PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

29 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ.....by Freddo Cappuccino



Με τα ψέματα και αφού ξεφορτωθήκαμε με κόπο την Τσαγκαροδευτέρα πέρασαν πια οι πιο δύσκολες ώρες αναμονής....Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για το ματς με την γοργόνα Κοπεγχάγη.
Ένα από τα πλέον καθοριστικά παιχνίδια καθώς η ομάδα μας δε βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό, αν και έδειξε σημάδια (μικρής) ανάκαμψης:
Σε περίπτωση ήττας, η ομάδα θα μείνει πολύ πίσω (αν όχι κατάφατσα με τον αποκλεισμό) στο Τσάμπιονς  Λίγκ, η εσωστρέφεια και η κριτική (καλοπροαίρετη ή μη) θα αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό.
Και μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί το ματς στην Κρήτη, όπου θα έχουμε συν μία απουσία (Νίνης) σε σχέση με αύριο (min γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο,έτσι κύριε Κέζο?).Αν υποψιαστώ δε, ότι θα σκάσουν και σενάρια για το Βάτραχο αντικαταστάτη του Νιόπλια, τότε είναι που θα έχουμε πιάσει πάτο ως ομάδα (παλιά τον ήθελα στην ομάδα, αλλά τον θεωρώ ξεπερασμένο πια, χώρια πόσες φορές μας άφησε στα κρύα του λουτρού). Ήδη ο Νιόπλιας έχει μπει στη βαγονοκορδέλα, από δημοσιογράφους και οπαδούς και έτσι όπως φαίνεται σε αρνητικό αποτέλεσμα, ίσως να έχουμε εξελίξεις. (εγώ όπως έχω προαναφέρει σε άρθρο μου, θεωρώ ότι τα φόρτωσε λίγο στον κόκκορα φέτος, αλλά πιστεύω ότι του αξίζει λίγος χρόνος ακόμη)

Γνώμη μου είναι πως στα δύο εντός έδρας ματς που ακολουθούν, πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον 4 βαθμούς ώστε να μπορούμε να τα παίξουμε όλα για όλα στο δεύτερο γύρο. Σε συνδυασμό φυσικά με την πορεία της Μπαρτσελόνα, που πρέπει να ευχόμαστε να είναι (πλην ΟΑΚΑ) σαρωτική.

Δυστυχώς, αναφορικα με το σημερινό ματς τα εισιτήρια λέει δεν έχουν μεγάλη ζήτηση και αυτό προσδοκούμε να αλλάξει. Η ατμόσφαιρα στα πράσινα ευρωπαϊκά βράδια ήταν, είναι και θα είναι πάντα κάτι που κάνει να φτερουγίζει η καρδιά μας και να ανυπομονούμε να σφυρίξει η έναρξη του αγώνα. Οπότε μακάρι να έχουμε όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται για να σπρώξουμε την ομάδα απέναντι σε έναν αντίπαλο...περίεργο. Τι εννοώ?
Καταρχήν η Κοπεγχάγη τηρεί με ευλάβεια το 4-4-2, σύστημα που έχει αρχίσει να εκλείπει τα τελευταία 2 κυρίως χρόνια από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στέκομαι κυρίως στους 2 επιθετικούς. Αυτό θα είναι δίκοπο μαχαίρι λοιπόν γι΄ αυτήν αφού από τη μια πλευρά δε μπορώ να δεχτώ ότι ως ομάδα είναι τόσο συμπαγής από το κέντρο και πίσω, από την άλλη όμως φοβάμαι πώς θα ανταποκριθεί η (προβληματική) αμυνά μας, σε καθεστώς πίεσης που έχει χρόνια να ζήσει απέναντι σε δύο επιθετικούς.
Ως σκανδιναβική ομάδα θα είναι σίγουρα πειθαρχημένη, έρχεται δε από φουλ φόρμα στο πρωτάθλημά της.
Ο Ν΄Ντόι ελπίζω να μην βάλει κανά γκολ και παριστάνει  τον ...Ν΄ταή. Τον θεωρώ ταλαντούχο και ικανό ποδοσφαιριστή, όμως όλοι θυμόμαστε πόσο χασογκόλης ήταν. Δεν ήθελα να φύγει, αφού έπαιζε σε πολλές θέσεις και αυτό είναι χρησιμότατο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όλοι τότε λέγαμε με ένα στόμα πως αν δουλέψει τα τελιώματά του, θα εξελιχθεί αρκετά. Αν το έχει κάνει βέβαια δε μας βλέπω καλά. Η άμυνά μας έχει αναστήσει ουκ ολίγους και πιστέψτε με αν συμβεί και με τον Ντόι (που είναι και καλός) δε θα μας προκαλέσει καμιά έκπληξη, έτσι δεν είναι?
Επίσης (περιέργως), η Κοπεγχάγη για κάποιο λόγο που ίσως έχει να κάνει με πληροφόρησή της (ή σκάουτινγκ) ότι δεν είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχει πάει στο άλλο άκρο και οι δηλώσεις για τον Παναθηναϊκό είναι απαξιωτικές ή υποτιμητικές. Δεν αντιλαμβάνομαι την αισιοδοξία τους. Ούτε ξέρουν τι τους περιμένει αν η ομάδα δώσει το σύνθημα να κοχλάζει το γήπεδο με μια στοιχειωδώς καλή εμφάνιση.
Η δε φανέλα τους δε νομίζω πως θα αντέξει εν τέλει αύριο.
Σε κάθε περίπτωση, το ξελαρρύγγιασμα μάγκες δεν το γλιτώνουμε και για έναν ακόμη λόγο. Το διαιτητή που ως Σκωτσέζος λογικά θα δίνει φάουλ με το σταγονόμετρο και θα έχει αυτή τη γνωστή αντιμετώπιση (όπως με Βέλγους και Ολλανδούς διαιτητές που είναι ανθέλληνες).
Στα αγωνιστικά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πια ο Τεν Κάτε (με τον οποίο μπορούσε να μας ξημερώσει ο Δημούτσος δεξί εξτρέμ αύριο), έχουν γίνει οι εκτιμήσεις για την ενδεκάδα βάσει των τελευτάιων προπονήσεων. Η λάθος εκτίμηση για τη μη απόκτηση αναπληρωματικού επιθετικού λέγεται ότι "κρατάει" τον Λουίς Γκαρσία στον πάγκο ως μοναδική εναλλακτική λυσή που θα μπορέσει να μπει ως αλλαγή και να τονώσει επιθετικά στην ομάδα αν χρειαστεί και  έχει προβλήματα μπροστά. Η τακτική αυτή προφανώς ακολουθείται και επειδή ο Νίνης θα απουσιάζει το Σάββατο δεδομένου ταυτόχρονα ότι η φυσική κατάσταση του Γκαρσία δεν του επιτρέπει να παίξει τρία πλήρη ματς σε οκτώ ημέρες. Ίδωμεν με Καραγκούνη, που στην τηλεόραση νομίζω ότι δε φαίνεται, πάντως από το γήπεδο μέσα στο χορτάρι φαίνεται υπέρβαρος, δυσκίνητος, βαρύς και δε στρίβει με τίποτα. Ακόμη και στα νιάτα του πάντως, πιο χρήσιμος εκτός έδρας ήταν να κερδίζει φάουλ και να κρατάει μπάλα. Από την άλλη είναι έμπειρος...Θα δούμε...
Ο δεύτερος γρίφος ακούει στο όνομα: Ζιλμπέρτο. Γράφεται ότι θα μετακινηθεί στην άμυνα. Εδώ δε θα ήθελα να ρισκάρω κάποια εκτίμηση, πάντως τη δεδομένη στιγμή στα χαφ δεν έχει δυνάμεις να προσφέρει. Σέντερ μπακ, θα δούμε πώς θα παίξει,  αν γίνει πραγματικότητα το σενάριο αυτό.

Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό μας. Ελπίζω ότι αύριο θα μιλήσει η φανέλα μας. Περιμένω έστω για ένα τέταρτο να εμφανιστεί ο περσινός,διψασμένος, σοβαρός και μάγκας Παναθηναικός και μετά οι Δανοί θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια.
Εκτός απροόποτου θα τα πούμε την επομένη του παιχνιδιού.

ΜΕ ΧΑΡΑ
ΦΡΕΝΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

Y.Γ 1 Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι είχαμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης...σήμερα μάθαμε ότι έχουμε και προβλήματα φυσικής...ανάγκης? (με το κατούρημα ποδοσφαιριστή μας στη φυσούνα του Καμπ Νου, για το οποίο τιμωρηθήκαμε από την Uefa) 
Υ.Γ 2 Γκοτζίλα, 3.40 έχει ο Ντόι to score....βγάλε το άχτι σου...

Υ.Γ 3 ΜΠΑΛΟΚΑΣ, ΤΣΙΡΩΝΗΣ, ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ, ΒΕΡΝΙΚΟΣ....ποιος είπε ότι υπάρχει αναξιοκρατία και αχαριστία στην Ελλάδα?

Υ.Γ 4 Ο Γκαγκάτσης γιατί δεν παραιτείται τώρα που διεκπεραίωσε την υπόθεση Γκαλέτι ?

Υ.Γ 5 Φαντάζεστε αύριο να ξεχαστεί ο Μικάελσεν στο τέλος και νάρθει κι αυτός για Όλε? χαχα
Μακάρι να ερχόταν πάντως έστω στην αρχή προς τις θύρες των οργανωμένων.....της κακομοίρας θα γινόταν...



Υ.Γ 6 Οι γουρλομάτηδες στο μπάσκετ δεν την παλεύουν  κάστανο ε? Κοιταχτείτε ημίβλακες μια φορά στον καθρέφτη, σταματήστε να χτυπάτε το σαμάρι  και ίσως να αποκτήσετε μια αμυδρή ελπίδα για πρωτάθλημα.

Υ.Γ 7 Μετά τη φιέστα αποκλεισμού από τους 1024 του γιουρόπα, χτες έκαναν λέει φιέστα-προπόνηση ανοικτή για τους δημοσιογράφους μετά από χρόνια...Επειδή ως γαύροι ξέρετε, τραβάτε καναπέ μεσοβδόμαδα....ή δείτε το desperate house..fans....
μπεεεεεεεεε

Υ.Γ 8 Μάρκο, το πιάσαμε το υποννοούμενο προχτές με το ...σήμα του πουσταρά που έδειχνες στην καρδιά σου...όλα εξηγούνται...στο βίντεο....



http://www.youtube.com/watch?v=5AO0dgJCGd0

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου