PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

12 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΙΞΕ ΠΑΛΙΑΤΣΟ...ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ (ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ)...by Freddo Cappuccino


Κοίτα να δεις που φτιάξαμε ένα blog για την Πανάθα και ασχολούμαστε διαρκώς με την κόκκινη προπαγάνδα....
Εγώ φταίω δηλαδή?
Συγνώμη που άλλο ένα άρθρο μου, θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό, όμως αισθάνομαι πάλι κάποια πράγματα που θέλω να γράψω και μάλλον δεν είμαι μόνος ή πρωτοπόρος....
Σουλατσάροντας στα Παναθηναϊκά links που έχω στο site μου (και όχι μόνο σε αυτά), βλέπω ότι το θέμα της κόκκινης προπαγάνδας απασχολεί, προβληματίζει, αηδιάζει και κάνει όλους μας να σιχτιρίζουμε καθημερινά....Τι θα γίνει με την κατάσταση αυτή? Η κόκκινη λαίλαπα πού θα σταματήσει?
Το τελευταίο θύμα-εργαλείο-αφορμή-θέμα της κόκκινης προπαγάνδας είναι ο Σίντνεϋ Γκοβού.
Εγώ προσωπικά θεωρώ την έκταση που πήρε το θέμα προπαγανδιστική και εξωφρενική.
Αυτός είναι ο λόγος που έγραψα το άρθρο που διαβάζετε και αφορμή ή σταγόνα αν θέλετε που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το άρθρο του "αντικειμενικού" κ. Καλκαβούρα.
http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/108307-«Μία-ζωή-έτσι-ήταν-ο-Γκοβού
(Μου φαίνεται ότι τελευταία το gazzetta.gr έχει πάρει άσχημα μονοπάτια και θα φάει μαύρο όπως ο Μαυρογιαλλούρος)
Ο Παναθηναϊκός είναι στην τελική ευθεία μια τετράδας πολύ καθοριστικών αγώνων (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-ΡΟΥΜΠΙΝ-GAY) και έτσι επειδή άλλες αφορμές δε δόθηκαν με τον Εργοτέλη ή τίποτε άλλο,
στοχοποιήθηκε ο Γκοβού.
Δεν παραγκωνίζω τα αυτονόητα:
α) ότι ο Γκοβού έχει πέσει σε αυτό το ατόπημα πάνω από μία φορά (απ΄ ότι διαβάζουμε)
β) ότι δεν αποτελoύν επαγγεματική συμπεριφορά τα όσα κάνει (ιδίως όταν αμοίβεται με πολλά χρήματα)
γ) ότι γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν
δ) ότι δεν έχει προσφέρει ακόμη (για λόγους προσαρμογής ή τραυματισμών ή οποιοδήποτε άλλο)
ωστόσο αυτό το "πάρτυ" που έχει στηθεί δύο μέρες τώρα από τα media για τον Γκοβού,δεν έχει προηγούμενο.
Τι δεν έχουμε διαβάσει χτες και σήμερα...
Πιο πολύ "λανσαρίστηκε" το μότο: ....."δεν ήξερες δε ρώταγες" δηλαδή ότι ήταν γνωστό τοις πάσοι σε όλα τα πέρατα της οικομένης ότι ο Γκοβού ξενυχτάει και ο Παναθηναϊκός πιάστηκε κορόϊδο.....
Μάλιστα. Και η φυσική κατάληξη της προπαγάνδας (και το συμπέρασμα που πρέπει πάντα να βγαίνει)
ήταν το παρακάτω που εκφράστηκε μεν μόνο στο γατοέκτρωμα, ωστόσο υποννοήθηκε παντού.




Επειδή υπάρχουν πολλοί από μας που μασάνε (και εγώ το παραδέχομαι κάποιες φορές παρασύρομαι)
σας λέω: Παιδιά ξυπνήστε!
Ο στενός στόχος δεν είναι ο Γκοβού. Ο στόχος είναι ο Παναθηναϊκός.
Λυπάμαι που αναγκάζομαι να μιλάω όλο συνομωσιολογικά.
Θα ήθελα πραγματικά το άρθρο μου να είναι είτε χιουμοριστικό με τα μεθυσοξενύχτια του Γκοβού είτε στηλιτευτικό για τον ίδιο που όντως δεν έχει μπει ακόμη στο πετσί της ομάδας.
ΑΛΛΑ.....
όχι ρε αδέλφια....πολύ απλά δε μας παίρνει να καεί ο παίκτης αυτός και να έχουμε βάλει εμείς επικοινωνιακό λιθαράκι, μέσα από το επικοινωνιακό τρυπάκι που μας έβαλαν άλλοι. Έλεος!
Αν δεν αποδώσει και δεν κολλήσει στην ομάδα τότε ναι. Θα την κάνουμε την κριτική. Και θαναι και αυστηρή.
Όμως...
1) μιλάμε για έναν καταξιωμένο ποδοσφαιριστή που λόγω συγκυριών δεν έχει παίξει καν στην ενδεκάδα ακόμη για να δώσει δείγματα γραφής
2) μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε για χρόνια στη Λυών και  ποτέ δεν πήρε κατιούσα 2-3 ετών όπως οι περισσότεροι βετεράνοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που έρχονται στα μέρη μας. (Ριβάλντο, Έμερσον, Λουίς Γκαρσία, Κονσεϊσάο). Αντίθετα, μέχρι πριν 6 μήνες έπαιζε βασικός στους "4" στου Τσάμπιονς Λίγκ.
3) σαφώς και δεν περιμένουμε ότι θα έχουμε πάντα την τύχη να παίρνουμε ποδοσφαιριστές που να δένονται μαζί μας αμέσως και να έχουν έως και αυταπάρνηση για την ομάδα όπως ο Σισέ. Ωστόσο, είναι μεγάλης κλάσης ποδοσφαιριστής, είναι σε νέο περιβάλλον και χρειάζεται να τον περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη. Θυμηθείτε όμως τι στήριξη δώσαμε πέρσυ στο Σισέ και τι πίστωση χρόνου και αναλογιστείτε ότι με βάση το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του τι σήμαινε αυτό για εκείνον καιτι θα σήμαινε εάν κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Βλέπετε?
4) αποτελεί μεγάλη επένδυση και  εμείς οι οπαδοί θέλουμε να έρχονται μεγάλοι ποδοσφαιριστές και να "πιάνουν" ως μεταγραφές. Αλλιώς, βρίσκουν μετά αφορμή κάποιοι καβούρηδες μίζεροι διοικούντες ή φίλαθλοι μετά και λένε: "....οι ομάδες πρέπει να χτίζονται,όχι να αγοράζονται-Μεταγραφές λαβράκια-λαχεία από δω και πέρα". ΒΡΕ ΟΥΣΤ!
5) Εμένα στην τελική δε με ενδιαφέρει τι κάνει ο Γκοβού τα βράδια, αρκεί να είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της ομάδας μου. Αν ήταν ο Βύντρα στη θέση του, ίσως να προβληματιζόμουν περισσότερο δεδομένου ότι ο Βύντρα βασίζεται αποκλειστικά ως ποδοσφαιριστής στο Physical game και δεν αποπνέει κάποια ιδιαίτερα ποιοτική ποδοσφαιρική πάστα. Ο Σίντνεϋ όμως με τα ποτάκια του κόλλησε παρελκόμενο ένα παστέλι πλασέ στο Καμπ Νου που μόνο από Ανρί και Μέσι το έχουν ξαναδεί εκεί. (και από άψογη συνεργασία με Σισέ)
6) Προσπαθείστε να θυμηθείτε ότι όταν ακούστηκε το όνομα του Ρόμενταλ, είχαμε ξενερώσει αφάνταστα και σκεφτόμασταν: "το Γκοβού γαμώ,το Γκοβού πάρτε...μην τον χάσουμε...ιδανικός αντι-Σάλπι". Μην κάνουμε κωλοτούμπες (τόσο γρήγορα τουλάχιστον)

     Μην τρελαίνεστε λοιπόν, επειδή το θέλουν οι παλιάτσοι που τα τραγούδια τους τελειώνουν στις 30 Οκτώβρη (όπως είχε τίτλο παλιός δίσκος των Πυξ Λαξ).
Εκεί τα ψέματα θα τελειώσουν...έχει δεν έχει πατήσει το πόδι γερά στο γκάζι ο ΠΑΟ ακόμη τότε.
Είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα και αυτοί έχουν παίξει με κάτι νεοφώτιστα και κάτι παραρτήματα.
Και την Κυριακή με τέτοιο παίζουν. Ζούνε στην κοσμάρα τους και λένε μέσα τους: "αφού κερδίσαμε και πέρσυ που δεν είχαμε ομάδα, τότε φέτος θα κάνουμε περίπατο στο ΟΑΚΑ.
Δεν αισθάνονται έτσι όμως μέσα τους, γι΄ αυτό εξαντλούν (και θα εξαντλήσουν) όλα τα αθέμιτα μέσα φέτος. Με MrGaga, με Νέα Ερυθρόλευκη Τηλεόραση (ΝΕΤ), με Sportgay, με Ψιψινοπρωτοσέλιδα, με ποινές...διαρκείας και με βρώμικες διαιτησίες.

Με χαρά
Φρέντο Καπουτσίνο

(ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΜΠΑΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ...ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ I/E ΚΑΙ ΜΟΖΙLLA....EINAI MONO 2.35 MB ΚΑΙ ΑΠΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ WINDOWS)


Υ.Γ 1 "Αντικειμενικέ" δημοσιογραφίσκε άκου: όταν σας το παστελώσει ο Γκοβού...ξέρεις τι θα πω?
"ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ Ο ΓΚΟΒΟΥ"

Υ.Γ 2 Από μικρό παιδί είχα όνειρο να δω τη Μικτή Κόσμου σε ελληνικό έδαφος....
Καμιά εικοσαριά μέρες θα  περιμένω ακόμη.... (με "Μέσι" Φετφατζίδη, με "Μιλίτο" Μιραλάς και "Μαϊκόν-Λάμ" Τοροσίδη και τους λοιπούς αστέρες).

Υ.Γ 3 Ο Λουίς Γκαρσία πίνει Σανγκρία...ο Σίντνεϋ μάθαμε τι πίνει? Όχι τίποτε άλλο, για να βγάλουμε κανά σύνθημα.....

Υ.Γ 4 Καιρό τώρα προσπαθώ να διαρρεύσω στο γήπεδο αυτό το σύνθημα... είναι αυτό που ακούτε αν πατήσετε το παραλάτω link...
Είναι από την αποθέωση των οπαδών στο Ζερλάν, που γνώρισε κατά το "αντίο" του στην τελευταία εμφάνισή του με τα χρώματα της Λυών.
Προφανώς, επειδή ο κόσμος αναγνώρισε την οικονομική συνεισφορά του στα μπαράκια της περιοχής και επειδή δεν τράακαρε ποτέ ενώ οδηγούσε σχεδόν πάντα μεθυσμένος....
ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ! Καθίστε με το φλωρόπαιδο το Ρόμενταλ που...πλέκει ζιπουνάκια για το παιδί του τα βράδια....
http://www.youtube.com/watch?v=ijldUMEt6dk&feature=player_embedded
(βάλτε στο 1.35)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου