PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

4 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ...by Freddo Cappuccino

Ομολογώ ότι δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ τόσο σύντομα με τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις οποίες δε διαβάζω πια, όχι μόνο επειδή δε με εκφράζουν όσες (υποτίθεται) ότι είναι "δικές" μας, αλλά και επειδή χρησιμοποιώ κυρίως το ίντερνετ για την ενημέρωσή μου. Ωστόσο, πάντα προσπαθώ να βρίσκω το χρόνο και να διαβάζω τα πρωτοσέλιδα  για να πιάσω τον παλμό της επικαιρότητας και να δω τις "γραμμές" που προσπαθεί να περάσει κάθε πλευρά και αυτό είναι αρκετά διασκεδαστικό για μένα.
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
Ξέρω ότι πολλοί Παναθηναϊκοί αποφεύγουν και έχουν σταματήσει πια να τα διαβάζουν, αφού θεωρούν (και έχουν δίκιο) ότι υποτιμάται η νοημοσύνη τους διαβάζοντας τα εμετικά πρωτοσέλιδα του Ντέρμπυ και τα απαράδεκτα πρωτοσέλιδα της Πράσινης,  από τότε κυρίως που το "γύρισε" το πράγμα...Εγώ πάντως θέλω να βλέπω τα πρωτοσέλιδά τους για να ξέρω ακριβώς καθημερινά μέχρι ποιο σημείο και με ποιο τρόπο χρησιμοποιούν τον Παναθηναϊκό για να δηλητηριάζουν τον κόσμο, ώστε να εξυπηρετήσουν προσωπικά οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα.
ΝΤΕΡΜΠΥ
Από τότε που επέστρεψε στο τιμόνι ο μεγαλομέτοχος και από τη στιγμή που λόγω Δημητράκη έγινε ανακωχή με τον μεγάλο ανταγωνιστή, η εν λόγω εφημερίδα έχει ξεσπαθώσει νομίζοντας ότι παίζει σε γήπεδο χωρίς αντίπαλο. Απαράδεκτα υποννοούμενα, σχολιάκια εκτός παναθηναϊκής πραγματικότητας-ύφους-πνεύματος και ήθους, και γενικά προσβλητικά πρωτοσέλιδα αφού υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και την αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό.Μα καλά σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται? Και η απορία μου είναι  ποιος τους διαβάζει τελικά?Τι να πρωτοθυμηθώ από τέτοια πρωτοσέλιδα...το πιο βαθιά χαραγμένο μέσα μου είναι αυτό την ημέρα του συλλαλητηρίου και την επομένη που παρουσίασαν και την δικιά τους εκδοχή για τον αριθμό των ανθρώπων που είχαν παρευρεθεί και είχε πέσει το γέλιο της αρκούδας.Το αξιοσημείωτο την περίοδο που διανύουμε είναι ότι ο Τουλούμπας δεν κρατάει καμία μα καμία πισινή για το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα πράγματα πάλι κάποια στιγμή  και τα πρωτοσέλιδα χαρακτηρίζονται από έπαρση, χαρά, αγαλλίαση και  εκδικητικότητα τώρα που το μεγάλο αφεντικό γύρισε πίσω και έχει τις πλάτες του.
ΠΡΑΣΙΝΗ
Ξέχωρα από  την αλλαγή πορείας της και την υιοθέτηση "περίεργων" και αντιφατικών σε σχέση με το παρελθόν θέσεων της για τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα (από τότε που έγινε κάποιου είδους  "συμφωνία" με το "διάολο"), η πρώτη φορά που η Πράσινη "έπεσε" για τα καλά (έως και πέθανε θα έλεγα) στα μάτια των Παναθηναϊκών, ήταν τότε με το: "πετάξτε τις φανέλες", που απευθυνόταν στους παίκτες της ομάδας μπάσκετ. Μέχρι τότε, η Πράσινη ήταν γενικά ψιλοσυμπαθής και δεν είχε δώσει δικαιώματα, όμως ο κόσμος της ομάδας την καταδίκασε την ίδια μέρα κιόλας με συνοπτικές διαδικασίες και από τότε νομίζω την τιμωρεί ακόμη για το πρωτοσέλιδο αυτό. Αφήνοντας το μπάσκετ, και κοιτάζοντας τα ποδοσφαιρικά, η εφημερίδα στα πρωτοσέλιδά της, έχει κάνει στροφή 360 μοιρών και γλύφει εκεί που έφτυνε. Με αυτά και μ΄ αυτά, ο κόσμος μας έχει απο τη μια πλευρά την εφημερίδα της τουλούμπας και από την άλλη, την εφημερίδα της κωλοτούμπας.
ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
Τα γαυροπρωτοσέλιδα είναι απολαυστικά.Ελάτε παραδεχτείτε το. Πρωταθλητής, Φως, και εσχάτως Γαύρος μοιράζουν άφθονα το γέλιο σε μια δύσκολη σε όλα της εποχή. Αποδεικνύουν έμπρακτα για ποιο λόγο θα μπορούσαμε να είμαστε τα πάντα σε αυτή τη ζωή εκτός από Ολυμπιακοί. Τα πρόβατα παίρνουν τη "γραμμή" κάθε πρωί από τα ανωτέρω πρωτοσέλιδα και ιδίως αν σιγοντάρει λίγο και η Sportgay, τότε δένει το γλυκό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κόκκινες φυλλάδες έχουν περίπου τις εξαπλάσιες πωλήσεις από τις πράσινες, καθώς το κουτόχορτο είναι η τροφή-εξάρτηση κάθε γάυρου που σέβεται την ομάδα του.
Έκανα μεγάλο πρόλογο γιατί συχνά θα αναφέρομαι σε πρωτοσέλιδα που θεωρώ βλάπτουν και έχουν σκοπό το κακό της ομάδας μας, είτε προέρχονται από πράσινα είτε από κόκκινα στρατόπεδα
Σήμερα, λοιπόν εξοργιστικά (ή φαιδρά, όπως το δει κανείς) ήταν το πρωτοσέλιδα του Ντέρμπυ, του Πρωταθλητή και του Γαύρου.
Το Ντέρμπυ εκτός πραγματικότητας -όπως πάντα- ,έσπευσε να καπηλευτεί το ρεκόρ των εισιτηρίων διαρκείας, υπονοώντας ότι ο πολύς ο κόσμος στηρίζει την υπάρχουσα (και παλαιά) διοικητική κατάσταση. Μεγάλο ψέμα και αυτό το ξέρετε όλοι σας. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και τον κορμό του ρόστερ που ο ίδιος με την προσπάθειά του δημιούργησε καθώς επέβαλε εξελίξεις που ανόρθωσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Όσοι πήραν διαρκείας τα πήραν από σεβασμό και πίστη σε μια ομάδα και όχι στο αφεντικό σου κ. Τουλούμπα. Και όντως στην αρχή οι πιο πολλοί λέγαμε όχι στα διαρκείας, όμως σκεφτήκαμε τον κόπο μας για να φτάσει η ομάδα σε τέτοιο σημείο ώστε να έχουν οι τωρινοί διοικούντες την πολυτέλεια να κάνουν απλά μερεμέτισμα στο ρόστερ και να χτυπάνε μόνο ελεύθερους  με τη σιγουριά του γερού κορμού.
Όσον αφορά το σημερινό Γαύρο και τον Πρωταθλητή τι να πω...όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Μια ποινή-χάδι  σε σχέση με όσα συνέβησαν, ο αθλητικός δικαστής να μην εφαρμόζει την ποινή αφαίρεσης βαθμών γιατί όπως διάβασα: θα ήταν unfair!!! για το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με μείον βαθμούς ο Ολυμπιακός, κι όμως στα πρωτοσέλιδα να γίνεται το άσπρο μαύρο και να....απειλείται το ελληνικό μπάσκετ από αποχώρηση του Ολυμπιακού......Φοβερά πράγματα...
Αυτά για σήμερα
Με αγάπη
Freddo Cappuccino
Y.Γ: Βρέθηκε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που δεν έγλυψε του φιλάθλους της νέας του ομάδας.Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, δήλωσε: "δεν εντυπωσιάστηκα από τον κόσμο της ομάδας μου". Δεν υποννοώ κάτι απλά το αναφέρω καθώς μου έκανε εντύπωση. Πάντως και εμείς ρε Ζαν αν μας ρωτούσες δεν πολυεντυπωσιαστήκαμε από την άπόδοσή σου με την Ξάνθη και σε παρακαλούμε να προσπαθείς περισσότερο.
Υ.Γ2 -Αναδημοσιεύω από http://shamrock-rebels.blogspot.com/
"......Το 2003 στη Ριζούπολη βρισκόταν στην Κέρκυρα και παρακολουθούσε ράλλυ. Πέρυσι στον αγώνα με τον Ηρακλή και την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 6 χρόνια, έφυγε 10 λεπτά νωρίτερα για να μην τον προλάβει η κίνηση. Φέτος στην επίσημη πρόβα τζενεράλε με τη Τζένοα έλειπε διακοπές. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη και πάλι άφαντος. Χθες στους U2 πρώτη μούρη. Ο Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης (Τζίγγερ). Που να μην άλλαζε κιόλας...."

Παιδιά παρεπιπτόντως ξεχάσατε να αναφέρετε ότι ούτε στη φιέστα δεν ήταν....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου