PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

11 Οκτωβρίου 2010

Μια τρίχα από του Rene by Freddo Espresso

Γεια χαρα αδερφια
Τις τελευταίες μέρες κατά ένα περίεργο τρόπο και λογω έλλειψης Παναθηναϊκής επικαιρότητας βλέπουμε συνεχώς στα ρεπορτάζ της ομάδας μας πως γίνεται πολύ κουβέντα για τον αμυντικό. Τον περίφημο αμυντικό killer, hummer, ηγέτης που μας έχουν πρήξει εδώ και 2 χρόνια και που λογικά έως τώρα δεν έχουμε δει. Λέω λογικά έως τώρα μπας και ο Μπουμ ξυπνήσει απότομα και δαγκωνόμαστε μεταξύ μας…
Κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια η ομάδα μπήκε στην διαδικασία να αποτινάξει από πάνω της την ταμπέλα του αμυντικού ποδοσφαίρου του περίφημου τσουκου-τσουκου μπολ. Σταδιακά άρχισε να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στους πιο επιθετηκογενει ς παίχτες και λιγότερη σημασία σε παίκτες που παίζουν στα μετ όπισθεν. Άλλωστε το θέαμα πάντοτε ήταν η επιτομή του ποδοσφαίρου και παρ όλο που στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πέρασαν άκρως αμυντικογενης ομάδες ξεχάστηκαν στον βωμό του θεάματος.
Πίσω στα δικά μας λοιπόν. Από την εποχή που ο Ρενέ έφυγε από την Πανάθα, είναι  λες και έπεσε κατάρα να μην δουν τα μάτια μας ένα σοβαρό αμυντικό. Ο Γκούμας είχε μείνει αλλά ο μεγιστος…βοηθος ΤΕΝ ΚΑΤΕ τον έφαγε μέσα σε μια νύχτα με την ταμπέλα του τσάτσου των αποδυτηρίων. Θα μου πείτε βεβαία πολλοί από εσάς « Ποιος Γκούμας ρε μεγάλε θα μας τρελάνεις??» Και όμως θα χρειαστείτε πολλή σκέψη για να μπορέσετε βρείτε αμυντικό που έπαιξε στην ομάδα μας και είχε τέτοιο πάθος όπως ο Γκούμας και ήταν τόσο αξιόπιστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Η ομάδα που είχε κεντρικό δίδυμο Κυργιακο και Χενρικσεν να παίζει τώρα με Καντε και Σαριεγκι. Είπαμε όμως η θυσία του επιθετικού ποδοσφαίρου( Σισε, Λετο,Γκαρσια,Γκοβου) τρώει την άμυνα. Η ομάδα μας έχει ακολουθησει καιρο τωρα την οδό που λέει βάζω ένα γκολ περισσότερο από αυτά που τρώω, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, τουλάχιστον όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις. Άλλωστε και ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ….ΑΡΗ  και ο κόσμος θέλει να βλέπει καλή μπάλα. Στην Ευρώπη όμως αδέλφια μου δεν πας πουθενά αν δεν έχεις καλή άμυνα, η τουλάχιστον αν δεν παίζεις έξυπνα στην άμυνα( λίμπερο και 3 αμυντικά χαφ μέσα στο Σαν
Σιρο πριν 2 χρόνια).
Επομένως θεωρώ γελοία τα όποια δημοσιεύματα αναφέρουν ως μεγάλους στόχους της ομάδας μας τύπους σαν τον Σανκαρε και τον Ντουγκλαο. Δεν λέω αν είναι η δεν είναι καλοί παίχτες, αλλά σαν Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάς τον καλύτερο στην πολη και όχι στο χωριό. Αν πιστεύουν στην διοίκηση πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνα ας πάνε τον γεναρη να τα στάξουν όπως και εμείς τα στάξαμε το καλοκαίρι για να είμαστε κοντά στην ομάδα.
Να τα στάξουν γιατί παίχτες σαν τον ΜΕΓΑΛΟ ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ δεν υπάρχουν πια, και αν υπάρχουν δεν είναι τζάμπα, και γιατί όλα τα σαπακια που μας έχουν κουβαληθεί τόσα χρόνια είναι και θα είναι μια τρίχα από τα @@ του ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ…..

UNITED WE STAND

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου