PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

17 Νοεμβρίου 2010

JESUALDO FERREIRA...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ! by Guest "Φρέντο με Μπουγάτσα"

΄Αρθρο φίλου αναγνώστη...ετοιμαστείτε να σκονιστείτε γιατί ο αρθρογράφος θα σας γεμίσει...πράσινη ζάχαρη άχνη...τον ευχαριστούμε πολύ κι ας έβαλε λίγη κανέλα παραπάνω...
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ & ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ!


Καλησπέρα στους απανταχού πανάθες!
Αυτές οι μέρες ειναι ξεχωριστές για κάθε Παναθηναϊκό αφου η ομαδα μας επιτέλους έκλεισε ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!(συμφωνα με τα δημοσιεύματα και τα όσα λεγονται απο τον μάνατζερ του).
Τέρμα πια στους βοηθούς(Ten Cate...η αν θελετε Δέκα Γατες),στους βοηθους βοηθων(Νιοπλιας...η αν θελετε Νιομπλιας) αλλα και στους υπηρεσιακους οπως ο Gmoch.
Κι ας ελπίσουμε ο σερ Νιοπλιας να ταν ο τελευταίος αποτυχημένος γιατί απο "παλτά" προπονητών εχει γεμισει η καρνταρομπα μας τοσα χρονια!(Peseiro η αλλιως Τεσέιρο,Munoz,Backe,Malesani,Scasny κ.α...)




JESUALDO EIΣΑΙ!

Jesualdo Ferreira λοιπον!
Φτασαμε αρχικα μετα απο μια λιστα 5 περιπου προπονητων και στη συνεχεια από μια λιστα τριων... στον Professor!Κατ αρχας πιστεύω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη απο οσους υπηρχαν στη λιστα...κι αυτο νομιζω δεν το αμφισβητει κανεις.
Ο Professor λοιπον για οσους δεν τον γνωριζουν και πολυ καλα(λογικο γιατι δεν υπηρξε ποτε κανενας αστερας της μπαλας)ειναι της Πορτογαλικης σχολης και ειναι 64 ετων.Νομιζω δε, οτι η ηλικια του ειναι η καλυτερη που θα μπορουσε να εχει αυτην την στιγμη ενας προπονητης για να δουλεψει στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.Αυτο αυτοματως σημαινει οτι εχει μεγαλη εμπειρια αφου εχει καθισει συνολικα σε 12 παγκους αλλα το αρνητικο ειναι οτι οι 11 εξ αυτων ειναι μονο σε πορτογαλικες ομαδες...Η τελευταια του σταση ηταν η Μαλαγα με την οποια ειχε και την πρωτη του μη πορτογαλικη εμπειρια η οποια ομως δεν ηταν και πολυ καλη.Και αυτο γιατι σε σε 9 αγωνιστικες στην Ισπανια ειχε 5 εντος εδρα ηττες και μολις 7 βαθμους, με αποτελεσμα στις 2 Νοεμβριου να παρει ποδι....
Σιγουρα ομως η μεγαλυτερη του επιτυχια ηταν η 4ετια στην Πορτο(2006-2010).Με την Πορτο κατεκτησε τρια πρωταθληματα και μαλιστα σερι!(2006–07, 2007–08, 2008–09).Κατεκτησε επισης δυο κυπελλα Πορτογαλιας( 2008–09, 2009–10)και ενα Super Cup(2008–09).
Με την Πορτο ουσιαστικα "εφτιαξε" και το ονομα του.Σημαντικο στοιχειο επισης ειναι οτι βγηκε ο καλυτερος πορτογαλος προπονητης στις 3 αυτες χρονιες που κατεκτησε τα πρωταθληματα ενω με αυτο το σερι ξεπερασε και τον "μαθητη" του, Mourinho.Ο Mourinho οντως υπηρξε "μαθητης" του αφου την χρονια 1990–91 οπου ο Ferreira ηταν προπονητης στην πορτογαλικη Estrela da Amadora ο Mourinho υπηρξε βοηθος του.Με την Πορτο εφτασε 2 φορες στους 16 του Champions League και 1 φορα στους 8...αποκλειστηκε μαλιστα και στις 3 φορες για 1 μολις γκολ!!
Ο Ferreira πριν παει στην Πορτο ειχε εργαστει στο Πορτογαλικο πρωταθλημα με τις Rio Maior(1981-1982),
Torreense(1982-1984),Académica(1984-1985),Atlético(1985-1986),παλι Torreense(1986-1990),Estrela da Amadora(1990-1992),Alverca(2000-2001),Benfica(2002),Braga(2003-2006), ενω εργαστηκε και με την Εθνικη Πορτογαλιας των U-21(1996-2000) με την οποια ανεδειξε και τον star Maniche.
Aξιοπροσεκτη ηταν η καριερα του και με την Braga αφου σε τρεις χρονιες βγηκε 2 φορες 4ος και μια 5ος.
Συνολικα ο Jesualdo Ferreira εχει 29(!!!) χρονια προυπηρεσιας στην προπονητικη.
Aπο αποψη τακτικης αγαπημενο του συστημα ειναι το επιθετικο 4-3-3 με το οποιο διεπρεψε στην Πορτο.Εχει γενικα πολυ καλη γνωση της τακτικης, προωθει τους νεους παικτες και του αρεσει το πολυ γρηγορο και ελκυστικο ποδοσφαιρο με κυριο χαρακτηριστικο το passing game.Γενικα λοιπον εχει επιθετικη φιλοσοφια.
Στα δικα μας τωρα...για να ειμαστε ειλικρινεις αλλους παικτες ειχε τοτε στην Πορτο ο Ferreira και αλλους θα βρει στην Παιανια...Δυστυχως με το στυλ που του αρεσει να παιζει δυσκολα θα ταιριαξει το συγκεκριμενο υλικο.Πρωτα απ ολα γιατι χρειαζομαστε νεους και γρηγορους παιχτες στο κεντρο και πολυ καλα επιθετικα back.Κατι τετοιο δεν εχει ο Παναθηναικος...ειδικα το πρωτο.
Επειδη λοιπον οι καλοι παιχτες κανουν τον καλο προπονητη σιγουρα ο Ferreira θα εισηγηθει την αποκτηση συγκεκριμενων παικτων τον Γεναρη.Ας ελπισουμε οτι θα κανει σωστες μεταγραφικες κινησεις ωστε να βελτιωθει η ομαδα εκει που ποναει...στο κεντρο.
Καλη αρχη λοιπον πρωτα πρωτα με τον μεγαλο Γκμοχ ο οποιος προσωπικη μου αποψη θα ηταν καλυτερο να μεινει τουλαχιστον ως βοηθος μαζι με τον Βαζεχα!Και στην συνεχεια αν τελικα κλεισει ο Ferreira καλη αρχη και καλη τυχη γιατι ειναι ικανος και μπορει να πετυχει πολλα!
Εμπιστοσυνη λοιπον στον καινουριο coach οποιος κι αν ειναι αυτος γιατι πρωτα απ ολα εχουμε απολυτη εμπιστοσυνη στον Father μας!
Καλό βραδυ και θα τα ξαναπουμε συντομα!


Φρέντο με Μπουγάτσα

ΥΓ:Ευκαιρια με την έλευση του καινουριου προπονητη να το βουλωσουν καποιοι παιχτες που ειχαν βγαλει γλωσσα τοσο καιρο και το παιζαν προπονητες!Επισης ευκαιρια και να την κανουν καποιοι μπεκρηδες, καποιοι κολυμβητες και καποιοι αλλοι αμπαλοι που αποτελουσαν εμμονη του προηγουμενου προπονητη!!

ΥΓ2:Bοηθηστε τον Ερασιτεχνη με καθε τροπο!Ειναι κριμα πραγματικα να κλεισουν τα τμηματα!http://prasinanea.gr/voley/article641474.ece

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου