PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

16 Ιανουαρίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...By Freddo Cappuccino

ΣΙΣΕ: Το Πρώτο Αίμα (?)

Ήθελα εδώ και καιρό να γράψω ένα άρθρο. Για να γράψω για μια προσωπική μου διαίσθηση και που δε βασίζεται πάνω σε καμία απολύτως πληροφόρηση. Το άρθρο αυτό "περί οικονομικής τρομοκρατίας" το ανέβαλα συνεχώς αν και ήταν πάντα στο μυαλό μου, ιδίως όταν φίλοι με ρώταγαν να σχολιάσω τις διοικητικές εξελίξεις. Δε θέλω να λέω ανυπόστατα πράγματα και το ξεκαθαρίζω ότι είναι απλά κάτι που αισθάνομαι, όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι το Σάββατο (χτες) αργά το βράδυ ξημερώματα Κυριακής.
Στο οικονομικό ζήτημα-"πρόβλημα" της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θεωρώ ότι υπάρχει μια αντιστοιχία-ομοιότητα όπως στην περίπτωση της Ελλάδας με το Δ.Ν.Τ.  και αυτό είναι κάτι που εγώ ονομάζω "οικονομική τρομοκρατία". Και εξηγoύμαι: δε λέω φυσικά ότι η Ελλάδα δεν έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αγγίζει ακόμη και το όριο της επιβίωσης. Δε λέω φυσικά ότι στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν μεγάλα έξοδα και λεφτά που χαραμίστηκαν άσκοπα με αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκεται κολλημένη με την πλάτη στον τοίχο.
Έχουμε αναρωτηθεί όμως μέσα μας αν ξέρουμε όλη την αλήθεια? Δεν την ξέρουμε και δε θα τη μάθουμε ποτέ γιατί είμαστε "μικροί" και έξω από τα κόλπα. Συνεπώς και εμείς έχουμε δικαίωμα να υποθέτουμε οτιδήποτε....Σωστά?
Και αν λοιπόν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς (απολύτως) έτσι?  Δε βολεύει και δεν εξυπηρετεί αυτούς που έχουν τα ηνία (και στην περίπτωση του ΠΑΟ και της Ελλάδας) η "οικονομική τρομοκρατία"? Δεν είναι το "εργαλείο" για να εφαρμόσουν αναίμακτα την οποιαδήποτε πολιτική?
ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ
Θα ήταν ίδια η αντίδραση του κόσμου στα συνεχώς επιβαλλόμενα σκληρά μέτρα, εάν δεν ένιωθε τόσο κοντά την πτώχευση και το...γκρεμό? Όχι φυσικά. Επομένως, υπάρχει περίπτωση να δίνονται όλα σε έναν υπερβολικό βαθμό (στην εποχή της επικοινωνίας ζούμε, εύκολο είναι να συντονιστούν τα κατάλληλα όργανα-ΜΜΕ), ώστε να περνάνε χωρίς τη (φυσιολογικά) οργισμένη αντίδραση του κόσμου? Νομίζω ότι θα υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο. Αποδείξεις δεν έχω, ούτε καν ενδείξεις, όμως κανείς δε νομίζω δε θα με έλεγε ότι είμαι και τελείως εκτός ή ότι είναι απίθανα και δεν έχουν βάση όσα λέω.
Στο θέμα του Παναθηναϊκού, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος τα αντίστοιχα. Μήπως βολεύει όλους εκεί στη διοίκηση, η οικονομική τρομοκρατία στην οποία μας υποβάλλουν?
Είναι ιδέα μου, ή μήπως όχι το γεγονός ότι όλοι μας έχουμε ρίξει στον πάτο τις απαιτήσεις μας για μεταγραφές (που για μένα χρειάζεται η ομάδα σε 2-3 θέσεις ενίσχυση). Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε μέσα μας ή όχι...: ... "έλα μωρέ και να φύγει και κανένας Ζιλμπέρτο-Σιμάο-Λέτο-Νίνης, δεν πειράζει αρκεί να επιβιώσουμε". Ενδεχόμενα δηλαδή και πράγματα αρρωστημένα, ιδίως όταν σου ξεκαθαρίζουν -προφανώς- ότι θα τους αναπληρώσεις με τίποτα μισιοριξιές. Πέρσυ σπάσαμε το ρεκόρ των ρεκόρ στα διαρκείας εν μέσω κρίσης και  παρόλο που ήταν ο Τζίγγερ πάνω, απλά επειδή βλέπαμε έστω με αυτόν τον άνθρωπο πρόεδρο, την πιθανότητα η ομάδα να πάει πολύ ψηλά. Επειδή κράτησε τον ίδιο κορμό...παικτών ποιότητας που δεν είχες ποτέ πρόσφατα...
Και τώρα ξεκίνησαν οι....εκπτώσεις...φιλοδοξιών....επειδή έτσι γουστάρουν κάποια media και τα παπαγαλάκια των "άφραγκων Ωνάσσηδων"(όπως ο Βουτσάς σε μια παλιά ταινία).
Ξαφνικά...βουλιάζει ο Παναθηναϊκός.
Ξαφνικά δεν υπάρχει σάλιο 200.000 ευρώ για να πάρουμε δανεικό για έξι μήνες τον Γέντριτσεκ.
Ξαφνικά είμαστε ακέφαλοι και ο Παναθηναϊκός δεν είναι μαγαζί γωνία, αλλά ένας λεπρός έτοιμος για τη Σπιναλόγκα.
Ξαφνικά ένα πρωί σε κάθε καφενεδάκι μικρομάγαζο της Ελλάδας που μαζεύονται φίλαθλοι, κάθε γέρος έμαθε "ότι ο Παναθηναϊκός έχει παθητικό". Από μια αξιολόγηση-κωλόχαρτο, που καθένας τη χρησιμοποίησε όπως ήθελε. Που δεν την είδαμε ποτέ. Που βασίζεται σε σενάρια....που....που...που...που δε μας απασχολεί στην τελική διότι εδώ δεν είναι μια απλή εταιρεία....Δεν είναι όλα ισολογισμοί. Εδώ μιλάμε καμιά κοινή εταιρεία δε μοιάζει με τον Παναθηναϊκό. Πότε θα το καταλάβετε? Τόσα χρόνια ασχολείστε....
Έλεγα λοιπόν ότι.......
Ξαφνικά πρέπει να βομβαρδιστούμε με το εφιαλτικό "ουδείς αναντικατάστατος". Για το Λέτο, για το Νίνη...για το Σισέ.......Έφτασα και στην ταμπακιέρα και στην αφορμή για να γράψω άρθρο στις 4 τα χαράματα.
Πώς την κόβετε τη φάση ρε παιδιά?  Πες-πες όλο κάτι θα μείνει? Και να σιγοντάρουν οι αντιπαναθηναϊκοί γαύροι στα sites και τις "αντικειμενικές" εφημερίδες...Ότι εντάξει να πουληθεί ο Σισέ είναι ευλογία. Θα μας σώσει...θα πάρουμε 14 εκ. ευρώ και θα ναι όλα μέλι γάλα. Και δειλά δειλά να σκάζουν μύτη τα σχολιάκια ανύπαρκτων φιλάθλων, με ψεύτικα προφίλ, με ψεύτικα ονόματα, να διατυμπανίζουν: "εντάξει δε χάθηκε κι ο κόσμος να φύγει ο Σισέ...αρκεί η Πανάθα να επιβιώσει"
"Και τι έκανε ο Σισέ, ούτε μια ντρίμπλα δε μπορεί..." και "απτο να χάσουμε 3-4 άλλους, ας χάσουμε έναν-το Σισέ".
Εγώ δεν πιστεύω μία κύριοι....είναι διαισθησή μου, δικαίωμά μου και από ένα βήμα εδώ μέσα θα προσπαθήσω να πείσω όσους περισσότερους Παναθηναϊκούς μπορώ. Γιατί έτσι αισθάνομαι ότι γίνεται το καλό. Μη πουλώντας το Σισέ, επειδή  κάποιοι μας τρομοκρατούν. Επειδή σε όλους χαλάει την πιάτσα. Σε ομοϊδεάτες διοικούντες ή σε αντιπάλους διοικούντες (γιατί ίσως ακόμη και κάποιοι γαύροι να αντιλαμβάνονται ότι τους συμφέρει να παίζει ένας τέτοιος Αστέρας στον ΠΑΟ)

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ! ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ
(Α)ΜΕΤΟΧΟΙ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ-ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ(?) ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ!
ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΘΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΤΟΥΖΑ Η ΝΕΤ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΣΙΣΕ?

Δεν είχαμε άλλο πράγμα να ασχολούμαστε Σάββατο Βράδυ? Και γιατί δεν το λήγετε το θέμα και το αφήνετε να σέρνετε?
Με το γήπεδο θα κάνετε κάτι? Μήπως λεώ εγώ, μήπως είναι από τις μεγαλύτερες αιτίες των δεινών που τραβάμε? Τόσο άσχετοι είμαστε μωρέ? Ε όχι! Αν δεν κοιτάξετε να φτιαχτεί το γήπεδο δε θα υπάρχει χαραμάδα προοπτικής. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε? (όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, αν δεν υπάρξει αναπτυξιακός προσανατολισμός)

Ακούστε κάτι. Δεν είμαστε υποχείρια, ούτε πρόβατα, ούτε κορόϊδα.
Αυτό μου φαίνεται το ξεχνάτε διαρκώς.
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΓΑΥΡΟΙ.
ΑΥΤΟ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

Εμείς δε θα ανεχτούμε ποτέ να φύγει ο Σισέ. Και ξέρουμε ότι θα κάνετε τα πάντα για το αντίθετο...Σας πήραμε χαμπάρι....Ήδη λογικά θα  το χει παρει κι αυτός το μήνυμα ότι μπήκε το ΔΝΤ στην ομάδα και μπορεί να του χουν διαμηνύσει τίποτα του στυλ..."κάτσε, αλλά θα παίζεις με συμπαίκτες τα καμάρια της Golden Team". Οπότε λογικό να θέλει να φύγει κι αυτός.
 Στο πλαίσιο αυτό η απαξίωση της ομάδας συμφέρει όλους αυτούς. Για να εμφανίζονται παίκτες που να θέλουν να φύγουν, για να σωθούν. Και μετά να λένε στην παναθηναϊκή κοινή γνώμη: "δεν τον πουλάμε τον Τάδε, είναι φευγάτος, δεν κρατιέται".

Σας βλέπουμε. Δεν κατανοούμε απόλυτα τα πράγματα και δεν αξιολογούμε σωστά και άμεσα τις καταστάσεις, γιατί δε μπορούμε να δούμε πίσω απτην κουρτίνα.
Όμως έχουμε μυαλό και μπορούμε να αντιληφθούμε και να αισθανθούμε ότι παίζετε παιχνίδια στις πλάτες των Φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Όλοι αυτό λέμε ο ένας με τον άλλο στις προσωπικές μας συζητήσεις....Τι π....στιές μας παίζετε στην πλάτη μας...
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι εταιρεία. Είναι ΚΑΙ εταιρεία.
Εμείς είμαστε οι συνιδιοκτήτες του και εμείς είμαστε το οξυγόνο του. (μην ψάχνετε σε νούμερα ισολογισμών αυτό, δε μετριέται)
Κανονίστε την πορεία σας με το Σισέ, γιατί κάποιο λαοί έχουν θεούς ιερές αγελάδες και δεν ξέρω εγώ τι άλλα ζώα ή αντικείμενα.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΟ ΣΙΣΕ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ...ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΤΩΝ 16 ΦΙΛΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ, ΤΗΣ ΝΕΤ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΑΙ. ΤΟΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΣΚΛΗΡΑ....ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΛΕΓΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 13. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ...ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΝΕΡΩΜΕΝΟ?
ΕΧΕΤΕ ΠΗΔΗΞΕΙ ΑΠΤΟ ΚΑΡΑΒΙ, ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΡΟΛΟΪ....

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ....ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....(ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ)
Τότε θα μάθετε για τα καλά την προπαίδεια.....32.000διαρκείαςX300 ευρώ (μέσο όρο)=9.600.000ευρώ
Και όχι μόνο αυτή βεβαίως...και πολλές άλλες....
Να δώ αυτήν την τρύπα πώς θα την καλύψετε (όπως και αυτήν του κ...λου σας)
Αφήστε που κάποιοι απο μας έπαιρναν διαρκείας με το όραμα της "προτεραιότητας" στα διαρκείας του Νέου Γηπέδου.
Και εκεί τα κάνατε σαν τα μούτρα σας.
Κανονίστε και με το Σισέ να γίνει το ίδιο.....

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Φρέντο Καπουτσίνο


Υ.Γ Άσχετο: ΓΑΥΡΟΙ, οι μάνες σας λένε ψέματα...το ίδιο και η ΝΕΤ......μπεεεεεεεεεεε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου