματα δίνουν (επιπλέον) μεγάλη αξία στη νίκη επί του Άρη στο Χαριλάου (έτσι το μάθαμε τι Βικελίδης και μαλ...)
α) η νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης προχτές
β) η νίκη επί της Καβάλας σήμερα
Για μένα πραγματικό αντίκρυσμα έχει η νίκη στο Χαριλάου εφόσον κερδίσουμε και μες στην Καβάλα σήμερα. Ακούγεται τυπικό αλλά είναι ουσιαστικό. Με νίκη θα έχουμε στα πρώτα τρία ματς σε σχέση με πέρσυ:  -2 (με Ξάνθη) +2 (με Άρη εκτός) και +2 (με Καβάλα εκτός). Απολογισμός +2 και άρα αρκετά καλά. 

2) Έχουμε προβληματιστεί όλοι πάρα πολύ με το θέμα της φυσικής κατάστασης. Ειδικοί δεν είμαστε, ωστόσο είδατε ότι καμιά φορά και το φίλαθλο (τον προπονητή της κερκίδας και του καφενείου ντε, που τον χλευάζουν πάντα) πολλές φορές δεν τον γελάει το μάτι του. Ιδίως όταν έχει πρόσφατο (κριτήριο) στο μυαλό του την περσινή και προπέρσινη εικόνα της ομάδας.
Το θέμα είναι ότι αναρωτιέμαι αν αυτός ο γίγαντας (πλην της θέσης του αναπληξρωματικού σέντερ φορ), στηρίζεται σε πήλινα πόδια.....Γιατί θα είναι πολύ κρίμα....
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να σουλουπωθεί αυτή η εικόνα αγυμνασιάς της ομάδας με την επιστροφή του Έμπεν (την Τρίτη αναμένεται να γίνει αυτό), γιατί όπως  έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν σε πολλές ομάδες, αυτό δεν είναι εφικτό. Βεβαίως ο Παναθηναϊκός έχει βάθος στο ρόστερ και αυτό ίσως αποδειχτεί σαν το γεωτρύπανο που προσπαθεί να δώσει βοήθεια στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους στη Χιλή. Ίσως....και μακάρι αν θέλετε.
Πάντως γεννάει ερωτηματικά  το ότι όταν προσλήφθηκε ο Κέζος από τον ΠΑΟ, κατακλύστηκε το ίντερνετ από αρνητικές πληροφορίες (απο φιλάθλους και δημοσιογράφους) αναφορικά με το πρόσφατο έργο του στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό δεν πήραν χαμπάρι τίποτα. Εν πάσει περιπτώσει αυτή είναι μια κληρονομιά από την σύντομη τελευταία θητεία του Τζίγγερ και ενώ άλλες τις ξεφορτωθήκαμε επειδή υπήρχε δυνατότητα (Κωνσταντόπουλος κ.λ.π), εδώ πρέπει να κάνουμε πραγματικά την προσευχή μας και να ανάψουμε μια λαμπάδα στο μπόι του Έμπεν μήπως κάνει κανά θαύμα. Δύο πράγματα είναι τραγικά. Απο τη μια η εικόνα πολλών ποδοσφαιριστών να βάζουν τα χέρια στη μέση από το 60΄ και από την άλλη η  διαρροή προς τον τύπο ότι ο Κατσουράνης έχει  σε ποσοστό 40% ανεβασμένη τη φυσική κατάστασή του σε σχέση με πέρσυ......προφανώς αυτό το ανίχνευσε ο κολλητός του ο Κέζος, (τον οποίο ακούγεται ότι βοήθησε να προσληφθεί) ?Μήπως ρε σεις τα έχουν και για αυτό μαζί του οι συμπαίκτες του?
Δυστυχώς, μάθαμε τι (δεν) έκανες φέτος το καλοκαίρι Κέζο.....

3) Εδώ μόλις έκανα μια καλή πάσα στον εαυτό μου. Και μιλάω για τη φάση με τον Κατσουράνη. Εγώ φυσικά ρεπόρτερ δεν είμαι αλλά ακούγονται πολλά και ήδη κουραστήκαμε όλοι μας. Ωραία η ίντριγκα και τα κουτσομπολιά των αποδυτηρίων που μαθαίνουμε -και μην κρυβόμαστε Έλληνες είμαστε και γουστάρουμε λίγο να κοιτάζουμε από την κλειδαρότρυπα-, ωστόσο το πράγμα μάλλον πάει να ξεφύγει και ο Πατέρας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ επισκέψεων στην Παιανία σε μια εβδομάδα. Μίλησε, λέει, με μερικούς μόνο παίκτες και δε μάθαμε με ποιους, απλά υποψιαζόμαστε.....
Να κοιτάξουν οι ποδοσφαιριστές να προσηλωθούν (όπως πέρσυ) στην κατάκτηση των στόχων μας και να αφήσουν την έπαρση, τα τσαλίμια και τα συναφή.....Πέρσυ, η ομόνοια μετά τις αποτυχίες ήταν το διαβατήριο...Δε βλέπω το λόγο που μπορεί να έχει χαθεί αυτό.....

Να σεβαστούν λοιπόν 5-6000 κόσμο από όλη την Ελλάδα που ανεβαίνει στην Καβάλα μες στη ζέστη και μες στην κρίση, έχοντας φάει η ομάδα του  5 γκολ (χωρίς ίχνος προσπάθειας) σε ευρωπαϊκό ματς. Αυτά τα αποφέρει η αντικραδασμικότητα στους κόλπους της ομάδας που είναι απόρροια της ύπαρξης του Πατέρα στην προεδρία. Εντάξει δε γκρινιάζω, όμως και εσείς σήμερα δεν περιμένετε λίγη μπαλίτσα επιτέλους, αντάξια των δυνατοτήτων μας?


Με Χαρά

Φρέντο Καπουτσίνο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου