PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

9 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΣΟΥΡ ΓΙΑ ΚΙLLER ΔΑΓΚΩΤΟ!...By Freddo Cappuccino

Σήμερα δυστυχώς θα αναφερθώ σε ατομικό επίπεδο, καθώς η ομάδα πάλι δεν έπεισε, πλην της πολύ καλής κυκλοφορίας της μπάλας (ιδίως στο Β΄ ημίχρονο όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Κάρα).

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση...
Αναφέρομαι στην απόδοση του Κώστα Κατσουράνη στην άμυνα, που για δεύτερο ματς σερί στη θέση αυτή στον ΠΑΟ (είχε προηγηθεί το ματς με την Ρουμπίν) ήταν πάρα πολύ καλός. Με τον τρόπο αυτό αποδείχθηκε (για να βγάλουμε και το άχτι μας κιόλας) ότι κάποια στοιχειώση μπαλίτσα την κατέχουμε εμείς οι φίλαθλοι και προπονητές της εξέδρας.

Μετά τα πρώτα φετινά ματς (ίσως και από τα τελευταία περσινά) είχε φανεί ότι για τον Κατσουράνη το να παίζει πια ως αμυντικό χαφ είναι ένα "περασμένο μεγαλείο", μια πολυτέλεια που δεν θα την άντεχει ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε καμία ομάδα, αφού ουσιαστικά έτσι παίζεις με 10 παίχτες.
Ήταν λοιπόν προφανές (και μόνο ο προπονητής και ελάχιστοι δεν το έβλεπαν) πως ο Κατσουράνης χωράει μέσα στην ενδεκάδα  παίζοντας μόνο τέρμα πίσω (στόπερ) ή τέρμα μπροστά (δεκάρι). Κάποιες φορές (π.χ ματς με Πανιώνιο) φάνηκε ότι στη θέση "10" θα μπορούσε να προσφέρει οργανωτικά ή μερικά γκολ (όπως πέρσυ επί Τεν Κάτε), όμως μάλλον ο αντίπαλος ήταν χαμηλής δυναμικότητας και ξεγελεστήκαμε, αφού στα περισσότερα ματς ο Κατσουράνης ακόμη και στη θέση αυτή σερνόταν (πλην κάποιων εξάρσεων χωρίς διάρκεια με κάποιες καταπληκτικές μπαλιές).

Μετά τα παραπάνω, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο Κατσουράνης έπρεπε να δοκιμαστεί και πίσω πριν καταστεί οριστικά μια πολυτέλεια, το να τον έχουμε στο ρόστερ (πληρώνοντάς τον και από προσφορά...μηδέν).

Φυσικά, η απόδοσή του τόσο ως λίμπερο με τη Ρουμπίν Καζάν, όσο και ως στόπερ με τον Ατρόμητο δεν να εξέπληξε πολλούς. Ξαφνικά μπροστά στα μάτια μας βλέπουμε τον Έλληνα Λούσιο, που του λείπει μονάχα η ευλυγισία των νιάτων και η καλή εκγύμναση (φάνηκε στη φάση που του "έφυγε" ο Καμαρά), ώστε να είναι το παράδειγμα του Χάμερ που ζητούσαμε τόσο καιρό.
Μπορεί να μην είναι απόλυτα κίλερ, ωστόσο φέρνει ξεκάθαρα στο νου μας, αυτό που ποθούσαμε στην άμυνα, κυρίως ως προς τον τομέα του κατεβάσματος μπάλας και της προώθησης παιχνιδιού στο αντίπαλο μισό του γηπέδου.
Στα περισσότερα σάιτ που κοίταζα προηγουμένως, έχει βαθμολογηθεί με 8άρια και 9άρια και δικαίως. Σαφώς ο Ατρόμητος δεν είχε την σούπερ ομάδα, όμως την ποδοσφαιρική αντίληψη  που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο στόπερ φάνηκε πως τη διαθέτει ο Κατσούρ και αυτό είπαμε δε μας εκπλήσει.....κάθε άλλο. Εμπνέει εμπιστοσύνη, οι συμπαίκτες του έχουν σιγουριά στη μεταβίβαση και αυτό είναι ξεκάθαρο. Προσφέρει καθαρό μυαλό, δεν πανικοβάλλεται και νομίζω το δίδυμο Κατσουράνη-Μπουμσόνγκ θα πάει αρκετά καλά και ο ένας θα αλληλοσυμπληρώνει τον άλλο. (έτσι πρέπει να είναι τα δίδυμα σε μια ομάδα είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση)

Ας μη συνεχίσω άλλο και τον ματιάσω κιόλας. Απλά ήθελα να μιλήσω για τον Κατσουράνη, αφενός επειδή (δικαίως) τον έχουμε κράξει αρκετά φέτος (για αγωνιστικούς ή μη λόγους) και αφετέρου επειδή πάντα όλοι λένε ότι εμείς οι φίλαθλοι και οπαδοί δε βλέπουμε μπάλα και είμαστε προπονητές που κρίνουμε εκ του ασφαλούς και εκ του αποτελέσματος. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, το λέγαμε οι περισσότεροι ότι θα βγάλει μάτια πίσω στην άμυνα (ιδίως με Μπουμσόνγκ όταν γυρίσει) και μάλλον άργησε να γίνει η κίνηση αυτή.Δυστυχώς κάποια τρένα ήδη σφύριξαν και εμείς δεν είμαστε πάνω....όπως αυτό των 16 του Champions League.


Τα λέμε παιδιά
Φρέντο Καπουτσίνο


Υ.Γ Μπράβο στο Λάζαρο που μας σηκώνει στις πλάτες του, τώρα που έχουμε ελλείψεις στις θέσεις που ήταν η δύναμή μας. Ομολογώ δεν το περίμενα. Χαίρομαι που κερδίζουμε έναν ποδοσφαιριστή.

Υ.Γ 2 Φοβερό αυτό με τον Γκαρσία. Έχει μυαλό και ποιότητα, αλλά πάντα στο τέλος χύνει την καρδάρα σε κάθε προσπάθειά του. Στο τελείωμα μιας περίτεχνης ατομικής ενέργειας θα κάνει λάθος πάσα, θα γλιστρήσει, θα κάνει άσχημη σέντρα και θα σε απογοητεύσει. Θυμίζει ποδοσφαιριστή που έχει να παίξει μπάλα 5 χρόνια. Που το κατέχει μεν το τόπι, αλλά κατά τα άλλα...πάπαλα..βετεράνος. Κρίμα. Εύχομαι η συνεχόμενη χρησιμοποιήσή του να του ξαναδώσει πίσω την επαφή που έχει χάσει. Διαθέτει προσόντα....Παίρνει λίγη πίστωση ακόμη λόγω ταλέντου και προτέρου καλού ποδοσφαιρικού βίου.

Y.Γ 3 Ο Ζιλμπέρτο ξεκάθαρα ψήφισε Μαυρογυαλούρο...που είχε υποσχεθεί..."θα σας εξαφανίσομεν...!"
και ήταν πάλι αόρατος...Κάντε του σωστή διαχείριση γιατί αλλιώς τον βλέπω στο Ωνάσσειο με κανά έμφραγμα. Ίσως και να συνέλθει λίγο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου