PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

25 Φεβρουαρίου 2011

ΟΣΦΠ: ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΑΣ



6/9/1996 1η αγωνιστική 1996-97, ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-5
Ο διαιτητής κ.Ζαχαριάδης κλείνει τα μάτια σε πέναλτυ υπέρ των γηπεδούχων στο 0-0 και δίνει ανύπαρκτο πέναλτυ στον ΟΣΦΠ στο 75’ (Νινιάδης). Ο Ολυμπιακός είχε 10 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και έπρεπε να...

24/11/1996 9η αγωνιστική 1996-97, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 4-0
Διαιτητής ο κ.Παπουτσέλης. Δίνει δύο ανύπαρκτα πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολ του Ίβιτς στο 11’ και μέχρι το 50’ το σκορ ήταν 0-0. Ο Παπουτσέλης δίνει το πρώτο ανύπαρκτο πέναλτυ αλλά ο Ίβιτς το χάνει. Μέχρι το 65’ το σκορ παρέμενε στο εύθραυστο 1-0. Απτόητος ο Παπουτσέλης αποφασίζει να «βοηθήσει» για δεύτερη φορά. Σφυρίζει πέναλτυ και ο Τζόρτζεβιτς κάνει το 2-0. Αν το έχανε και αυτό, μην αμφιβάλλετε, θα έδινε και τρίτο.

2/12/1996 10η αγωνιστική 1996-97, ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Διαιτητής ο κ.Ζαχαριάδης. Αποβάλλει παίκτη του Ιωνικού με αστεία 2η κίτρινη, και ο Ολυμπιακός με ένα γκολ «περιπέτεια στην λάσπη» του Κακλαμάνου στο 90+ κλέβει βαθμούς και νίκη.

8/12/1996 11η αγωνιστική 1996-97, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
Η εποχή της παράγκας ανατέλλει. Ο διαιτητής κ.Παπουτσέλης δίνει τα ρέστα του στην κρατική ομάδα Πειραιώς στο ντέρμπυ του σταδίου Καραϊσκάκη. Στο 52’ σε μία ανατροπή του Ίβιτς από τον Καλλιντζάκη, δύο μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, σφυρίζει πέναλτυ και αποβάλλει τον Καλλιντζάκη. Στο 90’απέβαλε και τον Κολιτσιδάκη, μήπως και γίνει καμμία στραβή και ισοφαρίσει ο ΠΑΟ.


1997
16/1/1997 16η αγωνιστική 1996-97, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 0-0
Διαιτητής ο Βασσάρας αλλά ο ΟΣΦΠ δεν κολώνει με τίποτα. Οι επόπτες σε 3 περιπτώσεις σταματάνε τους παίκτες της Ξάνθης με ανύπαρκτα οφσάιντ. Αυτός ήταν ο αγώνας που έδωσε αφορμή για το περίφημο: «ο Ολυμπιακός παίζει άμυνα με λίμπερο τους επόπτες!

19/1/1997 17η αγωνιστική 1996-97, ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Κασναφέρης. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Νινιάδη στο πρώτο λεπτό, ισοφάρισε ο Σίμοβιτς στο 49’ με κεφαλιά, και στο 80’ ο Κασναφέρης ανεκάλυψε πέναλτυ: o Αλεξανδρής έπεσε κάτω αλλά υπήρχε μία λεπτομέρεια, ο κοντινότερος αντίπαλος ήταν 3 μέτρα μακριά! Αχ ρε Αλεκάκι βιάστηκες... Στην συνέχεια έγινε σύραξη και ο Γεωργάτος έγραψε το 1-2 με το πέτσινο πέναλτυ.

25/1/1997 18η αγωνιστική 1996-97, ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
Η Καλαμάτα προηγήθηκε στο 25’ με 1-0 με γκολ του Οφορίκουε. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αλεξούδης ενώ είναι σε θέση βολής, και ο τερματοφύλακας είναι εξουδετερωμένος, ανατρέπεται αλλά ο κ.Αγγελάκης κάνει τον ...Κινέζο.

2/2/1997 19η αγωνιστική 1996-97, ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Ο αγώνας έγινε στα Χανιά. Πριν από τον αγώνα και ενώ ο ΟΦΗ ήταν γηπεδούχος, οπαδοί του Ολυμπιακού κατέλαβαν όλες τις θέσεις στην ευθεία του γηπέδου και περιόρισαν τους οπαδούς του ΟΦΗ είτε εκτός γηπέδου (ενώ είχαν εισιτήρια) είτε σε άλλες θέσεις. Στο αγωνιστικό μέρος καθάρισε ο Φασόλης: πέναλτυ στο 3’ και ο Νινιάδης έκανε το 0-1.

9/3/1997 24η αγωνιστική 1996-97, ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1
Στο 8’ ο Φίλης σηκώνεται στον αέρα και με ... καρφί που θα ζήλευαν και οι βολλεϋμπολίστες γράφει το 1-0. Ο διαιτητής Αγγελάκης πιστός στο δόγμα της παράγκας δείχνει σέντρα. Στην συνέχεια του αγώνα ο Μπρούστερ έχει ταράξει στο μπουνίδι και στις αγκωνιές τον Αλεξόπουλο αλλά ο παραγκίτης διαιτητής σκέπτεται την ... καριέρα του και δεν βγάζει την κόκκινη κάρτα.

6/4/1997 28η αγωνιστική 1996-97, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Ένα άλλο αστέρι της παράγκας ο κ.Παπαδάκος δίνει το στίγμα του. Αφήνει τον ΠΑΟ με 8 παίκτες και αποβάλλει τους Καλλιντζάκη, Κολιτσιαδάκη, και Γεωργιάδη Γ.Χ., όλους με 2η κίτρινη κάρτα.

20/4/1997 30η αγωνιστική 1996-97, ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0
Διαιτητής ο Καλαθενός. Αφήνει τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο και ο ΟΣΦΠ του πρίγκηπα Ντούσαν τσιμπάει τον βαθμό της ισοπαλίας.

11/5/1997 32η αγωνιστική 1996-97, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 2-0
Μετά από 3 ήττες-ξεβρακώματα του ΟΣΦΠ από την ΑΕΚ έπρεπε να δοθεί η ψευδαίσθηση της ανώτερης ομάδας. Συγκεκριμένα στο πρώτο γύρο η ΑΕΚ νίκησε με 2-0, και για κακή του τύχη του Ολυμπιακού έπεσε μαζί της και στο κύπελλο στην ημιτελική φάση, όπου η ΑΕΚ προκρίθηκε με 2 νίκες (2-1 στην Φιλαδέλφεια, και 1-0 στο Καραϊσκάκη). Έτσι, ο διαιτητής κ.Μποροβήλος στο 23’ απέβαλε τον Ατματζίδη και έδοσε ανύπαρκτο πέναλτυ στον Ολυμπιακό, που μετέτρεψε σε γκολ ο Τζώρτζεβιτς.

18/5/1997 33η αγωνιστική 1996-97, ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-5
Διαιτητής ο Βελιώδης. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Αλεξανδρή στο 11’, αλλά ο Καραγεωργίου με φάουλ ισοφαρίζει στο 22’. Ο Αλεξανδρής στο 40’ δίνει πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό 1-2. Η Ξάνθη όμως δεν τα παρατάει και ο Καραγεωργίου με κεφαλιά στο 50’ κάνει το 2-2, ενώ στο 78’ ο Τεγγελίδης γυρνάει τον αγώνα για τα καλά, 3-2. Τότε ο διαιτητής αναλαμβάνει δράση: στο 82’ σφυρίζει το γνωστό πλέον «πέναλτυ του τελευταίου δεκαλέπτου» (όπως και στην Καβάλα) και ο Αλεξανδρής κάνει το 3-3. Γιαννακόπουλος και Αλεξανδρής διαμορφώνουν το τελικό 3-5, και την άλλη ημέρα οι «αντικειμενικές» εφημερίδες μιλάνε για την μεγάλη ανατροπή. Μόνο που αυτή έγινε στο 78’, την είχε κάνει η Ξάνθη, και την κατέπνιξε η σφυρίχτρα του παραγκίτη διαιτητή.

Συνοψίζοντας βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός «σπρώχθηκε» όσο χρειαζόταν και το πρώτο πρωτάθλημα ήταν γεγονός... Από πλευράς παράγκας είδαμε ονόματα που θα μας απασχολούσαν την επόμενη 8ετία: Ζαχαριάδης, Παπουτσέλης, Παπαδάκος, Φασόλης, Καλαθενός, Μποροβήλος, Αγγελάκης, Κασναφέρης.

13/9/1997 2η αγωνιστική 1997-98, ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Ο Αθηναϊκός χρησιμοποιεί σαν έδρα του το Καραϊσκάκη... Η «ερυθρόλευκη» ομάδα απογοήτευσε στο α' ημίχρονο τους 15.000 οπαδούς της, που δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο Αθηναϊκός, με σοβαρές ελλείψεις, προηγήθηκε στο σκορ στο 17' με δυνατό συρτό σουτ του Ραφαηλίδη (αιφνιδιάστηκε ο Τοχούρογλου) και κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.
Προκλητικός ήταν ο επόπτης Κωνσταντινίδης, ο οποίος σταμάτησε με ανύπαρκτα οφσάιντ τρεις φορές τους παίκτες του Αθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Νταμπίζα, και πήρε την νίκη στο 84’ με γκολ του Ίβιτς.
.
27/9/1997 4η αγωνιστική 1997-98, ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3
Διαιτητής ήταν ο κ.Χατζησταυρίδης.
Ούτε συγχαρητήρια δεν έδωσε ο Έγκεν Γκέραρντ στον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, στον οποίο μάλιστα είπε ότι δεν τα αξίζει η ομάδα του για το παιχνίδι αυτό. Νωρίτερα, ο κ. Γκέραρντ, εμφανώς ταραγμένος, περιορίστηκε να πει: «Δεν έχω πολύ όρεξη γι' αυτά που έχουν γίνει. Όλα τούτα είναι για κλάματα. Είχα πει ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να πάρει το παιχνίδι και το πήρε μ' ένα ψεύτικο πέναλτι κι ένα γκολ από θέση οφσάιντ. Είναι ντροπή σ' εκείνους που λένε ότι θέλουν την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου. Δηλώνω λοιπόν ότι και φέτος θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός».
Ο Έγκε Γκέραρντ τότε έβλεπε τον Κόκκαλη σαν δυνάστη.
Ο Κώστας Χανιωτάκης είπε: «Η παρουσία του Χατζησταυρίδη ευνόησε τον Ολυμπιακό. Σε όλο το ματς φάνηκε με ποιον έπαιζε. Τέτοιες διαιτησίες γυρίζουν πολύ πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο».
ΣΤΗΝ Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, παραπέμπονται ο διαιτητής Σάββας Χατζησταυρίδης και ο βοηθός διαιτητή Δημήτρης Τζαχαλής για την απόδοσή τους στο παιχνίδι ΟΦΗ - Ολυμπιακού 2-3. Ο παρατηρητής του αγώνα, Χρήστος Κολοκυθάς, διαπίστωσε σφάλματα τόσο στην εφαρμογή κανονισμών όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο. Η παραπομπή των δύο διαιτητών, που η βαθμολογία τους από τον κ. Κολοκυθά είναι κάτω του πέντε (5), θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας, από την Επιτροπή Διαιτησίας, όταν παραλάβει την έκθεση του παρατηρητή..
Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο 44'. Ο Μίτιτς απέφυγε έξυπνα τον Καραταΐδη και τον Βαρεσάνοβιτς και από πλάγια πλάσαρε τον Τοχούρογλου (1-0). Στο 47' έγινε η φάση που αμφισβητήθηκε από τους παίκτες, τους προπονητές και τους φιλάθλους του ΟΦΗ. Ο Τζόρτζεβιτς, που δέχτηκε αριστερά την μπάλα, έπεσε θεαματικά στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής έδειξε (φυσικά) το σημείο του πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Γεωργάτος (1-1) Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 60', όταν ο Νιόπλιας δέχτηκε πάσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Μίτιτς που δεν δυσκολεύτηκε και πάλι, πάρα την πίεση, να κάνει το 2-1. Στο 65' ο Γεωργάτος σούταρε φάουλ στη μεγάλη περιοχή και ο Ίβιτς, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Χανιωτάκη, ισοφάρισε (2-2). Στο 85' ο Τζώρτζεβιτς έκανε πάσα δεξιά στον Αλεξανδρή που με ψύχραιμο σουτ πλάσαρε τον Χανιωτάκη (2-3). Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν για τη στάση του επόπτη Τζαχαλή στη συγκεκριμένη φάση επειδή, ο Αλεξανδρής βρισκόταν σε θέση οφσάιτ. Ο διαιτητής Χατζησταυρίδης με τις άστοχες αποφάσεις του, όλες υπέρ του Ολυμπιακού, δεν βοήθησε στην ομαλή εξέλιξη του παιχνιδιού. Τίναξε το ματς στον αέρα και έμοιαζε να σφύριζε αγώνα της γειτονιάς. Ο Ολυμπιακός κλέβοντας μία ακόμη νίκη θα έπαιζε με ανεβασμένο ηθικό την Τετάρτη στην Ευρώπη.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε: «Αποδείξατε ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και δεν πέσατε σε καμία στιγμή στο επίπεδό τους. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Παίζει ποδόσφαιρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και αυτό τους ενοχλεί. Γι' αυτό και εκτός από την "καραμέλα" της διαιτησίας προσπαθούν τώρα να τον σταματήσουν με αντιαθλητικές μεθόδους, μέσα και έξω από το γήπεδο. Εις βάρος των παικτών του, των φιλάθλων του, αλλά και των διαιτητών, τους οποίους έφτασαν στο σημείο να γρονθοκοπήσουν μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης. Όσον αφορά το παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ, περιμένω από εσάς μόνο τη νίκη». Ο Μπάγιεβιτς δήλωσε: «Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική για μας εν όψει του κρίσιμου αγώνα με Ρόζενμποργκ».

Στα ΝΕΑ έγραφαν:
«Ας μας κάνουν τουλάχιστον ευτυχείς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού στην Ελλάδα οι παράγοντες του ποδοσφαίρου το σπρώχνουν στον κατήφορο». Και οι τρεις εισακούσθηκαν. Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη πήγε στο Τρόντχαϊμ και έπαιξε με την Ρόζενμποργκ. Το αποτέλεσμα έκανε υπερήφανο και τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας: ο Ολυμπιακός έχασε μόνο με 5-1 από τους Νορβηγούς!

23/11/1997 11η αγωνιστική 1997-98, ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Διαιτητής ο Παπαχίντζιος. Ο Ίβιτς δύο λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 0-1. Προηγήθηκε συνδυασμός Καραπιάλη - Τζόρτζεβιτς και παράλληλη σέντρα του τελευταίου. Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ της νίκης στο 88' και ξεχείλισε η οργή των γηπεδούχων, με το αιτιολογικό ότι η φάση ξεκίνησε από κοντρόλ με το χέρι που έκανε ο Βασίλης Καραπιάλης. Η διαιτησία του Παπαχίντζιου ήταν ανεπαρκής. Χοντρά λάθη έκανε ο επόπτης Μητσογιάννης. Υπέδειξε κακώς οφσάιντ δύο φορές τους παίκτες του Ιωνικού.
Μετά το τέλος του αγώνα η Νεάπολη έγινε πεδίο μάχης! 500 οπαδοί του Ιωνικού και του Ολυμπιακού τα έκαναν γης Μαδιάμ! Δεκαπέντε λεπτά ήταν αρκετά για να μετατρέψουν οι θερμόαιμοι τον αγωνιστικό χώρο σε αρένα, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Τέτοιο και τόσο ξύλο δεν έχουμε ξαναδεί σε γήπεδο Α' Εθνικής κατηγορίας. Άγριες συμπλοκές των οπαδών με σιδηρολοστούς, πινακίδες, πέτρες, μπουκάλια, αιχμηρά αντικείμενα. Το ξύλο έπεσε... βροχή με μπουνιές, κλωτσιές, κεφαλιές, γονατιές. Το κατς ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Ιωνικού, Νίκο Κανελλάκη, ο οποίος επιτέθηκε και χτύπησε τον Θεσσαλονικιό διαιτητή Αργύρη Παπαχίντζιο. Στις συμπλοκές πήραν μέρος ποδοσφαιριστές του Ιωνικού με «ερυθρόλευκους» οπαδούς και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με οπαδούς των γηπεδούχων...

1/12/1997 12η αγωνιστική 1997-98, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με την βοήθεια του Μάλαμα Τεβεκέλη έκλεψε για μία ακόμη φορά ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-1, χθες στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» τελείωσαν τον αγώνα με 8 παίκτες(!). Αρνητικός πρωταγωνιστής του ντέρμπι ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Μάλαμας Τεβεκέλης. «Έχασε» τον πειθαρχικό έλεγχο, έκανε «λάθη» σε δύο καθοριστικές φάσεις (14', 82') και μετά τις τρεις αποβολές, όλες φυσικά (!) για παίκτες του ΠΑΟ, υπήρξε συμβιβαστικός στις αποφάσεις του, όπως ακριβώς αισθάνεται αυτός που έχει τύψεις (αν και η έκφραση είναι πολύ «κομψή» όταν αναφερόμαστε σε λαμόγια της παράγκας)
Ο Ίβιτς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 3' (1-0) από κοντά. Στο 15’ ο Γ.Χ. Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να νικήσει από τα 11 βήματα τον Κυριάκο Τουχούρογλου. Στο 58’ απεβλήθη ο Γκούμας, στο 62’ απεβλήθη ο Γεωργιάδης Γ.Χ., και στο 68’ ο Μιλόγιεβιτς. Έτσι, ο ΟΣΦΠ απόλυτος «κυρίαρχος» πλέον, με τον Τζώρτζεβιτς έκανε το 2-0 στο 70’! Στο 78’ ο ΟΣΦΠ έκανε ένα ακόμη ρεκόρ: κατάφερε να δεχθεί γκολ σε ντέρμπυ αιωνίων, όταν ο αντίπαλος παίζει με 8 παίκτες και ο ΟΣΦΠ με 11!!! Ο Βαζέχα ανάμεσα από 3 παίκτες του Ολυμπιακού κρέμασε τον Τοχούρογλου και έκανε το 2-1. Στο 90+ ο Ίβιτς έκανε το τελικό 3-1. Ο ΠΑΟ έπαιξε με 8 παίκτες επί 22 και πλέον λεπτά και ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να κρατήσει την νίκη... Μπράβο Τεβεκέλη!

Στα ΝΕΑ της 2/12/1997 διαβάζουμε:
«Δεν γίνεται να συζητάς για αγώνα και διαιτησία όταν η μία ομάδα παίζει με έντεκα παίκτες και η άλλη με οκτώ. Ο ηρωισμός του Βαζέχα και των υπόλοιπων επτά παικτών του ΠΑΟ, που απέμειναν ήταν αξιοθαύμαστος. Όσο για τους επίσης ανίκανους προϊσταμένους του Τεβεκέλη, που δεν ορίζουν διαιτητές για να αποφύγουν τις ευθύνες αλλά κληρώνουν... λαχεία, κάποιος, επιτέλους, πρέπει να βάλει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο»

1998
/1/1998 16η αγωνιστική 1997-98, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Ο Αγγελάκης φύλακας άγγελος του ΟΣΦΠ. Στο 16', σε κόρνερ του Μπάντοβιτς ο Ανδρεάδης έδιωξε την μπάλα προς τη σέντρα. Ο Πουρσανίδης επιχείρησε απόκρουση με πλασέ από 45 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στο «Γ» του Αμπαδιωτάκη (0-1). Η Παναχαϊκή αντέδρασε στο 49', όταν σε συρτή σέντρα του Κομιανού ο Σαμαράς με προβολή έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Τοχούρογλου (1-1), αφιερώνο. Στο 50' σε σέντρα του Γεωργάτου (προηγήθηκε φουλ στον Σαμαρά) ο Αλεξανδρής έστρωσε με κεφαλιά στον Νινιάδη, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Αμπαδιωτάκη (1-2). Φάουλ? Όχι για τον κ.Αγγελάκη που για μία ακόμη φορά καθάρισε για τον Ολυμπιακό.

2/2/1998 20η αγωνιστική 1997-98, ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Η απόλυτη ξεφτίλα. Από το προπερασμένο καλοκαίρι (τότε μετακόμισε ο Μπάγιεβιτς στον Πειραιά), η ΑΕΚ μετρά κόντρα στους «ερυθρόλευκους» 5-1 νίκες. Στο πρώτο ημίχρονο κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ένδεκα εναντίον δέκα, με δεδομένο ότι ο Νικολαΐδης ήταν σαν να μην έπαιζε. Με αφόρητους πόνους στη μέση, δυσκολευόταν αφάνταστα και έδωσε το «παρών» μόνο στο 38', όταν πήρε με το ζόρι (διαμαρτυρία) την έκτη κάρτα! Και στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, με τραυματία (και) τον Μπατίστα (σε κόντρα με τον Καραταΐδη) οι συσχετισμοί ήταν εννέα με ένδεκα! Η ΑΕΚ έπαιζε δίχως Κωστή, Κατσαβό, Κωστένογλου, Νικολαΐδη, Μπατίστα! Η «μισή» ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον πλήρη ( ; ) Ολυμπιακό, την ομάδα που είχε να δείξει μόνο το αριστερό σουτ από τον Αλεξανδρή (56') και το επίσης άουτ σουτ του Ίβιτς (70'). Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο (αν συνέχιζε ο Μπατίστα, μάλλον θα βρισκόταν στον πάγκο!) στο 66', εκμεταλλευόμενος πάσα στη μικρή περιοχή του Δώνη. Ο διαιτητής Παπαδάκος αρνήθηκε στο 23' πέναλτι στον Μαλαδένη (ανατροπή από τον Καραταΐδη), επέτρεψε να «πέφτουν κορμιά» στον αγωνιστικό χώρο και τον (βοηθό του) Ποντίκη, ο οποίος στο 77' σταμάτησε με (ανύπαρκτο) οφ-σάιντ τον Μαλαδένη. Στις επιδόσεις του, προσθέστε και τη φάση του 2', όταν ο Τζόρτζεβιτς έκανε κοντρόλ με το χέρι, αλλά το σουτ σταμάτησε ο Ατματσίδης. Ευτυχώς έμεινε το 0-0... Να σημειωθεί ότι στο 90' αποβλήθηκε ο Καλλιτζάκης, που «απώθησε» τον Πασσαλή.

8/2/1998 21η αγωνιστική 1997-98, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΦΗ 1-0
«Νίκη» επί του ΟΦΗ, που αγωνίστηκε επί 49 λεπτά με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σταυρακάκη (με δεύτερη κίτρινη κάρτα). Ο Κουτσουπιάς εξουδετέρωσε τον Ίβιτς και ο φορμαρισμένος Χανιωτάκης κατηύθυνε με άψογο τρόπο την αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων. Παρά τη γρήγορη αναγκαστική αλλαγή στην άμυνα (ο Σκέντζος πήρε τη θέση τού τραυματία Παπαδόπουλου), ο ΟΦΗ αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, η κατάσταση στο τερέν άλλαξε όταν η ομάδα του Έγκεν Γκέραρντ έμεινε με 10 παίκτες. Ο διαιτητής Τσαγκαράκης απέβαλε τον Σταυρακάκη (δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 41'). Το παιχνίδι διακόπηκε για δύο λεπτά, καθώς υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με πρωταγωνιστές τους Κιάσσο, Ανατολάκη. Στο 67' ο Αλεξανδρής από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Χανιώτης διαιτητής Τσαγκαράκης ελέγχεται για την φάση του 39' όταν ο Ανατολάκης τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Αναστασίου. Έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι, αλλά ως γνωστόν στο πρωτάθλημα απαγορεύεται να σφυρίζεται πέναλτυ εις βάρος του Ολυμπιακού...

15/3/1998 26η αγωνιστική 1997-98, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ 4-2
Ο Αλεξανδρής άνοιξε το σκορ στο 4’, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με γκολ στο 13': Ο Χατζηζήσης «έβγαλε» παράλληλη σέντρα και ο Νασιόπουλος, που έπιασε στον... ύπνο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «πρωταθλητή», σημείωσε την ισοφάριση (1-1). Η ομάδα του Νίκου Γκουλή, με σωστούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς, άντεξε 54 λεπτά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο 54' ο Γιαννακόπουλος έκανε επιθετικό φάουλ (δεν δόθηκε), ενώ ελίχτηκε μέσα στην περιοχή, όπου δέχτηκε το μαρκάρισμα του Βακιρτζή και βρέθηκε στο τερέν. Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Μήττας «διαπίστωσε» παράβαση και έδωσε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ίβιτς (2-1). Έτσι, ο κ.Μήττας ξεκλείδωσε την άμυνα της Καβάλας και ο Ολυμπιακός έφθασε στο «άνετο» 4-2.

