PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

21 Νοεμβρίου 2010

ΝΙΚΗ ΜΕ...AΠΕΙΛΗ ΝΤΟΥ, ΜΑΣΕΛΑΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ & ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ρεπορτάζ για τον αγώνα μπορείτε να διαβάσετε οπουδήποτε και μάλιστα από δημοσιογράφους.
Εδώ είμαστε για άλλου είδους αναλύσεις, από άλλη οπτική γωνία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε όσοι είστε τακτικοί στο blog.





1) Το ποτήρι της αγανάκτισης ξεχείλισε για τον κόσμο.
Αναφέρομαι στο "φυσιολογικό" φίλαθλο που είναι πάνω απ΄ όλα άνθρωπος και του βγήκε η οργή μετά από πάρα πάρα πολύ καιρό μέτριων έως απογοητευτικών εμφανίσεων. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έβριζαν τους οργανωμένους στο σύνθημα "παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία αλλιώς θα παίξει μπάλα η Θ13", μάλλον είναι οι ίδιοι που έκραζαν όταν αποδοκιμάζαμε στο ματς με τη Τζένοα το Τζίγγερ και μετά από 3 βδομάδες είχαν κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες.
Μάλλον είναι οι ίδιοι που βαθιά μέσα τους και αυτοί και όλοι μας σκεφτόμασταν στο τέλος του σημερινού αγώνα, ότι αν οι οργανωμένοι δεν αντιδρούσαν με τόσο επιθετικό και οργισμένο τρόπο (κατέβηκαν στις χαμηλές θέσεις πάνω από την τάφρο και ήταν έτοιμοι για...ντου)
στην αρχή που χάναμε 0-2, τότε το πιθανότερο -παρά την παρουσία του Αρχάγγελου Γαβριήλ-ήταν να μην καταφέρναμε να κερδίσουμε.
Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει λοιπόν το "ξύλο βγήκε από το παράδεισο" και άλλου τέτοιου είδους εκφράσεις όπως για παράδειγμα το "κι άγιος φοβέρα θέλει", γεγονός που φανερώνει ότι πέρα από τα αγωνιστικά ζητήματα, ο Νιόπλιας παρέδωσε καμένη γη στο Φερέιρα και στο θέμα της πειθαρχίας και της νοοτροπίας. Έτσι, λοιπόν σήμερα καταφύγαμε σε παλιές μεθόδους (που αν ήταν υγιής η ομάδα σαφώς θα ήταν καταδικαστέες), αλλιώς το πρωτάθλημα θα μας κούναγε μαντήλι ήδη.
Στη φορτισμένη αντίδραση του κόσμου, ίσως να έπαιξε ρόλο και το timing της χτεσινής επετείου ίδρυσης της Θ13.
2) Το σούργελο που ονομάζεται Ελευθερόπουλος, όσο μας προκάλεσε στο τέλος, άλλο τόσο μας προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις. Δεν μπορείς εσύ βλάκα Ελευθερόπουλε να διαμαρτύρεσαι στο διαιτητή, ενώ ήσουν αυτός που απολάμβανες τους καρπούς της παράγκας. Ήσουν και θα είσαι ένας μέτριος πορτιέρο που έφαγες ψωμί λόγω της παράγκας. Έτρωγες με χρυσά κουτάλια το φαγητό που στερούσες από γενιές καλών ποδοσφαιριστών  και αξιόλογων προπονητών μας που το έργο τους βυθιζόταν στο βούρκο της παράγκας, που άκουγαν τα σχολιανά τους και εκδιώκονταν ως loosers. Ήρθες εσύ στο ΟΑΚΑ να διαμαρτυρηθείς για διαιτησία? Σα δε ντρέπεσαι ΡΕ! Εσύ που πούλαγες πνεύμα σε δηλώσεις σου όταν σε ρώταγαν αν ευνοείται το κωλοχανείο που ήσουν γκολκίπερ του.
Μας έκανε πάντως και καλά η παρουσία σου σήμερα. Το δώρο που μας έδωσες στο δεύτερο γκολ μας καθώς και η ευκαιρία που μας έδωσες να θυμηθούμε τα νιάτα μας με το σύνθημα με τον Κόντε.
Θυμησέ μας πόσα μποφόρ είχε τότε? Κλάψεεεεε

3) Ένα τεράστιο μπράβο στον γεννημένο νικητή Γιάτσεκ Γκμοχ. Δεν έβαλε κώλο κάτω και ήταν συνεχώς στην μπρίζα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα! Η ομάδα προφανώς με εντολές του ήταν εμφανές ότι επιδίωξε να μην κάνει τις γνωστές γιόμες, τις οποίες απέφυγε σε μεγάλο βαθμό φέρνοντας στο νου μας παλαιότερα ματς. Ασπάστηκε προσωπικά έναν έναν τους παίκτες μας μετά τη λήξη του αγώνα και γενικά μας φάνηκε ότι έφερε στην ομάδα αέρα υπεροχής.
(Δεν ξέρω μεταξύ μας αν ισχύει αυτό...σε κάθε περίπτωση εμείς έτσι θέλουμε να το δούμε και έτσι το βλέπουμε, δικαίωμά μας!)

4) Μπορεί να θέλουμε πολύ δουλειά για να στρώσει η ομάδα, μπορεί να έχουμε απογοητευτεί αρκετά ιδίως σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαμε για φέτος, μπορεί η νοοτροπία της ομάδας να νοσεί πολλές φορές, μπορεί η αγωνιστική πειθαρχεία και συνέπεια να είναι ανέκδοτο, ωστόσο νομίζω υπάρχει φως στο τούνελ. Ξέρετε όλοι σας και θυμάστε πολύ καλά ότι τέτοια ματς τα χάναμε τις πιο πολλές φορές και μας στερούσαν πρωταθλήματα. Τώρα βιώνουμε καλά στο πετσί μας αυτό που ορθά λεγόταν τότε ότι μας έλειπαν πολλοί και μεγάλοι σε ικανότητα ή προσωπικότητα ποδοσφαιριστές. Επίσης θεωρώ ότι ο gayros, έχει πιάσει ταβάνι ως προς αυτό που μπορεί να δείξει σαν ομάδα, ενώ εμείς είμαστε ακόμη στο 50% πιστεύω (και εύχομαι)


5) ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

*Τζόρβας
Μετρ στο να περνάει γριες στο απέναντι πεζοδρόμιο. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ευγενική χορηγία το πρώτο γκολ.Πιστεύω αν είχε φάει πάγκο όταν έπρεπε, τώρα ίσως είχε ήδη γυρίσει πίσω βασικός ξανά, πιο βελτιωμένος και ξελαμπικαρισμένος. Δόθηκαν ευκαιρίες στο Νιόπλια να τον πετάξει έξω χωρίς να τον εκθέσει, αλλά δεν το κανε. Αυτό πληρώνουμε τώρα. Συμπαθής στους οπαδούς, αλλά τα μερομήνια άρχισαν, καθώς και εδώ ξεχειλίζουν ποτήρια υπομονής σιγά σιγά. Αν το καταφέρεις και αυτό μπράβο σου. Φοβερός διαχρονικά στα ρεφλέξ (βλ. σημερινή απόκρουση στην κεφαλιά του Ίακομπ στο τέλος), λίγος στην καθοδήγηση της άμυνας, τραγικός στις εξόδους, ανύπαρκτος στην μακρινή μπαλιά. Αλέξη για Next Top Model πληρείς τις προϋποθέσεις...για next top keeper πρέπει να στρώσεις κώλο.
*Βύντρα
Δεν μπορώ πια να φωνάξω ενάντια στον ποδοσφαιριστή αυτόν ό,τι σφάλματα και αν κάνει. Είναι τρομερός δύο χρόνια τώρα, σήμερα όμως είδαμε έναν Βύντρα χειρότερο από ποτέ. Μακράν η χειρότερη εμφάνισή του. Ξεκάθαρα πολύ αγχωμένος, ξέροντας πως τον παρακολουθεί ο νέος προπονητής. Έγινε έρμαιο στις διαθέσεις οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή του Ηρακλή βρέθηκε απέναντί του. Τραγικός! Σόρυ Λουκά...
*Σπυρόπουλος. Ο άνθρωπος ασανσέρ, ο άνθρωπος καρδιογράφημα....ό,τι αντίστοιχο να πεις μέσα είσαι...λατρεύεις να τον μισείς αυτόν τον παίκτη. Μέσα σε πέντε λεπτά μπορεί να είναι από διακριθείς έως γελοίος. Εκεί που κάνει ασίστ για γκολ, μετά από λίγο τον κάνουν γιο-γιο. Εκεί που κάνει ένα δυνατό τάκλιν, μετά από δύο λεπτά τον περνάνε σαν κοιμισμένο. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
*Κατσουράνης. Πλην του γκολ, καταπληκτικός για άλλη μια φορά στη θέση του στόπερ. "Ψαγμένες" αποκρούσεις, όμορφα διωξίματα, εύστοχα τάκλιν μα πάνω απ' όλα ιδανική προώθηση του παιχνιδιού, τρομερές τεχνικά και έξυπνες πάσες. Κερασάκι στην τούρτα: μια πολύ όμορφη ασίστ με τη σφραγίδα της τεχνικής και της εξυπνάδας του. Βελτιώνει και βλετιώνεται με το Μπουμσόνγκ δίπλα του.
*Μπουμσονγκ. Σταθερός για άλλη μια φορά. Πολύ καλο δέσιμο με Κατσουράνη, πολύ καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση που δεν κλονίστηκε ακόμη και όταν το σκορ ήταν 0-2. Εμπνεέι εμπιστοσύνη στην κερκίδα. Ιδανικό συμπλήρωμα του Κατσουράνη.
*Πλεζί. Αν δουλέψει πιστεύω θα προσφέρει στο μέλλον περισσότερα. Βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, όμως δε μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό. Είναι ρολίστας και εκεί χρειαζόμαστε ένα γερό χαφ στη θέση του. Θετικά τον κρίνω, αφού έπαιξε και σε διάφορες θέσεις κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Δεν είναι αδιάφορος όπως στα πρώτα παιχνίδια, παίζει με ψηλά το κεφάλι και βάζει το πόδι στη φωτιά αμά λάχει.
*Ζιλμπέρτο. Το ασανσέρ Νο2 της ενδεκάδας μετά το Σπυρόπουλο....Τραγικός, ανύπαρκτος, περιπατητής, κουρασμένος στο Α΄ ημίχρονο με πολλά λάθη. Ασύλληπτος, ακούραστος, ασταμάτητος, ουσιώδης, με καθαρό μυαλό , απροσπέλαστος στο Β΄ ημίχρονο. Τι να πω...τα χω χαμένα και γω μαζί σας...
*Μαρίνος. Προσπαθεί πολύ. Άλλες φορές του βγαίνει, άλλες φορές όχι. Διχάζει την κερκίδα που τον έχει βάλει στο στόχαστρο. Κακώς για μένα. Δεν είναι άμπαλος, δεν είναι παίκτης κλάσης. Τα δίνει όλα, είναι σκυλί και όταν παίζει στη γραμμή είναι καλός. Στα χαφ έτσι και έτσι, αλλά είναι τρεχαντήρι, σε μια ομάδα που δε φημίζεται για τα τρεξίματά της.,
*Γκαρσία.
Ας ελπίσουμε το σημερινό ματς να είναι η αφετηρία να πάρει μπρος. Πρέπει να σκόραρε μετά από 4 ή 5 χρόνια και μακάρι να τον βοηθήσει ψυχολογικά. Πιο ουσιώδης από ποτέ, ήταν ο μόνος μαζί με Σισέ που πίστευε ξεκάθαρα στην ανατροπή και το έδειχνε. MVP μαζί με το Σισέ για μένα. Ανταμοίφθηκε με χειροκρότημα κατά τις εκτελέσεις κόρνερ. Το γκολ του σήμα κατατεθέν του....Αν βρει τα πατήματα του παρελθόντος, θα μας δώσει ώθηση, γιατί έχει σουτ καλό, απλά είχε μπει στο ψυγείο για καιρό ο παίκτης.
*Λάζαρος. Μέτριος (προς το καλό ίσως). Όπως με Λάρισα. Εμφανώς κατώτερος των προσδοκιών που δημιούργησε σε προηγούμενα παιχνίδια. Αν αυτό συνεχιστεί, σημαίνει ότι τον χάλασε και αυτόν η αποθέωση και τα φόρτωσε στον κόκκορα.
*Σισέ. Δεν κριτικάρω θεούς.
*Πετρόπουλος. Είχε φρεσκάδα και έπαιξε καλά μετά από καιρό. Έβαλε δύσκολο γκολ και ας φαίνεται εύκολο.





Τα λέμε
Φρέντο Καπουτσίνο








Υ.Γ Οι αντικειμενικές κωλοφυλλάδες θα μας έπρηζαν τα συκώτια για την ψυχή του πρωταθλητή, αν έκανε μια αντίστοιχη ανατροπή ο γαύρος. Τώρα τι θα γράψουν?

Υ.Γ2 Ώστε θέλουν κρέμασμα, Παύλο,  όσοι έφεραν το Γκοβού στην ομάδα...μάλιστα...΄
Μήπως σου διαφεύγει κάτι? Ό κολλητός σου ο Τζίγγερ τον έφερε...Ο δε γιος σου τον αποθέωνε στα πρωτοσέλιδά του...Ε ρε κόλλημα με τον ολυμπιονίκη το Μελισσανίδη που έχετε όλοι σας...

Υ.Γ3 Τραγική η διαιτησία...ακυρωθέν καθαρό γκολ και δεν έδωσε καθαρό πέναλτυ. Οι επόπτες διαρκώς άφηναν τα οφσαϊντ του γηραιού...Αν το ματς είχε διαφορετική τροπή, το κοράκι θα μας είχε καθαρίσει σαν αυγό...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου