PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)LIKES

Powered by Balleto.gr

18 Νοεμβρίου 2010

Η γλώσσα του σώματος...by Freddo Cappuccino

Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αναγνώστες μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που προθυμοποιούνται  στέλνοντας και άρθρα με τις απόψεις τους. Αυτή η πόρτα είναι ανοιχτή για τον οποιονδήποτε, το έχω πει αρκετές φορές... είναι σκόπιμο τόσο για λόγους πολυφωνίας, όσο -δεν το κρύβω- και για λόγους ξεκούρασης ή έλλειψης χρόνου από την πλευρά μας.
Χτες ανέβηκαν δύο άρθρα,στα οποία γράφτηκαν αρκετά χρήσιμα και  κατατοπιστικά στοιχεία για τον, κατά τα φαινόμενα, νέο μας προπονητή. Τον Ζεσουάλδο Φερέιρα....
Νομίζω σε αναγνωριστικό επίπεδο, ήταν ό,τι πρέπει τα άρθρα αυτά, από δύο καλούς φίλους.
Το αμέσως επόμενο άρθρο θα αφορά στον ...νυν προπονητή μας, τον Γιάτσεκ "Jaws-Sigurdsson" Γκμοχ, από ένα άτομο που εκτιμώ ιδιαιτέρως για το πνεύμα του και την προσωπικότητά του.
Για την ώρα, μέχρι την επόμενη ανάρτηση, κατεβάστε μια γουλιά από Φρέντο Καπουτσίνο, με ισχυρή δόση από Jesualdo Ferreira.Ομολογώ ότι δεν είχα σε μεγάλη εκτίμηση τον Ζεσουάλδο Φερέιρα όταν πρωτοακούστηκε το όνομά του. Όχι ότι γνώριζα αναλυτικά το έργο του και την πορεία του.Κάθε άλλο...
Ως γκρινιάρης Παναθηναϊκός, όπως οι περισσότεροί μας, ψιλοχαλάστηκα στην αρχή, θέλετε επειδή οι τελευταίοι δύο πορτογάλοι προπονητές μας απέτυχαν οικτρά (Σάντος, Τεσέιρο), θέλετε επειδή θεώρησα ότι ο Φρέιτας πάει να επιβάλει κανά πατριωτάκι του στον πάγκο της ομάδας μας.
Είχα και εγώ το όραμα για το αργεντίνικο δίδυμο (Κούπερ-Ρότσα ή Μπιέλσα-Ρότσα) και έτσι έκανα ότι δεν έβλεπα τις θετικές εκτιμήσεις ή τις προσδοκίες που σκορπούσε στο Facebook το όνομα του Φερέιρα.
Εν πάσει περιπτώσει σιγά σιγά αντιλήφθηκα όσα έγραφε και σχολίαζε πολύς κόσμος και έτσι είπα να πάω...παρακάτω και να επικεντρωθώ στο ποιος είναι ο νέος μας προπονητής.
Έχετε διαβάσει παντού, αλλά και εδώ πολλά. Και θα διαβάσετε ακόμη περισσότερα.
Tις ποδοσφαιρικές γνώσεις του ή την πείρα του δεν είμαι αρμόδιος να τις σχολιάσω. Ιδίως προκαταβολικά...
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σπουδαίο, παρά μόνο κάτι που αφορά τη γλώσσα του σώματος.
Αυτό που αντίκρυσα ψάχνοντας μερικές εικόνες για να ανεβάσω στο blog, με ενθουσίασε και με γέμισε αισιοδοξία.
Αυτή σαφώς είναι μια επιφανειακή εκτίμηση, ωστόσο στις παρακάτω φωτογραφίες είναι φοβερά εκφραστικός και μπορείτε να διακρίνετε αντιδράσεις ή μορφασμούς ή γκριμάτσες ή πανηγυρισμούς, που αν μη τι άλλο δείχνουν έναν άνθρωπο που πάνω απόλα
ζει τη στιγμή,
έχει αυτοπεποίθηση,
είναι πεισματάρης και εγωιστής(με την καλή έννοια),
μετέχει -όσο μπορεί για προπονητής- ενεργά στο παιχνίδι της ομάδας του,
εμπνέει τους παίκτες του
και δεν είναι άλλο ένα ωμό κρέας που θα κάτσει στον πάγκο μας, όπως έχει γίνει συχνά τα τελευταία χρόνια.
(πολλά τα παραδείγματα  προπονητών στον Παναθηναϊκό τελευταία,πλην Τεν Κάτε που ήταν παγοκολώνες με καμία ψυχική συμμετοχή στα ματς ή εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου)

Βεβαίως,όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα, τα οποία εύχομαι να είναι άμεσα θετικά, διότι έχουμε χάσει αρκετό έδαφος ήδη. Νομίζω δε, ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή και τα δείγματα γραφής του στην Πόρτο, υπάρχει έντονη η προσδοκία όλων να δούμε και μπάλα κάποια στιγμή σε αυτήν την ομάδα μετά από πολύ πολύ καιρό...


ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΦΗΣΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ:


"ΓΑΥΡΟΙ, ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΩΛΙΑΣΩ..."
ΥΠΟΓΡΑΦΗ: JESUALDOΤΑ ΛΕΜΕ


ΦΡΕΝΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

Y.Γ. Η Πορτογαλία φημίζεται για την κουζίνα της και συγκεκριμένα για τους 365 τρόπους μαγειρέματος του μπακαλιάρου...Λέτε με τον Ζεσουάλδο, να ανακαλύψουμε 365 διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος του γαύρου?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου