PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

3 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ...by Freddo Cappuccino

 Διαβάζοντας σήμερα ότι ξεπεράστηκε το ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας για το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο κατείχε και αυτό ο Παναθηναϊκός Κόσμος (όλοι εμείς δηλαδή, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της ομάδας), μου ήρθαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό τις οποίες θα ήθελα να μοιραστώ.
Καταρχήν νομίζω η πρώτη εύλογη σκέψη που πρέπει να ήρθε στο μυαλό των περισσοτέρων είναι ποιο θα ήταν το φετινό νούμερο στα διαρκείας αν είχε παραμείνει το ίδιο διοικητικό καθεστώς στην ομάδα.Πιστεύω αρκετά μεγαλύτερο αν λάβουμε υπόψη μας το πολύ όμορφο κλίμα στο γήπεδο και την υγεία που απέπνεε πέρσυ και πρόπερσι η ομάδα ιδίως μετά τις στραβές.
Πηγαίνω αρκετά χρόνια στο γήπεδο,(είμαι από Χαλκίδα, δεν είμαι οργανωμένος) και την περσινή ατμόσφαιρα στο γήπεδο δεν την είχα συναντήσει ποτέ μου. Η ομάδα ήταν πραγματική γροθιά και ο κόσμος δίπλα της συσπειρωμένος παρόλες τις αντιξοότητες δεν την άφηνε να αποπροσανατολιστεί από το στόχο της κατάκτησης του νταμπλ. Τους λόγους τους ξέρουμε όλοι: ονομάζονταν Όραμα και Προοπτική, που είχαν φωλιάσει μετά από πολύ καιρό στο βάθος της ψυχής των Παναθηναϊκών και ακόμη και μετά από ατυχή αποτελέσματα, η ομάδα άντεχε τους κλυδωνισμούς.
Όταν βλέπεις "φως" στην άκρη του τούνελ, όταν ο μεγαλύτερος εχθρός σου βουλιάζει επείδη τον εμβόλισες εσύ με τις κινήσεις σου και όχι ένα παγόβουνο τυχαία, όταν έχεις το σεβασμό της διαιτησίας μετά από πολλά πολλά χρόνια, τότε θες να γίνεις ακόμη μεγαλύτερη ασπίδα για την ομάδα.
Πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ οργανωμένων που έφαγαν και το κυνήγι της αρκούδας) αλλά και κάποιων συκεκριμένων ομάδων ανθρώπων εμείς οι Παναθηναϊκοί ως κλασικοί Έλληνες και επειδή είμαστε ιδιαίτερα γκρινιάρηδες και απαιτητικοί, νομίζω (για να είμαστε και ειλικρινείς) ότι την ομάδα την "πνίξαμε" αρκετές φορές στο παρελθόν, όμως η έλλειψη προοπτικής και οράματος από τις διοικήσεις της ομάδας τα τελευταία χρόνια μας έκαναν να μην ξέρουμε πώς να φερθούμε απέναντι στο βαθιά άρρωστο ποδοσφαιρικό σύλλογο που λατρεύουμε. Όλα τα χρόνια της χούντας Κόκκαλη είμασταν απο το "Δόξα τω Θεώ" στο "Βοήθα Παναγιά" και κάναμε συνέχεια Σκωτσέζικα ντους με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει πώς να φερθεί στον άρρωστο Παναθηναϊκό. Οι αυλικοί και οι παρατρεχάμενοι να θέλουν να κάνουν την ομάδα κλειστό κλαμπ όπου θα πίνουν "Μπύρα 13", η ομάδα να παίζει κρίσιμους αγώνες  και οι διοικούντες να παίζουν γκολφ και κάθε κοράκι και μικρή ομαδούλα να γελάει με την πάρτη σου.Αηδία.
Πολλές φορές  γυρίσαμε την πλάτη στην ομάδα, άλλες φορές της δώσαμε ευκαιρίες και γενικά πιστεύω κανείς δεν μπορούσε να κατηγορήσει κανέναν αφού όλοι είχαν επιχειρήματα. Οι μεν Παναθηναϊκοί έλεγαν: ".....αποχή μπας και ξεκουμπιστούν" και οι δε έλεγαν: "...πάνω από όλα δίπλα στην ομάδα".
Έχοντας το μυαλό όλα τα παραπάνω, τώρα που επέστρεψε ο Γιάννης (που δε νομίζω ότι άλλαξε παρεπιπτόντως) είχα μεγάλη απορία πόσοι άνθρωποι θα αγοράσουν διαρκείας για την περίοδο 2010-2011. Επειδή πάντα θεωρώ ότι βρίσκομαι στο μέσο όρο της κοινής γνώμης όσον αφορά στη συμπεριφορά μου (είτε ως πολίτης, είτε ως καταναλωτής, είτε ως φίλαθλος κ.λ.π), έβλεπα και απο τον κολλητό μου τον Φρέντο Εσπρέσσο ότι παρά την ψυχρολουσία, θέλαμε να σταθούμε πάλι με την ίδια δίψα δίπλα στην ομάδα (πάλι με διαρκείας και εκδρομές) και να μην την εγκαταλείψουμε στο έλεος πράσινων εσωτερικών εχθρών και κόκκινων αντιπάλων. Περάσαμε τέλεια πέρσυ μην κρυβόμαστε....στο ΟΑΚΑ, στο Καυτατζόγλειο, στη Λιβαδειά, στην Τρίπολη, στη Ρώμη......  Ανανεώσαμε λοιπόν τα διαρκείας και οι περισσότεροι έτσι σαν και εμάς πρέπει να σκέφτηκαν και το έπραξαν και αυτοί, καθώς δεν θέλουμε επιστροφή στα περασμένα και ας ήρθαν οι ίδιοι μίζεροι πίσω στις καρέκλες τους.
 Όσα πετύχαμε πριν δύο χρόνια στους δρόμους δεν τα αφήνουμε στο βρόντο και με αυτό το σκεπτικό έγινε τελικά το ρεκόρ στα διαρκείας και βλέπω αρκετά Sold Out να έρχονται και φέτος.
Με αγάπη
ΦΡΕΝΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

Υ.Γ Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως το ρεκόρ στα διαρκείας σημαίνει στήριξη σε αναχρονιστικές πρακτικές και μεθόδους διοίκησης που απέτυχαν και θα ξανααποτύγχναναν αν εφαρμόζονταν πάλι.
Ο Παναθηναϊκός ΕΙΝΑΙ ο λαός του και σε καμιά περίπτωση δεν είναι μόνο άλλη μια κοινή Εταιρεία.
Δεν είμαστε αριθμοί. Είμαστε περήφανοι Παναθηναϊκοί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου