PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

9 Ιανουαρίου 2011

«Δώσε τον Μανιάτη και βλέπουμε»

Η μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη στον Ολυμπιακό αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Και τούτο διότι ο Πανιώνιος ανακοινώνει την αποχώρηση του παίκτη χωρίς να είναι καν σε θέση να αναφέρει τα ανταλλάγματα που θα πάρει! Ενδεικτικό του πώς παίζεται το παιχνίδι πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 Ο Πανιώνιος υπήρξε σταθερά ο τροφοδότης των τριών μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την εποχή του Νεστορίδη και του Παπουλίδη, τα χρόνια του Μαύρου, του Αναστόπουλου, του Σαραβάκου, αλλά και την τελευταία δεκαετία με τους Σπυρόπουλο, Τζιώλη, Μάτζιο, Τζιμπούρ, Μάκο και τώρα Μανιάτη και βεβαίως τον Κουμουρτζί, ο Πανιώνιος αποδεικνύεται ότι είναι το ιδανικό «τραμπολίνο» για τους ποδοσφαιριστές λίγο μετά τα 20 χρόνια τους, το ιδανικό περιβάλλον για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να τραβήξουν το ενδιαφέρον των μεγάλων ΠΑΕ. Με απλά λόγια οι μεγάλοι πιο εύκολα αγοράζουν κάτι από τον Πανιώνιο - ακόμη και αν είναι λίγο μάπα το καρπούζι όπως στην περίπτωση του Μάκου - παρά από οποιαδήποτε άλλη μικρομεσαία ομάδα.
Σε αυτόν τον ρόλο παρέμεινε ο Πανιώνιος ακόμη και στα χρόνια του «λεφτά» Τσακίρη. Επί Τσακίρη πουλήθηκαν ο Σπυρόπουλος, ο Τζιμπούρ, ο Μάκος, ο Τζαβέλας, ο Ντάριο Φερνάντεζ κ.ά.
Ωστόσο με τον Μανιάτη υπάρχει μια εντυπωσιακή διαφορά: ο Πανιώνιος δεν ξέρει τι ανταλλάγματα θα πάρει για τον ποδοσφαιριστή που ήδη αποχαιρέτησε! Ο Τσακίρης είχε φτάσει στο άλλο άκρο και δημοσιοποιούσε ακόμη και τις ημερομηνίες για τις δόσεις και τις επιταγές, αλλά τώρα ο Πανιώνιος δεν ξέρει τι θα αποκομίσει από τον Ολυμπιακό! Η ανακοίνωσή του για τη μεταγραφή του Μανιάτη μαρτυρά την άγνοια των Νεοσμυρνιωτών: «Σε ότι αφορά τα έμψυχα ανταλλάγματα που θα λάβει ο Πανιώνιος για τη μεταγραφή αυτή, αυτά θα αποφασισθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν επισήμως από την ΠΑΕ». Δηλαδή «πάρε τον Μανιάτη και βλέπουμε»!
Χωρίς να ξέρει καν τα ανταλλάγματα της μεταγραφής, ο Πανιώνιος επιστρέφει στα 80ς, όταν έδινε τον Αναστόπουλο στον Ολυμπιακό και τον Σαραβάκο στον ΠΑΟ με μεταγραφές ρεκόρ, για να εξαφανιστούν τα εκατομμύρια δεξιά και αριστερά. Υποτελής και επαίτης.
Διότι δεν είναι απίθανο ο Μανιάτης να έχει φύγει και τελικά τις «αμέσως επόμενες ημέρες»  όπως τονίζει η ΠΑΕ Πανιώνιος, να μην δεχτούν να πάνε στη Νέα Σμύρνη ούτε ο Μήτρογλου, ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Γκαλίτσιος. Και να ψάχνει ο Βεντούρης και οι υπόλοιποι τι θα τους ελεήσει ο Μαρινάκης.
πηγή: http://www.sport.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου