PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

25 Σεπτεμβρίου 2010

O ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ (ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ) ΧΑΙΡΕΤΑΙ...by Freddo Cappuccino


 Την εβδομάδα που διανύσαμε, ο Παναθηναϊκός, ως κάθε σοβαρός σύλλογος που σέβεται την αξιοπρέπειά του, μπήκε σε μια μεγάλη φάση αυτοκριτικής. Όλοι (διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες, οπαδοί, φιλικά προσκείμενος τύπος) δε στρουθοκαμηλίσανε, παρά κοίταξαν θαρραλέα τον καθρέφτη και αυτό είναι ένα από τα 4-5 πράγματα για τα οποία ξεχωρίζουμε ως φίλαθλο κοινό, εμείς οι Παναθηναϊκοί.
Έχετε αναρωτηθεί όμως αν το παρακάνουμε κάποιες στιγμές?
Μήπως είμαστε είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στην κριτική μας?
Μήπως είμαστε ισοπεδωτικοί και ολίγον τι γκρινιάρησες  με άτομα ή καταστάσεις του πράσινου στρατόπεδου?
Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Εγώ πρώτος το κάνω και δε ντρέπομαι να το παραδεχθώ.
Και τότε έρχεται η κωλοτούμπα και όταν στρώσουν τα πράγματα, αποθεώνουμε αυτούς που βρίζαμε και αντιστρόφως. Ο κύκλος αυτός μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, της καθημερινότητάς μας, για τα πάντα και για όλη μας τη ζωή.
Το μέτρο που πρέπει λοιπόν να βρίσκουμε είναι ένα: να κάνουμε αυτοκριτική "εν ψυχρώ", αφού έχει πέσει η σκόνη, να μην ισοπεδώνουμε, να έχουμε μνήμη και να μην είμαστε αχάριστοι ή ζητάμε  υπερβολικά πολλά πράγματα από κάποιους που είναι πάνω από τις δυνατότητές τους.
Αυτό είναι τόσο απλό και άρα πάρα πολύ δύσκολο, όπως το ίδιο το ποδόσφαιρο έτσι?
  Σε ότι αφορά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, τα πράγματα βέβαια περιπλέκονται ακόμη πιο πολύ και εδώ ήθελα να καταλήξω με το σημερινό μου άρθρο. Πρέπει να είμαστε αρκετά πιο εγκρατείς καθώς ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας και πολλά πράγματα διακυβεύονται απο το τι θα γράψει ένας πληρωμένος κονδυλοφόρος που έφαγε με χρυσά κουτάλια τη δωδεκαετία της παράγκας. Ανύπαρκτα άτομα με profile μαϊμού, με γλώσσα παπαγάλου, με το δηλητήριο της οχιάς και με τη διαπίστευση δημοσιογράφου, είναι σε θέση μέσα από τις φήμες, τις υπόνοιες και την περιρρέουσα (ανυπόστατη) ατμόσφαιρα που καλλιεργούν, να καθορίζουν ένα ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα ή και (άκουσον άκουσον) μια δικαστική απόφαση. (τρία πρόχειρα παραδείγματα  είναι (1)το τελευταίο που παρουσιάζεται απο τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους ότι κάναμε επεισόδια στην Καβάλα-ενώ ο γαύρος στις Σέρρες όχι, (2) αυτά τα κωμικοτραγικά που γράφονται για τη μείωση της ποινής του γαύρου στο μπάσκετ και (3) η φάση με το Δαλούκα που τους είχε ευνοήσει σε 5 ματς προκλητικά και έγινε ξαφνικά παναθηναϊκός από τα μίντια).
Γι΄ αυτό, παιδιά,για να καταλήξω δε λέω (προς Θεού) να γίνουμε τυφλοί, απλά πιο προσεκτικοί και να κριτικάρουμε ήρεμα και με πισινές γιατί σσσσσσσ...μας ακούνε...έτσι δε μας έλεγε και η μάνα μας για τα λεπτά οικογενειακά ζητήματα?
Πρέπει να κοιτάζουμε ποιος και τι φταίει για κάτι, όμως να μην ξεκατινιαζόμαστε και να μη δίνουμε δικαιώματα. Η ομάδα θα στρώσει....(ελπίζω να επιστρέψει και η περσινή νοοτροπία)
Αναρωτηθείτε πόσες φορές οι γαύροι φίλοι σας έκαναν αυτοκριτική για την ομάδα τους.
Πάντα φταίει κάτι άλλο....η διαιτησία...ο αντίπαλος που έπαιζε σκληρά με καθυστερήσεις....το γκαζόν.... Άλλες φορές  πρέπει να παίζουν ρόλο και να τηρούνται οι τύποι και οι νόμοι (βλ. προπέρσινο πρωτάθλημα στα χαρτιά) , άλλες φορές όχι, μετράει το ηθικό κομμάτι (βλ. επεισόδια πριν 6-7 χρόνια στη Ν. Σμύρνη)
Η εβδομάδα της πράσινης αυτοκριτικής έκανε τον κόκκινο λύκο να χαίρεται στην αναμπουμπούλα.
Η πράσινη αναταραχή μακάρι να προκαλέσει τσουνάμι στο κόκκινο λιμάνι που θα παρασύρει τα πάντα τον επόμηνο ενάμιση μήνα,ο οποίος λόγω πολύ εύκολου προγράμματος του ολυμπιλαγού, λόγω του ντέρμπυ στις 31 οκτωβρίου και λόγω του πολύ δύσκολου προγράμματός μας, είναι καθοριστικό χρονικό διάστημα.
Η κόκκινη λαίλαπα της προπαγάνδας, ανέλαβε τη βρώμικη δράση της και κριτικάρει άδικα τον Παναθηναϊκό, βασιζόμενη σε επιχειρήματα που αυτοί δε χρησιμοποίησαν ποτέ για τον εαυτό τους και ανακαλύπτουν "ατέλειες" και "βατερλώ" σε πράγματα για τα οποία σε αυτούς πάντα έφταιγε ο γάιδαρος και χτύπαγαν το σαμάρι.
Εμείς, κόκκινοι αντικειμενικοί δημοσιογραφίσκοι, στεναχωρηθήκαμε στο Καμπ Νου για την έλλειψη πάθους και αυτό κατακρίναμε. Έχουμε απαιτήσεις και πάντα ψηλά τον πήχη. Εσείς χαμηλά, όσο το επίπεδο των αναγνωστών-προβάτων σας. Τα τρία Τ (Τίρανα-Τελ Αβίβ-Τέλος) τα ξεχάσατε ε?
Ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο υλικό όλων των εποχών φέτος με τις γνωστές φυσικά ελλείψεις
(σε μπαλαδόρο σέντερ μπακ καικ μπακ -απ του Σισέ). Οι Παναθηναϊκοί ακόμη και με Τζίγγερ πήραν 28.500 διαρκείας στο καλοκαίρι της απόλυτης εσωστρέφειας και του "εμφυλίου".
Αυτό δείχνει μεγάλη αγάπη στο συγκεκριμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών. Μετά από πέντε μήνες,αύριο θα χαρούμε να δούμε ξανά την αρρώστεια μας σε επίσημο αγώνα.
Ας κάνουμε μια νέα αρχή και ας ανοίξουμε έναν κύκλο θετικής ενέργειας που θα κρατήσει μέχρι τέλους. Είμαι αισιόδοξος ότι:
-οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πάνω από όλα, έδωσαν τέλος (εσωτερικά τους) σε μια περίοδο χάριτος που είχαν δώσει ασυνείδητα ή υποσυνείδητα στον εαυτό τους
-θα επιδείξουν μεγάλο πάθος για να δείξουν τη νέα αρχή που θέλουν να χαράξουν
-επειδή έχουν ψηλά την αυτοκτίμησή τους και είναι επαγγελματίες, δε θα δεχτούν να χαρίσουν κανένα πρωτάθλημα σε κατώτερη (εμφανώς ως ποιότητα) ομάδα του ολυμπιακού.
Τολμάω να προβλέψω μια εύκολη και με αρκετά γκολ διαφορά νίκη επί του Πανιωνίου, κάτι που θα ανεβάσει την ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας και ενός πολύ "περίεργοϋ" παιχνιδιού με την Κοπεγχάγη.

Με χαρά

Freddo Cappuccino

Y.Γ 1: Μακάρι οι οργανωμένοι να μπορούσαν να ανεβάσουν πανώ συμπαράστασης στο Γκοβού
Υ.Γ 2: Για να κάνουμε λίγη πλακίτσα...στην Κολομβία είχαν δολοφονήσει τον Εσκομπάρ για το αυτογκόλ στο Μουντιάλ....στη Μοζαμβίκη τι πρέπει να κάνουν στο Σιμάο που πάχυνε 5 κιλά σε ένα μήνα όταν οι άλλοι πεθαίνουν από ασιτία? Φαντάζεστε και το Σιμάο να απολογείται και ως άλλος Πάγκαλος να πει: "..........μαζί τα φάγαμε τα Burger...τι θέλετε τώρα...ζητάτε και τα ρέστα?"
Άντε αγαπημένε μου Σιμάο, θα γίνεις ο πρώτος ποδοσφιριστής που θα βάλεις γαστρική κάλτσα...χαχαχα
(Σ.Σ  φοβερά λατρεμένος μου ο Σιμάο)
Υ.Γ 3 Το ΟΑΚΑ έχει στα κυλικεία Sangria για να καυλαντίσουμε με αυτά που θα κάνει αύριο ο Garcia?  (απίστευτη η δημοτικότητα του Ισπανού δε βρίσκετε?)
Υ.Γ 4 Αν ποτέ η ομάδα μου κάνει φιέστα μετά από πρόωρο Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, τότε (δεν απειλώ κανέναν έτσι?) θα πάψω να είμαι Παναθηναϊκός. Καταλάβατε πρόβατα και κόκκινοι πληρωμένοι δημοσιογράφοι που βάλατε στο στόμα σας τον Παναθηναϊκό που έφαγε πέντε από την Μπάρτσα?
(μεταξύ μας,αν ανασταινόταν ο άρχοντας μακαρίτης Κυράστας και γύριζε στην Πανάθα, ε τότε ίσως να το σκεφτόμουν να πήγαινα και σε τέτοιου είδους φιέστα).

1 σχόλια:

13fans είπε...

Πολυ ωραιο αρθρο φιλε!!
Νικη στο παραρτημα του Απογονου σημερα-πολλα γκολακια να φτιαχτει ο κοσμος μας(Ολοι γηπεδο και ας βρεχει και χιονιζει) και κοιταμε Κοπεγχαγη!!
Ασπιδα ΕΜΕΙΣ...Πρωταθλημα ΕΣΕΙΣ !!
Χαιρετω!!

Δημοσίευση σχολίου