18/5/1998 34η αγωνιστική 1997-98, ΒΕΡΟΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0
Η Βέροια παρέδωσε μαθήματα. Μάθημα πρώτον: δεν τους νοιάζει που θα παίξουν με τον «πρωταθλητή». Ήταν γηπεδούχοι και διάλεξαν το Καραϊσκάκη! Ήταν σαν να έλεγαν: Σιγά τον πύρινο λαό και την έδρα! Μάθημα δεύτερον: Η φιέστα τίτλου μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία! Μάθημα τρίτον: αν ο αγώνας παίζεται στα ίσια ο Ολυμπιακός δεν έχει καμμία τύχη!
ΜΕΤΡΙΑΣΤΗΚΕ η χαρά των οπαδών του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου στο 19ο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όπου η τυπικά γηπεδούχος Βέροια επικράτησε με 2-0!
Στην ομάδα του ΟΣΦΠ έμεινε η πικρή γεύση της ήττας στο φινάλε του πρωταθλήματος. Η Βέροια παρέδωσε μαθήματα απλού ποδοσφαίρου στον ΟΣΦΠ και δίκαια κατέκτησε τη νίκη. Κανείς δεν περίμενε ότι ο αγώνας θα είχε τέτοια εξέλιξη στο Φάληρο. Τα πράγματα έγιναν δραματικά, όταν ο Προτάσοφ στο 76' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 (προηγήθηκε τακουνάκι του Θωμαΐδη στον Ουκρανό επιθετικό).
Η Βέροια προηγήθηκε στο σκορ στο 14' με αυτογκόλ του Καραταΐδη. Ο Προτάσοφ γύρισε την μπάλα στην «καρδιά» της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ο Πασσαλής τη βρήκε άτσαλα και ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην προσπάθειά του να τη διώξει, την έστειλε στα δίχτυα (1-0).
Άριστη ήταν η διαιτησία του Χρήστου Μήττα. Φαίνεται ότι ο κ.Μήττας δεν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και έτσι σφύριζε σύμφωνα με τον ΚΑΠ. Και για όσους δεν θυμούνται αυτός ο διαιτητής ξεκλείδωσε την άμυνα της Καβάλας στο ίδιο γήπεδο την 26η αγωνιστική.

26/9/1998 5η αγωνιστική 1998-99, ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Η πρώτη απώλεια της παράγκας στην επαρχία δια χειρός Τζώρτζεβιτς. Ο Πανηλειακός του Γιάννη Κυράστα προηγήθηκε στο 56’ με διαγώνιο σουτ του Τόγια.
Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι στο 72': ο Μποροβήλος έδωσε το πέναλτι, αλλά ο Τζώρτζεβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοψαχείλη από τα 11 μέτρα. Καταλάβατε τώρα γιατί δύο χρόνια αργότερα ο Μητρόπουλος έβριζε τον Κυράστα λαμόγιο στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ που οδηγούν στα αποδυτήρια?
Ο Κυράστας έκανε την δουλειά του σαν προπονητής, αντί να γλύφει τον κάθε απατεωνίσκο κρατικοδίαιτο πράκτορα που θέλει να το παίξει και αναμορφωτής του Ελληνικού αθλητισμού...

31/10/1998 8η αγωνιστική 1998-99, ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 λόγω μηδενισμού του ΠΑΟΚ.
Και φθάνουμε στο ντέρμπυ της Τούμπας. ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός σε ένα κρίσιμο αγώνα. Στο 7' ο Τζόρτζεβιτς επιχείρησε αδύναμο σουτ και ο Οφορίκουε που έγινε παραλήπτης της μπάλας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μιχόπουλο (0-1).
Η ισοφάριση ήρθε στο 72', όταν ο Βρύζας «βρήκε» σε θέση βολής τον Φραντζέσκο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 81' ο Καραπιάλης τροφοδότησε με πάσα τρύπα τον Γκόγκιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ.
Αυτός μπήκε στην περιοχή και δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Κατσιαμπή. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έδιωξε κανονικά την μπάλα.
Ο Παπαπέτρου έδειξε πέναλτι, ωστόσο δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κατσιαμπή, ως όφειλε, αφού ήταν τελευταίος παίκτης. Τύψεις? Είπαμε ότι τα λαμόγια της παράγκας δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Γεωργάτος (1-2). Στο 83’, επτά λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας, ο Φραντζέσκος πραγματοποίησε φάουλ σέντρα, ο Τάκολα πήδηξε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής Γιάννης Παπαπέτρου έδειξε τη σέντρα, αλλά ο επόπτης Βλάχος έμεινε «καρφωμένος» στη θέση του, υποδεικνύοντας ότι ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε το χέρι του! Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έπεσαν πάνω στον επόπτη και στον Αθηναίο διαιτητή, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άγγελος Αναστασιάδης σε έξαλλη κατάσταση απειλούσε θεούς και δαίμονες, ενώ περίπου 60 οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να επιτεθούν στον διαιτητή Παπαπέτρου και τους συνεργάτες του Φεσσόπουλο, Βλάχο. Ακολούθησε βροχή από πέτρες, καδρόνια, ξύλα, αναπτήρες και διάφορα αντικείμενα, ενώ οι διαιτητές μαζεύτηκαν στον χώρο του κέντρου. Παράγοντες του ΠΑΟΚ και ο Άγγελος Αναστασιάδης άσκησαν πιέσεις στον Παπαπέτρου να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μάλιστα, αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ προσπάθησε να πείσει τους οπαδούς του «Δικεφάλου» να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο. Η απόφαση του Αθηναίου διαιτητή ήταν οριστική και αμετάκλητη για διακοπή του αγώνα. Ο Παπαπέτρου «έχασε» τον έλεγχο του αγώνα και αποδείχθηκε ανίκανος να διαιτητεύσει το ντέρμπι της Τούμπας. Με «λανθασμένες» υποδείξεις οι συνεργάτες του Φεσσόπουλος, Βλάχος.
Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» Γιώργος Μπατατούδης δήλωσε ότι «το διαιτητικό τρίο λειτουργούσε σε διατεταγμένη υπηρεσία». Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ. Καλύβας υπογράμμισε ότι ο τραυματισμός του επόπτη Φεσσόπουλου ήταν «μαϊμού», ενώ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Γιώργος Τουρσουνίδης τόνισε: «Ήταν έγκλημα. Οι διαιτητές ήθελαν να χάσει ο ΠΑΟΚ». Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άγγελος Αναστασιάδης είπε: «...Ένας άνθρωπος 120 κιλά, άφησε τον Ολυμπιακό να περάσει μπροστά. Η νίκη μας ήταν θέμα χρόνου.».

30/11/1998 11η αγωνιστική 1998-99, ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
Το γκολ ο Κυπαρίσσης στο 90’. Το χειρουργείο του διαιτητή Παύλου Κωνσταντινίδη (του συνδέσμου Πειραιά, διαβάστε πιο κάτω για το τι έγινε εκεί...) πρωτοφανές. Η σφυρίχτρα δεν είναι για να τη χρησιμοποιείς ως τροχονόμος. Ο άνθρωπος έδινε την εντύπωση ότι ρύθμιζε την κυκλοφορία! Σφύριξε πάνω από εξήντα φορές! Τις περισσότερες υπέδειξε φάουλ εις βάρος του ΠΑΟ, ενώ η αθηναϊκή ομάδα βρισκόταν στην επίθεση... Ο "ορισμός" του διαιτητή Κωνσταντινίδη, η εντεταλμένη υπηρεσία που εξετέλεσε, οι απειλές και οι απαράδεκτες εκφράσεις του προς τους ποδοσφαιριστές τού Παναθηναϊκού, καθώς και τα εκνευριστικά συνεχή σφυρίγματα σε φάουλ που ανακάλυπτε, στοιχειοθετούν την κλασικότερη μορφή αλλοίωσης αποτελέσματος

Τα ΝΕΑ 2/12/1998:
«ΕΙΝΑΙ καιρός να επέμβει ο Εισαγγελέας στο ποδόσφαιρο» δήλωσε χθες αργά το βράδυ στην «ΟΜΑΔΑ» ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης. Οι τελευταίες καταγγελίες που ακούγονται και γράφονται για έμμισθους παράγοντες της διαιτησίας και διαιτητές λειτούργησαν σαν σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κ. Βαρδινογιάννης ξέσπασε: «Μετά από 20 χρόνια στον Παναθηναϊκό νιώθω αηδιασμένος από τον χώρο. Ο κόσμος έχει δίκιο να διαμαρτύρεται και να απέχει από τα γήπεδα. Κατάντησε αναξιόπιστο το ποδόσφαιρό μας. Απόδειξη ότι ο μέσος όρος των εισιτηρίων ήταν 45.000 το 1986 και βρίσκεται τώρα στις 8.000. Δεν έχει αυξηθεί η βία. Αντίθετα, βρισκόμαστε μπροστά σε οριακή αναξιοπιστία». Στη συνέχεια ο κ. Βαρδινογιάννης θυμήθηκε: «Όταν πέρυσι ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε σε σύσκεψη τους προέδρους των ΠΑΕ για να εξετάσουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να δώσουν λύσεις, δεν πήγα. Όταν ρωτήθηκα γιατί απουσίασα, απάντησα ότι δεν ήταν δυνατόν να νομιμοποιήσω ευχολόγια. Άλλωστε, τίποτα δεν υλοποιήθηκε απ' όσα αποφασίστηκαν. Λυπάμαι ειλικρινά που δικαιώθηκα».

Τα ΝΕΑ 3/12/1998:
Επενέβη ο εισαγγελέας Πειραιά: Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες για κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και της διαιτησίας. Έτσι, μετά τις τηλεοπτικές εκπομπές, τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι όσο και στην ΕΤ3, όπου καταγγέλθηκαν παράνομες συναλλαγές, υπόγειες συμφωνίες και ελεγχόμενοι διαιτητές, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Πειραιά κ. Γρηγόρης Πεπόνης έδωσε χθες εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο εισαγγελέας, με έγγραφό του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, ζητεί να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση μέσα σε διάστημα δύο μηνών και να ληφθούν καταθέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, από τον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα, από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργο Βαρδινογιάννη, από εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ολυμπιακός (το όνομά του δεν καθορίζεται από την εισαγγελική παραγγελία). Επίσης, ζητεί να ληφθούν καταθέσεις και από τους Χρήστο Κολοκυθά, πρώην μέλος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών, Σωτήρη Αλημίση, πρόεδρο της ΕΠΟ, Αλέξη Κούγια, δικηγόρο, Μάκη Γερμανάκο, πρώην διαιτητή, Θωμά Μητρόπουλο, επιχειρηματία, Γιώργο Κουκούλα, πρώην διαιτητή καθώς και από όλα τα μέλη διοικητών συμβουλίων διαιτητών. Ο εισαγγελέας ζητεί επίσης να ληφθούν καταθέσεις και από όλους τους διαιτητές, τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στις εκπομπές των προαναφερόμενων τηλεοπτικών σταθμών.

5/12/1998 12η αγωνιστική 1998-99, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-4
Το χειρουργείο του Παπαδάκου (γράφει ο Γ.Κολοκοτρώνης στον Φίλαθλο)
Όταν μία ομάδα στο 32’ κερδίζει με 2-0 και στο τέλος εγκαταλείπει το γήπεδο ηττημένη με 4-2 δεν δικαιούται να ψάχνει για δικαιολογίες και να φωνάζει για την διαιτησία.

Ο Παναθηναϊκός όμως έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για την διαιτησία του Παπαδάκου ο οποίος έβαλε το χέρι του για να διαμορφωθεί αυτό το αποτέλεσμα.
Οι φάσεις που σημάδεψαν το ντέρμπυ και επηρέασαν το αποτέλεσμα είναι:
Στο 17’ ο επόπτης Σουλιμάς ανέκοψε τον Βαζέχα με ανύπαρκτο οφσάιντ. Ο πράσινος κυνηγός έμπαινε μόνος του στην περιοχή του Ολυμπιακού και ήταν πολύ κοντά στο γκολ. Στο 41’ οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 2-1, όμως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Κι αυτό διότι ο Ανατολάκης επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι μέσα στην μικρή περιοχή του ΠΑΟ και σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι του μπροστά από τον Ασάνοβιτς ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Και ως γνωστόν, ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή με σκοπό την επίτευξη τέρματος συνιστά επικίνδυνο παιχνίδι (εφόσον οι αντίπαλοι είναι σε θέση αναπνοής όπως ήταν) και συνεπώς επιθετικό φάουλ. Ο Παπαδάκος όμως κατακύρωσε το γκολ και χρέωσε με κίτρινη κάρτα τον Βαζέχα για διαμαρτυρία! Έχουμε, δηλαδή, δυο σφυρίγματα εξόφθαλμα υπέρ του Ολυμπιακού στις μοναδικές αμφισβητούμενες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ακόμη και όταν επήλθε σύρραξη μεταξύ των παικτών (42') με πρωταίτιο τον Ανατολάκη και συνυπεύθυνο τον Ασάνοβιτς, κάρτα δέχτηκε ο Λυμπερόπουλος! Όταν σ' ένα ντέρμπι όλα σχεδόν τα σφυρίγματα είναι ευνοϊκά υπέρ της μιας πλευράς (διότι ακολούθησαν κι άλλα), τότε κάτι δεν πάει καλά...
Στο 57’ ο Γιαννακόπουλος έκανε θέατρο και προσπάθησε να πάρει πέναλτυ με αντίπαλο τον Λαγωνικάκη. Ο παίκτης του ΠΑΟ έδιωξε καθαρά την μπάλα. Στο 61’ ο Καραπιάλης κλάδεψε από πίσω και εν ψυχρώ τον Λαγωνικάκη. Φάουλ με πρόθεση και μάλιστα με τα δυο πόδια από πίσω είναι κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα. Ο Παπαδάκος έδειξε κίτρινη, αντί να αποβάλει τον παίκτη του Ολυμπιακού. Στο 64’ ο Μπασινάς έκανε φάουλ στον Γιαννακόπουλο από πίσω και σωστά δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του. Στο 93’ ο Πουρσανίδης έκανε φάουλ με το σώμα στον Κωνσταντινίδη, ο Παπαδάκος αγνόησε την παράβαση και στην κόντρα σκόραρε ο Καραπιάλης. Και στη συνέχεια, αφού σκόραρε ο Καραπιάλης, βγήκε έξω από τον αγωνιστικό χώρο και πήγε στο πέταλο για να πανηγυρίσει την επιτυχία του. Έκανε ένα λεπτό να επιστρέψει στη σέντρα, αλλά ο Παπαδάκος δεν του έδειξε δεύτερη κίτρινη (κόκκινη). Απέβαλε όμως τον Κωνσταντινίδη επειδή όπως είπε τον έσπρωξε με το σώμα! Με άλλα λόγια όποιος παρακολούθησε προσεκτικά το ντέρμπυ και δεν έκρινε με οπαδικά γυαλιά θα διαπίστωσε ότι ενδεχομένως να έχει αλλοιωθεί το αποτέλεσμα από τον Παπαδάκο που έπαιξε πολύ έξυπνα. Αν μη τι άλλο η διαιτησία του Λάκωνα ήταν ... επιστημονική.
Συνοψίζοντας έχουμε και λέμε: δύο γκολ του θρύνου έπρεπε να ακυρωθούν, ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες από το 61’, ένα ανύπαρκτο οφσάιντ πιθανά να στέρησε ένα γκολ από τον ΠΑΟ.

14/12/1998 13η αγωνιστική 1998-99, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 2-0
Ο Ολυμπιακός με ουσία μηδέν στο παιχνίδι του έμεινε στο 0-0 στο ημίχρονο. Κάτι έπρεπε να γίνει... Στο 59’ ο Γκόγκιτς αναστάτωσε για πρώτη φορά την άμυνα του Εθνικού, και ο Σταυρακάκης τον σταμάτησε με αντικανονικό τρόπο (τράβηξε τη φανέλα και τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο). Το πέναλτι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Τζόρτζεβιτς. Ο διαιτητής όμως, κ.Ηλιάδης (του συνδέσμου Πειραιά) δεν τα παράτησε...
Στο 64' σφύριξε ανύπαρκτο πέναλτι σε «πέσιμο» του Μαυρογενίδη στην περιοχή. Το πέναλτυ εκτέλεσε ο Γκόγκιτς και 1-0. Το 2-0 έγινε στο 75', όταν ο Νινιάδης «βρήκε» τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος, μετά τον διαιτητή Ηλιάδη, έδωσε τη χαριστική βολή στον Εθνικό.

21/12/1998 14η αγωνιστική 1998-99, ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Εντάξει, κανένα πρόβλημα, καθάρισε και στο Καυτατζόγλειο η παράγκα. Στο 3' με γκολ του Λουτσιάνο 0-1. Στο 51’ ο διατητής Δημήτρης Καλύβας, όταν ο Αμανατίδης έριξε μέσα στην περιοχή τον Κωνσταντινίδη δεν έδωσε τίποτα (κλασσική περίπτωση πέναλτι). Και ο Γεωργάτος στις καθυστερήσεις του αγώνα (95'), διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε ή με άλλα λόγια, πως μία ισοπαλία έγινε νίκη με καθαρό σκορ.

8/2/1999 18η αγωνιστική 1998-99, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 0-0
Ο διαιτητής Δημήτρης Καλύβας έπαιξε έδρα. Ότι μπορούσε έκανε: «Κιτρίνισε» επτά παίκτες του Απόλλωνα: Χατζή, Κολιτσιδάκη, Αλέξη, Μπέρτχολντ, Ντικουμέ, Παπαδημητρίου, Ανταμτσικ, ενώ μία κίτρινη κάρτα έδειξε στον Ανατολάκη. Κράτησε υπερβολική καθυστέρηση 10 λεπτών: 3 λεπτά στο α' ημίχρονο και 7 στο δεύτερο. Τι άλλο να κάνει? Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να τεμπελιάζουν και τα θέλουν όλα από τα κοράκια...

 
1999
CNN 17/2/1999
Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε χθες ο Σωκράτης Κόκκαλης, ως επιτυχημένος επιχειρηματίας και πρόεδρος της ομάδας (ποδοσφαίρου-μπάσκετ) του Ολυμπιακού. Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ήταν ευδιάθετος και έκανε χιούμορ με τους ποδοσφαιριστές. Για τις ανάγκες της συνέντευξης (θα προβληθεί στο CNN στις 7 Μαρτίου), οι ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν στον χώρο του κέντρου του γηπέδου και τραβήχτηκαν πλάνα μαζί με τον κ. Κόκκαλη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρήκε την ευκαιρία να πει στους παίκτες ότι «ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα και θα πρέπει να το αποδεικνύει στο γήπεδο».

14/2/1999 19η αγωνιστική 1998-99, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 2-0
Στην Ξάνθη ο διαιτητής Παύλος Κωνσταντινίδης, του συνδέσμου Πειραιά, είχε καθαρίσει στεγνά τον ΠΑΟ με 60 σφυρίγματα. Στο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανελευσινιακό, σφύριζε ... αδιάφορα κάθε φορά που ο Ανατολάκης έκανε απόπειρες δολοφονίας: στο 6' χαρίστηκε στον Ανατολάκη που ανέτρεψε με αντικανονικό τρόπο τον Τζιβελέκη, ενώ στο 48’ ο στόπερ του Ολυμπιακού αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα, όταν χτύπησε εκτός φάσης τον Κακλαμάνο (στη φάση αυτή θα έπρεπε να αποβληθεί).

13/3/1999 23η αγωνιστική 1998-99, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Ο Αλέφαντος έχει πάρει την ταυτότητα του Μπάγιεβιτς στο κοουτσάρισμα και η Προοδευτική παίζει στα ίσια το ΜΑΤΣ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φύλακα άγγελο τον Πειραιώτη διαιτητή Παύλο Κωνσταντινίδη που έδειξε «παίζετε» σε καθαρή ανατροπή του Αλμανίδη από τον Μαυρογενίδη (67') μέσα στην περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και ο Κωνσταντινίδης αρνήθηκε στη «μικρή ομάδα» να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη. Το γκολ στο 89’ ο Αμανατίδης. Και για του λόγου το αληθές κοιτάξτε τι δήλωσε ο «πρίγκιπας»:
«ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΥ» τόνισε χθες ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς για τη φάση της ανατροπής του Αλμανίδη, από τον Μαυρογενίδη. Ο κόουτς του Ολυμπιακού έδειξε ότι δεν αγνοεί τους κανονισμούς του φερ πλέι (τρομάρα του) και παραδέχτηκε ότι ο διαιτητής Κωνσταντίδης δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της Προοδευτικής.
Και ο γνωστός επίλογος: Επίθεση από οπαδούς της Προοδευτικής δέχτηκε ο διαιτητής Παύλος Κωνσταντινίδης. Περίπου μιάμιση ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, όταν ο Πειραιώτης ρέφερι με τους συνεργάτες του επιχείρησαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο, δέχτηκε «ψιλές» από οπαδούς, οι οποίοι έγιναν «καπνός» στα σοκάκια της Νίκαιας.

Ο γενικός αρχηγός της Προοδευτικής Νίκος Γιδάκος είπε στον διαιτητή: «Πρέπει να ντρέπεσαι. Πού είναι αυτά που έλεγες πριν από τον αγώνα, ότι θα σφυρίξεις στα ίσα;».
4/4/1999 25η αγωνιστική 1998-99, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2-1
Στο 2' ο Τζόρτζεβιτς άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα καθώς στο 5' εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Ελευθερόπουλου. Ο Βρύζας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Στο 71' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αμυντικός Κουλακιώτης και ο ΠΑΟΚ άντεξε για 19 λεπτά με 10 παίκτες. Ο Ανδρέας Νινιάδης στο 90' έβγαλε τον Ολυμπιακό από το αδιέξοδο. Ο βραχύσωμος μέσος των «ερυθρολεύκων» από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ μπήκε μέσα στην περιοχή και βρέθηκε στο τερέν από το άτσαλο μαρκάρισμα του Μιχόπουλου. Ο διαιτητής Βαλλιάνος έδωσε το πέναλτι και έδειξε κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ (που έπαιζε πλέον με 9 παίκτες. Ο γκολκίπερ Αργυρίου κάθισε κάτω από την εστία (πήρε τη θέση του Φραντζέσκου). Ο Γεωργάτος από τα 11 βήματα, έκανε το 2-1 κλέβοντας για μία ακόμα φορά τους τρεις βαθμούς της νίκης...

30/5/1999 34η αγωνιστική 1998-99, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 0-0
Ακόμα και στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος η διαιτησία έσπρωχνε τον Ολυμπιακό, παρότι όλα είχαν κριθεί. Πάλι βέβαια ο ΟΣΦΠ δεν κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ.
Πιο κλασικές ευκαιρίες έχασε η ομάδα του Μπλαχίν που αγωνίστηκε για 18 λεπτά με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κατσαβού με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72', σκορπίζοντας την απογοήτευση στους περίπου 1.000 οπαδούς της, που θεωρούσαν ότι έχουν «πελάτη τον Ολυμπιακό»! Ο διαιτητής Βαλλιάνος εξετέθη στη φάση του 64', όταν ο Γεωργάτος μαρκάρισε με αντιαθλητικό τρόπο τον Ντέμη Νικολαίδη, και αντί για κόκκινη κάρτα έδειξε κίτρινη στον καραφλό δολοφόνο του Ολυμπιακού. Απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής Βαλλιάνος και όχι μόνο.

Για να δούμε τα κατορθώματα του ΟΣΦΠ σ’αυτό το πρωτάθλημα:
Τελική βαθμολογία: Ολυμπιακός 85, ΑΕΚ 75, ΠΑΟ 74. ΕΑΝ Βγάλετε 8 βαθμούς από τα τρία ντέρμπυ που πήρε ο ΟΣΦΠ με την παράγκα, και έχουμε Ολυμπιακός 77, ΠΑΟ 77, ΑΕΚ 75. Αν συνυπολογίσουμε και τους άλλους αγώνες, έβγαινε-δεν έβγαινε Ευρώπη ο ΟΣΦΠ!
Πέρασε με τα πολύτιμα εργαλεία που διαθέτει (κοράκια και παράγκα) από όλες τις δύσκολες έδρες. ΟΑΚΑ με ΠΑΟ, Τούμπα με ΠΑΟΚ, Καυτατζόγλειο με Ηρακλή! Στην Φιλαδέλφεια και στον Πύργο η δουλειά χάλασε!
Ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής και στα πέναλτυ αφού πήρε περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα: 16! Μάλιστα, είχε και άγχος γιατί αστόχησε σε 4 από αυτά! Δεν πειράζει οι διαιτητές του έδιναν άλλα! Η 2η ομάδα σε πέναλτυ ήταν η Καβάλα με 11, Πανιώνιος με 9 και Εθν.Αστέρας με 8, ήταν αντίστοιχα 3ος και 4ος σ’αυτή την λίστα. Εναντίον του Ολυμπιακού σφυρίχθηκε ένα πέναλτυ!
Ο ΠΑΟ με 6 κερδισμένα πέναλτυ ήταν από τους ελάχιστα προνομιούχους...Εναντίον του ΠΑΟ σφυρίχθηκαν 4 πέναλτυ.
Η ΑΕΚ πήρε 7 πέναλτυ, ενώ, εναντίον της σφυρίχθηκαν 4 πέναλτυ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είδαν 64 κίτρινες, καμμία κόκκινη κάρτα, και καμμία αποβολή!
Οι αντίπαλοι παίκτες στους αγώνες που έδωσε ο Ολυμπιακός είδαν 107 κίτρινες, 1 κόκκινη, και είχαν 11 αποβολές...

Οι παίκτες του Παναθηναίκού είδαν 92 κίτρινες, 3 κόκκινες, και 9 αποβολές!
Οι αντίπαλοι παίκτες στους αγώνες που έδωσε ο ΠΑΟ είδαν 106 κίτρινες, 3 κόκκινες, και είχαν 8 αποβολές. Όλα τα παιχνίδια απ’ ότι φαίνεται ήταν ντέρμπυ για τον ΠΑΟ...

Οι παίκτες της ΑΕΚ είδαν 97 κίτρινες, 1 κόκκινη, και 8 αποβολές!
Οι αντίπαλοι παίκτες στους αγώνες που έδωσε η ΑΕΚ είδαν 105 κίτρινες, 1 κόκκινη, και είχαν 12 αποβολές.

[ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ GALANIS SPORT DATA]
Δείτε και τι πιστεύουν οι οπαδοί-φίλαθλοι για το πρωτάθλημα:
«ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ δεν είναι αντικειμενικό». Αυτό πιστεύει η πλειοψηφία των φιλάθλων, σχετικά με τη γνησιότητα των αγώνων του ποδοσφαιρικού επαγγελματικού πρωταθλήματος. Σύμφωνα με έρευνα της MRB που έγινε για λογαριασμό του Mega, το 53,2% των Ελλήνων φιλάθλων απάντησε «όχι» στην ερώτηση «είναι αντικειμενικό/καθαρό το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής». «Ούτε ναι ούτε όχι» απάντησε το 23,6% των ερωτηθέντων, ενώ μόνο το 17,7% απάντησε «ναι» θεωρώντας ότι το πρωτάθλημα είναι καθαρό.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ακόμη και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που κατέκτησε τον εφετινό τίτλο πιστεύουν στην πλειοψηφία τους (36,3%) ότι το πρωτάθλημα δεν είναι καθαρό. Την ίδια άποψη έχει το 53,4% των οπαδών του Παναθηναϊκού, το 66,7% των οπαδών της ΑΕΚ και το 70,4% των οπαδών του ΠΑΟΚ. Τα ποσοστά των οπαδών που απάντησαν «ναι» στη σχετική ερώτηση είναι 26,7% των οπαδών του Ολυμπιακού, 13,9% του Παναθηναϊκού και 7,5% της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

3/10/1999 3η αγωνιστική 1999-2000, ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘ.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Ο αγώνας έχει «στραβώσει» για τον ΟΣΦΠ και το ημίχρονο λήγει 0-0. Τερματοφύλακας στον Απόλλωνα παίζει ο Βάντσικ που κρατάει το σκορ στο 0. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε με τον Τζόρτζεβιτς να παραβιάσει την εστία του Απόλλωνα. Ωστόσο ο Βάντσικ είχε αντίθετη άποψη. Παράλληλα «αγρίεψαν» οι «επιστήμονες-οπαδοί» του Ολυμπιακού και πέταξαν «βροχή» πλαστικά μπουκάλια στο τερέν. Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο επόπτης Αραμπατζής και το ματς διακόπηκε για δύο λεπτά. Ο Μπάγιεβιτς, έριξε στη μάχη τους Τζιοβάνι (53'), Ζάχοβιτς (61'). Ο Τζιοβάννι στο 66' νίκησε τον Βάντσικ. Προηγήθηκε κόρνερ του Ζάχοβιτς στον Γιαννακόπουλο και πάσα του τελευταίου στον Τζιοβάνι.

Ο διαιτητής Δαγκλής έπρεπε να έχει διακόψει το ματς γιατί μιλούσε με τον παρατηρητή στη φάση αυτή.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν γρήγορα το παιχνίδι, ο ρέφερι δεν σφύριξε και ο Τζιοβάνι σκόραρε. Και σαν να μην έφθανε αυτό, για τις διαμαρτυρίες «πλήρωσαν» με κίτρινη οι Βάντσικ, Ιωάννου. Το παιχνίδι διακόπηκε και πάλι για δύο λεπτά, ενώ ο Νίκος Κόβης με τους συνεργάτες του μετακόμισαν απέναντι (από τον πάγκο τους), γιατί δέχτηκαν μπουκάλια και αντικείμενα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού...

Ενδιάμεσα ο Ολυμπιακός (20/10/1999) έπαιζε στο Μόλντε με την ομώνυμη ομάδα για το Champions League. Για να θυμηθούμε πως τα πήγε εκεί:
ΤΑ ΝΕΑ (21/10/1999):
ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ χθες ο Ολυμπιακός στο Μόλντε. Αν και βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με 2-0, τελικά έχασε από τους Νορβηγούς με 3-2! Απίστευτο! Αγκαλιά με την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν για 45' ο Ολυμπιακός. Αλλά στο «εφιαλτικό» τετράλεπτο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (54'-58') έχασε το... φως του και ο Αντρέας Λουντ με δύο κεφαλιές έστειλε τους παίκτες του Μπάγιεβιτς από τον παράδεισο στην κόλαση. Και στο 73' με το γκολ του Μπέργκχεσταντ οι Νορβηγοί πανηγύρισαν την πρώτη επιτυχία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Τρομερή εξέλιξη! Οι παίκτες του Ολυμπιακού δύσκολα θα ξεχάσουν τη χθεσινή βραδιά, αφού αποδείχθηκε ότι η Νορβηγία δεν τους πάει. Η ευθύνη τους είναι πάντως τεράστια αφού όταν προηγείσαι με 2-0 κι έχεις απέναντί σου την άπειρη Μόλντε, δεν έχεις δικαιολογία όταν φεύγεις ηττημένος. Ο Ολυμπιακός επένδυσε το καλοκαίρι 8,5 δισ. για να φέρει στον Πειραιά τον Τζιοβάνι και τον Ζάχοβιτς και τώρα βρίσκεται μία... ανάσα από την κλήρωση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ! Τώρα ο Ολυμπιακός κυνηγάει το θαύμα, αφού θα πρέπει να νικήσει όχι μόνο την Πόρτο αλλά και την Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Πώς σας φαίνεται; Από το ματς της Τρίτης θα απουσιάζει μάλιστα ο Τζιοβάνι, που εισέπραξε αδικαιολόγητα την τρίτη κίτρινη κάρτα και θα μείνει στην Αθήνα. Είπαμε, μόνο θαύμα...

15/11/1999 6η αγωνιστική 1999-2000, ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Πως είπατε? Η ΑΕΚ είχε πιάσει πελάτη τον Ολυμπιακό και επί 3 χρόνια τον κοπάναγε όπου τον έβρισκε, όποιον διαιτητή και αν αντιμετώπιζε? Η παράγκα με υπερηφάνεια σας παρουσιάζει την αποκάλυψη της χρονιάς: Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ο άνθρωπος που άλωσε την Νέα Φιλαδέλφεια.

Για να δούμε ποιός είναι ο κ.Δημητρόπουλος και επιτέλους να κατανοήσουμε πως στελεχώθηκε η παράγκα με κοράκια: Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966 και ξεκίνησε την καριέρα του ως διαιτητής το 1985 στα Ιωάννινα, παράλληλα με τη φοίτησή του στα ΤΕΙ για την ειδικότητα του νοσηλευτή. Με το τέλος των σπουδών του επέστρεψε στην Πάτρα, όπου η εξέλιξή του ήταν ραγδαία. 'Εχοντας άριστες σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα του συνδέσμου Πατρών, τον κ. Τσεκλένη, πέρασε γρήγορα απ' όλες τις κατηγορίες και τον περασμένο Φεβρουάριο 1999, με απόφαση της ΚΕΔ προήχθη στον πίνακα Α' Εθνικής. Η απόδοσή του σε όλα τα παιχνίδια που «σφύριξε» ήταν από μέτρια έως κακή με αποκορύφωμα το παιχνίδι Απόλλων-Εθνικός Αστέρας 2-2, όπου και οι δύο ομάδες είχαν παράπονα καθώς καταλόγισε πέναλτι που δεν ήταν και αγνόησε άλλα που ήταν κλασικές περιπτώσεις. Ο παρατηρητής διαιτησίας του συγκεκριμένου αγώνα, ο Παπατριανταφύλλου από το Κιλκίς, τον βαθμολόγησε με επιείκεια, υποστηρίζοντας στην έκθεσή του ότι δεν συντρέχει λόγος παραπομπής, καθώς είναι νέος και πρέπει να βοηθηθεί αφού έχει... μέλλον στη διαιτησία!
Όλα τα είχε φροντίσει η ΠΑΡΑΓΚΑ. Η Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός νίκησε διότι έπρεπε να επικρατήσει. Άσχετα αν ήταν ο χειρότερος της τελευταίας τριετίας (όταν έχανε και δεν έβαζε ούτε γκολ!), άσχετα αν απέναντί του βρήκε την καλύτερη εφετινή ΑΕΚ. Ποιος είναι ο φταίχτης; Ο ρέφερι Δημητρόπουλος ήρθε περίπου 1,5 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα στο γήπεδο, αλλά φαίνεται ότι τα πολλά χιλιόμετρα της διαδρομής που έκανε μέσα σε ταξί από την Πάτρα, τον επηρέασαν τόσο ώστε δεν ήξερε τι σφύριζε. Λες και ζαλίστηκε! Δεν είναι μόνο το πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ του Μαλαδένη στο 20' (ανατροπή από Ελευθερόπουλο, ήταν πέναλτι και αποβολή) αναφερόμαστε στη συνολική του παρουσία. Φάουλ που έδινε κατά βάση ανάποδα! Κίτρινες που δεν τολμούσε να βγάλει από το τσεπάκι. Αποφάσεις που ανέκοπταν την ομάδα που είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο. Κρίσιμη φάση και στο 64' όταν με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε ο Γιάννης Καλλιτζάκης. Ουδέποτε όμως θα μάθουμε το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο ο Αμανατίδης έφυγε από το παιχνίδι χωρίς καν να παρατηρηθεί!
Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Ηλίας Ατματσίδης, Ντέμης Νικολαΐδης, Μιχάλης Κασάπης, Άκης Ζήκος ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την εθνική ομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα διαδραματίστηκαν από τον διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Νίκος Γκούμας».
29/11/1999 9η αγωνιστική 1999-2000, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 5-0
Στις 21/11/1999 ο ΠΑΟ στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό έκανε περίπατο και νίκησε 2-0. Δεύτερη απώλεια δεν επιτρέπεται... Μην σας ξεγελάει το σκορ. Ο ΟΣΦΠ προηγήθηκε με 1-0 στο 23’. Στο 42’ ο Παπαδάκος έδωσε πέναλτυ στον ΟΣΦΠ αλλά ο Τζιοβάννι αστόχησε. Στο 48’ έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα: ο Γεωργόπουλος σπρώχτηκε μέσα στην περιοχή (περίπτωση επιθετικού φάουλ) και στη συνέχεια έδιωξε την μπάλα με το χέρι. Ο Παπαδάκος αντί για επιθετικό φάουλ έδειξε πέναλτυ (!) και ο Τζιοβάννι έκανε το 2-0. Ο Γεωργόπουλος απεβλήθη με 2η κίτρινη στην ίδια φάση. Έτσι, το σκορ έγινε 2-0 και ο Εθνικός Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες. Καθάρισε για μία ακόμη φορά ο χειρούργος Παπαδάκος.

29/11/1999 9η αγωνιστική 1999-2000, ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2
Ο ΠΑΟ είναι επικεφαλής στην βαθμολογία και αυτό δεν αρέσει στην παράγκα. Σε ειδική αποστολή λοιπόν ο Χανιώτης διαιτητής Τσαγκαράκης. Τι έκανε? Διαβάστε: Οι κάρτες για τον ΠΑΟ ήταν έξι κίτρινες (και δύο κόκκινες) και για τον Ιωνικό τρεις κίτρινες! Το πώς έγινε αυτό το λογιστικό τρικ, κάποιος πρέπει να το ερευνήσει. Πώς έγινε να αποβληθεί ο Χένρικσεν για φάουλ και για παρόμοιο φάουλ ο Ξανθόπουλος να βγάλει τον αγώνα; Πώς γίνεται για σκληρά φάουλ παικτών του Ιωνικού ο Τσαγκαράκης να κάνει παρατηρήσεις και για αντίστοιχα φάουλ να δείχνει κίτρινες στους παίκτες του ΠΑΟ;
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με δέκα παίκτες από το 77' λόγω αποβολής του Χένρικσεν και με εννέα στις καθυστερήσεις (πέντε λεπτά) λόγω αποβολής του Μπασινά
Ο Ιωνικός προηγήθηκε 1-0 στο 10’. Ο Πφλίπσεν ισοφάρισε στο 42’ με ένα εκπληκτικό βολ πλανέ, αλλά ο Ιωνικός προηγήθηκε εκ νέου στο 44’ με 2-1. Ο Ασάνοβιτς, και ενώ ο ΠΑΟ έπαιζε με 10 παίκτες από το 77’, ισοφάρισε στο 89’, 2-2. Ο Χένρικσεν απεβλήθη με 2η κίτρινη για ένα «ψευτο-φράγμα», ενώ είχε ήδη μία κίτρινη από το 55’. Ο Μπασινάς απεβλήθη με 2 κίτρινες (75’ και 90’). Η αποβολή του Χένρικσεν έγινε θέμα στον αθλητικό τύπο της Δανίας, μιας και ποτέ δεν είχε αποβληθεί στην καριέρα του (άλλη μία πρωτιά της παράγκας)!
Και το πιο εκπληκτικό: Ο Παναθηναϊκός, μετά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής, ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα της Α' Εθνικής (που νίκησε και τον Ολυμπιακό) και παρ' όλα αυτά είναι δεύτερη στην βαθμολογία!

Και μέσα σε όλα αυτά σκάει και η βόμβα Τουμπάκοβιτς. Την οδό της ανοιχτής ρήξης με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επέλεξε χθες ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς προκειμένου να διορθώσει τα "κακώς κείμενα" που υπάρχουν στην ΑΕΚ.
Από Τα ΝΕΑ (1/12/1999): «Δεν είστε επαγγελματίες και δεν έχετε στόχους! Διαμαρτύρεστε για τις σκληρές προπονήσεις και μιλάτε σε δημοσιογράφους κατηγορώντας και συμπαίκτες σας από άλλη χώρα…Φταίω που σας κράτησα το καλοκαίρι. Και όσοι έφυγαν από την ΑΕΚ και πήγαν σε μικρότερες ομάδες ούτε αυτοί δεν αγωνίζονται» ήταν μεταξύ άλλων αυτά που βγήκαν από το στόμα του έξαλλου Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς. Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις ακούγονται μετά πολλά: "Μη νομίζετε ότι δεν γνωρίζω πώς πήρατε τη δεύτερη θέση!" είπε ο Τουμπάκοβιτς και αναφερόταν στην 2η θέση της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα 1998-1999, με την εκτός έδρας νίκη της στο Καυτατζόγλειο επί του Ηρακλή με 2-3, την 32η αγωνιστική. Στον αγώνα εκείνο είχε αγωνισθεί τερματοφύλακας με την ομάδα του Ηρακλή ο Καρκαμάνης που έπνιξε 3 γκολ: το πρώτο μένοντας άγαλμα, το 2ο πέφτοντας σε δεύτερο χρόνο καθυστερημένα, και στο τρίτο έβαλε ο ίδιος την μπάλα μέσα στα δίκτυα στο 90’, και ενώ ο Ηρακλής είχε ισοφαρίσει στο 89’ σε 2-2! Μετά την λήξη του αγώνα οι οπαδοί του Ηρακλή επιτέθηκαν και κτύπησαν τον Καρκαμάνη.
22/12/1999 12η αγωνιστική 1999-2000, Ξάνθη-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3
Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό: ο Κυπαρίσσης από πάσα του Δαμιανού σκοράρει. Ο επόπτης Πάνου στη φάση του γκολ της Ξάνθης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Ο Κυπαρίσσης ήταν σε εμφανή θέση οφ σάιντ, αλλά ο Πάνου υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι! Στην συνέχεια Λυμπερόπουλος στο 21’, Καραγκούνης στο 57’, και Κόλα στο 68’ κάνουν το τελικό 1-3.

29/12/1999 13η αγωνιστική 1999-2000, Ιωνικός-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Ο διαιτητής του αγώνα Ντόβας, ήταν όλα τα λεφτά. Ο Μουτσοντρίγκο είχε ανοίξει το σκορ στο 53'. Η ισοφάριση ήρθε στο 78’ με πέναλτι που χτύπησε ο Τζόρτζεβιτς. Ωστόσο το πέναλτι είδε μόνο ο Αθηναίος ρέφερι. Ο Νορβηγός Χόκλαντ πρόλαβε με τάκλιν να διώξει την μπάλα από τα πόδια του Γιαννακόπουλου, ο οποίος έπεσε θεαματικά στο τερέν. Η κίνηση αυτη έδωσε την ευκαιρία στον Ντόβα, να δείξει αντί για κόρνερ, πέναλτι! Παράλληλα ο Χόκλαντ αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα. Στο 85' απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παγγούρα... Έτσι, ο Ιωνικός με 9 παίκτες δεν άντεξε και στο 90+ ο Αλεξανδρής έκανε το 1-2.

2000
13/1/2000 κύπελλο Ελλάδος 1999-2000 προημιτελική φάση, ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1
πρόκριση του ΑΡΗ στα πέναλτυ.
Η εποχή του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, ο ΠΑΟ παίζει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών και κάποιος πρέπει να τον σταματήσει.
Και το όνομα αυτού: ΔΟΥΡΟΣ.
Από το ξεκίνημα του αγώνα όλα έδειξαν ότι θα γινόταν μεγάλη μάχη. Μόλις στο 17' ο Φύσσας πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα, γιατί ύστερα από σκληρό φάουλ του Μάντζιου πάνω στον Μίκλαντ διαμαρτυρήθηκε, ενώ σύμφωνα με το διαιτητή Δούρο μούντζωσε τους οπαδούς του Αρη!
Ο Παναθηναϊκός και με 10 παίκτες πίεζε στο α' ημίχρονο τον Αρη, με αποτέλεσμα στο 42' ο Καραγκούνης με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή να γράψει το 0-1, σκορ με το οποίο έληξε και το ημίχρονο. Ο Αντριόλι, στο πρώτο μόλις παιχνίδι του μετά τη δίμηνη αποχή του από τα γήπεδα, ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1, στο 53'. Στις καθυστερήσεις ο Δούρος απέβαλε και τον Λυμπερόπουλο στο 92' με απευθείας κόκκινη κάρτα και τον Κούτση στο 93' με δεύτερη κίτρινη.
Η παράταση ξεκίνησε με τις ομάδες να έχουν ελλείψεις, με τον Παναθηναϊκό βέβαια σε μειονεκτική θέση αφού έπαιζε με 9 παίκτες! Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν πολύ αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν το τέρμα του Χαλκιά, παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι από το 107' έπαιζαν πλέον με 8 παίκτες, καθώς ο Κόλα πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και βέβαια αποβλήθηκε, επειδή κλότσησε τη μπάλα μακριά όταν ο διαιτητής τον σημείωσε σε θέση οφσάιντ (όντως ανύπαρκτου). Βλέπετε ο Δούρος κατάλαβε γρήγορα ότι ο ΠΑΟ με 9 εναντίον του Άρη με 10, είχε το πάνω χέρι.
Ετσι, ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου οι Καραγκούνης και Ολιβάρες έχασαν πέναλτυ: την προσπάθεια του πρώτου απέκρουσε ο Κατεργιαννάκης, ενώ ο δεύτερος στο κρίσιμο 4ο πέναλτι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Και η ειρωνεία της παράγκας: Ο Μάντζιος που έπρεπε να έχει αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο, ο αρχηγός του Αρη, και ενώ το σκορ ήταν 3-2, εκτέλεσε εύστοχα το 5ο και τελευταίο δίνοντας έτσι την πρόκριση στον Αρη. Ο μόνος που έχασε πέναλτι από τον Αρη ήταν ο Κατσιαρός, που πέτυχε το δοκάρι.

23/1/2000 16η αγωνιστική 1999-2000, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ξάνθη 3-2
Στο 11’ ο Λουτσιάνο το 1-0. Ο Θεσαλλονικιός διαιτητής Δαγκλής «αδίκησε» τη Ξάνθη στο 30’: ο Πρίττας ανατράπηκε από τον Μαυρογενίδη μέσα στην περιοχή και ήταν καθαρή περίπτωση πέναλτυ. Στο 46’ ο Αλεξανδρής και στο 66’ ο Ζάχοβιτς έκαναν το 3-0. Στο 81’ ο Ζουμπούλης έκανε το 3-1, και στο 90+ ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-2.

Και τα κατορθώματα των «επιστημόνων οπαδών», 29/1/2000 αγώνας Παναχαϊκή-Ολυμπιακός στην Πάτρα:
Επεισόδια δημιουργήθηκαν μεταξύ των οπαδών της Παναχαϊκής και του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσει το μάτι του ο 14χρονος Ανδρέας Χαραλαμπόπουλος (φίλος της πατρινής ομάδας) από πετροπόλεμο.
Ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε στο 401 Νοσοκομείο της Πάτρας και προχθές βράδυ χειρουργήθηκε στο μάτι. Οι οπαδοί των δύο ομάδων κάθησαν σε κοντινές θύρες και πολλοί ρίχνουν ευθύνες στην αστυνομία που αποφάσισε να καθήσουν δίπλα θερμόαιμοι οπαδοί της Παναχαϊκής και του Ολυμπιακού. Μετά τα επεισόδια πολλοί οπαδοί οδηγήθηκαν σε άλλες θύρες. Εξάλλου περίπου 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα οι φίλοι των δύο ομάδων έριξαν αντικείμενα, ενώ ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα εκατέρωθεν. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν καθήσει στο πέταλο του γηπέδου και οι Πατρινοί στη θύρα 2.
Οι θερμόαιμοι οπαδοί των "ερυθρολεύκων" έριξαν κάγκελα και έκαναν εισβολή στη θύρα 2. Ακολούθησαν συμπλοκές, αλλά με την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής τα επεισόδια πήραν τέλος. Τα ΜΑΤ και οι αστυνομικοί για λόγους ασφαλείας παρατάχθηκαν μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και δεν υπήρξε συνέχεια των επεισοδίων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

1/3/2000 21η αγωνιστική 1999-2000, Καλαμάτα-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0
Ο ΠΑΟ αγωνίζεται χωρίς Μίκλαντ, Καραγκούνης, Φύσσας, Μπασινάς λόγω τιμωριών, Η παράγκα έχει και άλλα όπλα: φροντίζει να αποδεκατίζει τους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού πριν από κρίσμιμους αγώνες...
Ο διαιτητής Αγγελάκης δεν «βλέπει» καθαρό πέναλτυ που έγινε στον Νασιόπουλο, και έτσι ο αγώνας λήγει 0-0 και κλέβει από τον ΠΑΟ 2 βαθμούς. Ετσι, ο Ολυμπιακός ανάσανε, καθώς απέκτησε προβάδισμα τριών βαθμών, τρεις μάλιστα εβδομάδες πριν από το ντέρμπι των αιωνίων.

8/3/2000 κύπελλο Ελλάδος 1999-2000 προημιτελική φάση, ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0
Εν τω μεταξύ την Τετάρτη 8/3/2000 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό του κυπέλλου (ο πρώτος αγώνας στο ΟΑΚΑ είχε λήξει 1-1). Αυτή την φορά ο αγώνας έγινε με φιλάθλους και όχι κεκλεισμένων των θυρών... Αποτέλεσμα?
Τα ΝΕΑ της 9/3/2000:
«Εφιάλτη έζησε ο Ολυμπιακός χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκαν εύκολη λεία για την ΑΕΚ και τέθηκαν νοκ άουτ από τον θεσμό του Κυπέλλου. Η ομάδα του Αλμπέρτο Μπιγκόν έπεσε αμαχητί στο στάδιο «Νίκος Γκούμας». Ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός τα τελευταία 10 χρόνια. Ομάδα για λύπηση που δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Ο Αλμπέρτο Μπιγκόν δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να κατευθύνει σωστά την ομάδα του. Η παρτίδα ήταν χαμένη από... χέρι για τον Ιταλό τεχνικό. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Παθιακάκης, είχε «διαβάσει» το παιχνίδι και έστησε την ομάδα του στο τερέν με ιδανικό τρόπο. Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι ο Ολυμπιακός φαινόταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο. Οι φανέλες θύμιζαν μόνο τη μεγάλη πειραϊκή ομάδα.» Τελικό αποτέλεσμα 3-0 υπερ της ΑΕΚ (26’ Νικολαίδης, 30’ Κοπιτσής, 47’Πέτκοφ). Ο διαιτητής Βασσάρας δεν έδωσε στο 18’ πέναλτυ σε ανατροπή του Νικολαίδη από τον Αμανατίδη.

ΓΥΑΛΙΑ - καρφιά τα έκαναν χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη περίπου 100 οπαδοί του Ολυμπιακού. Μετά τη λήξη του αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια οι σκληροπυρηνικοί κατευθύνθηκαν στον Ρέντη με άγριες διαθέσεις, λόγω της ταπεινωτικής ήττας από την ΑΕΚ. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού σκαρφάλωσαν τον μαντρότοιχο και έκαναν εισβολή στου Ρέντη. Με πέτρες, ξύλα και κλωτσιές προκάλεσαν υλικές ζημιές σχεδόν σ' όλα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών. Ο μοναδικός που γλίτωσε από τη μήνη των «ερυθρόλευκων» οπαδών ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν είχε το Ι.Χ. του στον Ρέντη. Ο φύλακας των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού κάλεσε την Αστυνομία και υπήρξε άμεση κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων στον Ρέντη.
Αλλά και η διοίκηση δεν κάθησε με σταυρμένα χέρια, έβγαλε ... ανακοίνωση:
«Η διοίκηση του Ολυμπιακού με ανακοίνωσή της καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια και αποφάσισε για τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών και στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, να παρακρατήσει ποσοστό από την τιμή των εισιτηρίων, προκειμένου να αποζημιώσει τους παίκτες και να αποκαταστήσει τις προξενηθείσες ζημιές».
Έτσι βγήκε το σύνθημα «Σωκράτη γερά, και πάρε αυτοκίνητο σε όλα τα παιδιά»!

Και πριν από τον αγώνας όμως οι «επιστήμονες» έδρασαν:
Σε παγίδα θανάτου για τους επιβάτες του κινδύνευσε να γίνει πούλμαν γεμάτο φιλάθλους της ΑΕΚ, από την επίθεση, με πέτρες και μολότοφ, εξαγριωμένων οπαδών της αντίπαλης ομάδας. Η βάρβαρη επίθεση, από την οποία κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί οι επιβάτες του πούλμαν, έγινε στις 5.15 το απόγευμα, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα. Το φλεγόμενο πούλμαν, εκτός από τέσσερις επιβάτες που τραυματίσθηκαν ελαφρά, οι υπόλοιποι πρόλαβαν και το εγκατέλειψαν. Το πούλμαν μετέφερε από την Πάτρα φιλάθλους της ΑΕΚ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Εκινείτο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στην περιοχή των Κάτω Πατησίων κοντά στο Τμήμα Μεταγωγών, όταν δέχθηκε την επίθεση.
Και ο επίλογος: Στην Πάτρα μέσω... Ρέντη πήγε χθες με γερανό το καμένο πούλμαν (από τις μολότοφ που έριξαν οπαδοί του Ολυμπιακού) ο ιδιοκτήτης του σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Με την επέμβαση της Αστυνομίας το καμένο πούλμαν απομακρύνθηκε και έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός θα αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη του.

12/3/2000 23η αγωνιστική 1999-2000, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 3-0
Το 3-0 του κυπέλλου ήταν βαρύ. Και ανέλαβε η παράγκα να καθαρίσει. Στο 37’ ο διαιτητής κ. Αγγελάκης χαρίσθηκε στον Πουρσανίδη σε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Νικολαίδη, (έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα). Στο 38’ ο Αγγελάκης χαρίσθηκε στον Ατματζίδη (κόκκινη κάρτα), μάλλον από τύψεις. Στο 44’ Ζάχοβιτς και Κωστένογλου αλληλοσπρώχθηκαν μέσα στην περιοχή και ο Αγγελάκης έδειξε ... πέναλτυ και κίτρινη κάρτα στον Κωστένογλου. Ο Τζώρτζεβιτς εκτέλεσε το πέναλτυ και 1-0. Στο 64’ ο Χούτος έκανε το 2-0, και στο 82’ ο Αγγελάκης έδειξε και πάλι πέναλτυ και απέβαλε τον Κωστένογλου με δεύτερη κίτρινη...

26/3/2000 25η αγωνιστική 1999-2000, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2
Στο 4’ τραυματισθηκε ο ... διαιτητής κ.Παπαδάκος, και αντικαταστάθηκε στο 11’ από τον κ. Αγγελάκη, η παράγκα τα είχε φροντίσει όλα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ανατολάκη στο 9’ 1-0. Ο Γκαλέτο ισοφάρισε στο 22’ σε 1-1. Στο 24’ ο Φύσσας είχε δοκάρι. Στο 72’ ο Βαζέχα είχε σουτ στο δοκάρι. Ο Λυμπερόπουλος στο 79’ έκανε το 1-2, και ο Αλεξανδρής στο 81’ ισοφάρισε σε 2-2. Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Νίκος Αγγελάκης απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο. Έδειξε συνολικά 11 κίτρινες κάρτες, ενώ χαρίστηκε στους Πασσαλή (56') και Μαυρογενίδη (62'). Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν δεχτεί ήδη την κίτρινη κάρτα. Στο 56' ο Πασσαλής έπιασε την μπάλα με το χέρι και στο 62' ο Μαυρογενίδης ανέτρεψε βίαια τον Νασιόπουλο. Ο Αγγελάκης θα έπρεπε να δείξει κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στους δύο «ερυθρολεύκους». Μετά τον αγώνα οι πανηγυρίζοντες την ισοπαλία Ολυμπιακοί με ανακοίνωση της διοίκησης μίλησαν για ντοπαρισμένους παίκτες του ΠΑΟ και άφησαν υπόνοιες για την δουλειά που γίνεται στην Παιανία, και έτσι βγήκε το σύνθημα: «την ντόπα την παίρνουν οι κομπλεξικοί, που χάσανε το τόπι απ’τον πρωταθλητή».

Και ενώ έχουμε φθάσει στην 26η αγωνιστική στις 29/3/2000 τμωρούνται μερικοί διαιτητές από την Πειθαρχική επιτροπή. Προσέξτε για ποιούς αγώνες τιμωρούνται.
Έξι διαιτητές της Α' Εθνικής τιμωρήθηκαν χθες από την Πειθαρχική Επιτροπή Διαιτησίας για πλημμελή εφαρμογή των κανονισμών σε αγώνες που είχαν κληρωθεί. Πρόκειται για τους:
-Γιώργο Τσαγκαράκη από τον σύνδεσμo Χανίων ο οποίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο μηνών από τις κληρώσεις για την απόδοσή του στο ματς Ηρακλής - Παναθηναϊκός,
-Θανάση Μπριάκο από την Ήπειρο που του επιβλήθηκε ποινή 25 ημερών για παραβάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο στο παιχνίδι Προοδευτική - Παναχαϊκή,
-Δημήτρη Ποντίκη από τη Θεσσαλονίκη με ποινή 15 ημερών για λανθασμένες αποφάσεις στην ερμηνεία και εφαρμογή των κανονισμών στον αγώνα ΟΦΗ - Καβάλα,
-Παναγιώτη Νίκου από την Ημαθία με ποινή 25 ημερών για λάθη στην εφαρμογή κανονισμών στο ματς Παναθηναϊκός - Πανηλειακός,
-Σπύρο Πουγκακιώτη από τη Φθιώτιδα με ποινή 40 ημερών για μη σωστή εφαρμογή των κανονισμών στο παιχνίδι Παναχαϊκή - Πανιώνιος και
-Γιώργο Δούρο από την Κόρινθο με ποινή 10 ημερών για λανθασμένες υποδείξεις στον αγώνα Εθνικός Αστέρας - Ηρακλής.

Όλοι οι παραπάνω διαιτητές δεν θα μετέχουν στη σημερινή κλήρωση για τους αγώνες της Κυριακής.
3/4/2000 26η αγωνιστική 1999-2000, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1
Ο Εθνικός Αστέρας έπαιζε με την μισή του ομάδα γιατί κάποιοι είχαν φροντίσει από πριν για τιμωρίες (αγωνίστηκε χωρίς τους τιμωρημένους Μισέ Μισέ, Μπεναλί, Κοντόπουλο και τους τραυματίες Φρόντζο, Μιλοβάνοβιτς). Στο 65’ ο Εθνικός Αστέρας με τον Στέφανο Μπασινά ισοφάρισε 1-1. Άλλο πρόβλημα δεν υπήρξε. Μόνο που ο διαιτητής κ.Δούρος κράτησε αδικαιολόγητη καθυστέρηση 6 λεπτών. Μετά την 26η αγωνιστική η βαθολογία ήταν: Ολυμπιακός 68, ΠΑΟ 67, ΟΦΗ 50, ΑΕΚ 44.

Κάτι έπρεπε να γίνει λοιπόν για να διατηρηθεί αυτός ο βαθμός διαφοράς. Έτσι, σκέφθηκαν ότι στην εικόνα πρέπει να «μπουν» και εξωγενείς παράγοντες. Διαβάστε λοιπόν,
Τα ΝΕΑ (Παρασκευή, 7/4/2000):
Στη Ρόδο θα υποδεχθεί την προσεχή Τετάρτη (τυπικά γηπεδούχος) ο Αρης τον Παναθηναϊκό, στο μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής, μετά την τιμωρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης από τον αθλητικό δικαστή με ποινή αποκλεισμού του γηπέδου της για δύο αγωνιστικές. Η ίδια ποινή δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε και στον ΠΑΟΚ, για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι την προηγούμενη Κυριακή στην Τούμπα. Η ποινή για τον «δικέφαλο» ήταν μία αγωνιστική, η οποία, όμως, διπλασιάσθηκε λόγω υποτροπής του ΠΑΟΚ αυτήν την αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του Μπάγιεβιτς θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στη Μυτιλήνη. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης των αθλητικών δικαστών, στην ΕΠΑΕ «παίχθηκε» ένα άλλο ντέρμπι, αφού τα μέλη της διοργανώτριας ήταν μοιρασμένα στη μέση, για το αν θα πρέπει η έκτιση της ποινής να γίνει με βάση τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου ή με τον νέο Αθλητικό Νόμο.

Τελικά, η ψήφος του προέδρου Βίκτωρα Μητρόπουλου ήταν εκείνη που έκρινε ότι πρέπει να ισχύσει ο ΚΑΠ. Μαζί με τον κ. Μητρόπουλο τάχθηκαν οι κ.κ. Καμάρας, Δέδες, Σταυρόπουλος, ενώ υπέρ της υιοθέτησης των διατάξεων του Νόμου τάχθηκαν οι κ.κ. Λουκόπουλος, Παπαδόπουλος, Καπράνας και Παπαγιάννης. Να σημειωθεί, ότι στην περίπτωση που υπερίσχυε η διάταξη του Νόμου, τότε η έκτιση της ποινής για τον Άρη θα άρχιζε από τον μεθεπόμενο εντός έδρας αγώνα του και όχι από τον αμέσως επόμενο. (Σημείωση δική μας: Οι δύο επόμενοι αγώνες ήταν με ΠΑΟ και Ηρακλή, ενώ αν άρχιζε από τον μεθεπόμενο αγώνα, τότε οι δύο αγωνιστικές θα ήταν με Ηρακλή και Ολυμπιακό).Η θέση των τεσσάρων υπό τον Β. Μητρόπουλο ήταν πως «εφόσον σε ανάλογες περιπτώσεις μέχρι σήμερα έχει ισχύσει ο ΚΑΠ, θα πρέπει να ισχύσει και τώρα, στο πλαίσιο των ίσων αποστάσεων από όλες τις ομάδες». Με την απόφαση που πήρε η ΕΠΑΕ ωφελημένος εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός και λογικά πρέπει να αναμένονται αντιδράσεις από τον Ολυμπιακό, αφού στην περίπτωση που ίσχυε ο αθλητικός νόμος τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν το κέρδος να αγωνισθούν κατά του Άρη σε ουδέτερο γήπεδο. Το επόμενο (μετά τον ΠΑΟ) εντός έδρας παιχνίδι του Άρη είναι με τον Ηρακλή (τότε θα εξέτιε την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας του) και ακολουθεί αυτό με τον Ολυμπιακό.
Για μια στιγμή όλοι νόμισαν ότι ξαφνικά όλα στο ποδόσφαιρο έφτιαξαν.
Την Τρίτη 11/4/2000 διαβάζουμε: H ΕΠΟ:Ανέτρεψε την απόφαση της ΕΠΑΕ
Ο Ολυμπιακός από παραπονούμενος βρέθηκε να είναι ο τυχερός σε ό,τι αφορά το που θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Ο τελευταίος και ο ΠΑΟΚ επεδίωξαν με την προσφυγή τους στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να πετύχουν την μείωση ή εξαφάνιση των ποινών τους (αποκλεισμός δύο αγωνιστικών ημερών για την κάθε μία ΠΑΕ), αλλά τελικά αυτό που έγινε χθες ήταν αντί να ισχύσει ο ΚΑΠ (στην έκτιση της ποινής), τελικά να ισχύσει ο νέος αθλητικός νόμος. Και τώρα είναι ο Παναθηναϊκός αυτός που πρέπει να αισθάνεται «ριγμένος», αφού ετοιμαζόταν να ταξιδεύσει στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει εκεί αύριο τον τυπικά γηπεδούχο Άρη.
Στην ίδια μοίρα και ο ΟΦΗ. Που αντί για τη Μυτιλήνη (εκεί είχε ορισθεί από την ΕΠΑΕ να αντιμετωπίσει τον τιμωρημένο ΠΑΟΚ) θα πάρει γεύση... Τούμπας, επίσης, αύριο. Μετά την απόφαση της Επιτροπής της ΕΠΟ, ο Άρης θα δώσει μακριά από την έδρα του τα παιχνίδια με Ηρακλή και Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ τα ματς με Παναχαϊκή (29η αγωνιστική) και Πανιώνιο (31η).
Η ΕΠΑΕ από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «οι εκδοθείσες αποφάσεις είναι πεπλανημένες» και αναρωτιέται «τι νόημα έχουν οι ταχύτατες εκδικάσεις των πειθαρχικών υποθέσεων... όταν οι επιβαλλόμενες ποινές εκτίονται έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα».

Έτσι ΤΕΛΙΚΑ ο ΠΑΟ παίζει με τον Άρη στις 12/4/2000 στο Χαριλάου, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Άρη στις 8/5/2000 στην Μυτιλήνη...
Ο ΠΑΟ έπαιξε την επόμενη ημέρα (12/4/2000) στο Χαριλάου και καθάρισε τον Άρη με 2-0. Τα γκολ ο Βαζέχα και ο Λυμπερόπουλος και δεν αγωνίσθηκαν οι Μίκλαντ και Ασάνοβιτς. Ο διαιτητής κ.Καλύβας έβγαλε κίτρινες στους Ολιβάρες, Λυμπερόπουλο, Μπασινά, Καραγκούνη, Φύσσα, Βόκολο, ενώ από τον Άρη κιτρινίσθηκαν οι Κυζερίδης και Κέννεντι! Απίθανα πράγματα!
Ο Ολυμπιακός νίκησε την ίδια ημέρα τον Ηρακλή με 1-0. Ο Ηρακλής αγωνίσθηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κυριαζή με 2η κίτρινη, από το 73’. Το γκολ έβαλε ο Λουτσιάνο στο 92’ και συνέβη και το εξής: στο 83’ ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Διλμπέρης ζήτησε αλλαγή γιατί τραυματίσθηκε (ρήξη συνδέσμων).
Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Αργυρίου αρνήθηκε να μπει να παίξει, και συνέχισε ο τραυματισμένος Διλμπέρης, με αποτέλεσμα να φάει το γκολ από μακρινό σουτ του Λουτσιάνο!
Την επόμενη αγωνιστική (28η) έπαιζαν Πανηλειακός-Ολυμπιακός, και ΠΑΟ-ΟΦΗ.
Νίκησαν και οι δύο.
Ο ΠΑΟ νίκησε με 3-2 με γκολ στο 90 του Σίγκουρντσον. Ο διαιτητής κ.Γιανναδάκης απέβαλε στο 90’ τον Μίκλαντ, έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Μίκλαντ τον εξύβρισε και ο Νορβηγός τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές, ουσιαστικά τον τελείωσε για εκείνη την χρονιά.
Αυτό που κανένας δεν πρόσεξε ήταν αυτό που έγινε στον αγώνα του Απόλλωνα Αθηνών με την Καλαμάτα.
Στον αγώνα αυτό η Καλαμάτα πήρε το «διπλό» με 1-2, αλλά ο διαιτητής κ.Μποροβήλος κιτρίνισε ούτε λίγο ούτε πολύ 8 παίκτες της Καλαμάτας: Τρούπκο, Άλβες, Γαλανόπουλο, Κουτσουρέ, Τζανετή, Φορτούζι, Κελπέκη, Κεφαλά. Από αυτούς οι Άλβες, Τζανετής, Κουτσουρές, και Γαλανόπουλος δεν θα αγωνισθούν στο επόμενο παιχνίδι. Λεπτομέρεια: το επόμενο παιχνίδι, της 29ης αγωνιστικής, ήταν με τον Ολυμπιακό στην Καλαμάτα!
Και να φανταστείτε ότι ο αγώνας με τον Απόλλωνα ήταν ένα επιθετικός μονόλογος της Καλάματας. Απλά ο Μποροβήλος είχε καλά ενημερωμένο το μπλοκάκι του και έπραξε αναλόγως...
Συνολικά με τις τιμωρίες από τα προηγούμενα παιχνίδια από την Καλαμάτα απουσιάζει μία ενδεκάδα παικτών: οι τιμωρημένοι Άλβες, Τζανετής, Κουτσουρές, Λυμπερόπουλος, Ιωάννου, Μικές, Τρούπκος, Γαλανόπουλος, Σάμσον και τραυματίες οι Μπαχράμης, Σάντρο.
Ο αγώνας Καλαμάτα-Ολυμπιακός έγινε στις 23/4/2000 και έληξε με 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχασε και ένα πέναλτυ στο 14’, ενώ πέτυχε το γκολ στο 68’. Διαιτητής ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ.Ποντίκης.
3/5/2000 30η αγωνιστική 1999-2000, Παναχαϊκή-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
Διαβάζουμε στα ΝΕΑ σελ.5 της 3/5/2000:
Φωτιά στο πρωτάθλημα έβαλε η χθεσινή ενέργεια του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκής, κ. Λουκόπουλου, να επισκεφθεί τους παίκτες της ομάδας του και να υποσχεθεί ότι θα μοιραστούν το πριμ των 100 εκατομμυρίων δραχμών αν νικήσουν τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, ο κ. Λουκόπουλος πήγε στο γήπεδο της Παναχαϊκής λίγο πριν αρχίσει η χθεσινή προπόνηση των παικτών και τους είπε: «Αν νικήσετε τον Παναθηναϊκό θα μοιραστείτε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα τα 100 εκατομμύρια δραχμές, που είχαμε συμφωνήσει στην αρχή της περιόδου για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Πιστεύω ότι με νίκη επί του ΠΑΟ εξασφαλίζουμε την παραμονή μας στην κατηγορία και δεν συντρέχει λόγος να καθυστερήσω την καταβολή των χρημάτων που δικαιούστε στο τέλος της περιόδου. Η σωτηρία της ομάδας περνάει από αυτό το παιχνίδι». Οι παίκτες αντιμετώπισαν θετικά την πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ και υποσχέθηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία εκείνη την στιγμή ήταν: 13η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 32, 14ος. ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ 31, 15η ΚΑΒΑΛΑ 30, 16η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 22, 17ος ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘ. 21, 18α ΤΡΙΚΑΛΑ 18. Υποβιβάζονται οι 4 τελευταίοι, άρα τίποτε δεν είχε κριθεί, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ, και ΚΑΒΑΛΑ θα πάλευαν για την σωτηρία. Κανένας δεν αγνοεί ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο.
Όλοι ξέρουμε ότι ο κ. Λουκόπουλος την παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Πάτρα δεν υποσχέθηκε το παραμικρό στους παίκτες του!
Διαιτητής του αγώνα ο κ.Νίκου. Ο «στημένος διαιτητής» έδειξε κίτρινες κάρτες. Συγκεκριμένα κίτρινη κάρτα είδαν οι Νικοπολίδης, Νασιόπουλος, Μπασινάς, Καραγκούνης, Φύσσας. Στον Νικοπολίδη η κίτρινη δόθηκε στο 3’ για ... καθυστέρηση.
Έτσι, ο Νίκου είχε έτοιμους όλους αυτούς τους παίκτες για αποβολή αν στράβωνε κάτι. Ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Βαζέχα, ενώ στο 77’ δεν έδωσε πέναλτυ σε ανατροπή του Βαζέχα από τον Λιγνό.
Στα ΝΕΑ της 8/5/2000 διαβάζουμε:
“Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Προέδρου της Παναχαϊκής να ετεροχρονίσει τόσο το πριμ σωτηρίας της ομάδας του ώστε να μην ξέρουν ούτε αυτοί που το πήραν αν το δικαιούνται, δεν δυναμίτισε βέβαια τα ανύπαρκτα ηθικά θεμέλια του ελληνικού Πρωταθλήματος, έδωσε όμως νέα διάσταση στην έννοια της ανταμοιβής για την αγωνιστική προσπάθεια….Αν ο κύριος Λουκόπουλος νοιαζόταν πραγματικά για την αξιοπιστία του, ας περίμενε λίγο για το πριμ”.

8/5/2000 31η αγωνιστική 1999-2000, ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Σε κλίμα τρομοκρατίας έγινε ο αγώνας. Επεισόδια σημειώθηκαν στις 8/5/2000 το μεσημέρι στη Μυτιλήνη μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν έφθασε το πλοίο «Μυτιλήνη» στο λιμάνι με τους περίπου 150 οπαδούς του Άρη, που ταξίδευσαν από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί τους περίμεναν αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού και υπήρξαν συμπλοκές. Κάηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο του υπεύθυνου διαχείρισης των εισιτηρίων της ΠΑΕ Άρης, κ. Πετρίδη, ενώ ένας οπαδός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Εξάλλου έξι άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού. Η Αστυνομία κατάφερε να απομακρύνει τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς προς την πόλη και έτσι δεν πήραν μεγάλη έκταση τα επεισόδια. Οι οπαδοί του Άρη επιβιβάστηκαν σε καΐκι και έφθασαν ακτοπλοϊκώς κοντά στο γήπεδο.
Στο μεταξύ, φασαρίες δημιουργήθηκαν από τους οπαδούς του Άρη μέσα στο πλοίο. Η ένταση κορυφώθηκε στη Λήμνο, όπου επιβιβάστηκαν περίπου 70 οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι υπεύθυνοι του πλοίου είχαν μεριμνήσει και κράτησαν χωριστά τους θερμόαιμους οπαδούς των δύο ομάδων.
Στο γήπεδο, του «γηπεδούχου» Άρη, ήταν 4.000 οπαδοί του Ολυμπιακού... Το γκολ σημειώθηκε με πέναλτυ (τι άλλο?), στο 63’ σε μία φάση που ο Σάβιτς και Αλεξανδρής βρέθηκαν στο έδαφος και ο Καζναφέρης έδειξε το σημείο του πέναλτυ.

21/5/2000 33η αγωνιστική 1999-2000, ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Και φθάνουμε στο προτελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Skoda Ξάνθη στην Ξάνθη. 21/5/2000 με διαιτητη τον κ.Ποντίκη.
Στο 13' ο Ανατολάκης έδιωξε με τάκλιν την μπάλα η οποία ήρθε σε επαφή με το χέρι του. Ο Ποντίκης έδειξε «παίζετε».
Στο 48' οι παίκτες της Ξάνθης διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για τη φάση του γκολ του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λουτσιάνο. Ο Τζιοβάνι πραγματοποίησε σέντρα, ο Λουτσιάνο «έπιασε» κεφαλιά, η μπάλα (είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα) χτύπησε στο χέρι του και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μπούτσεκ. Ο Ποντίκης μέτρησε το γκολ.
Στο 61'ο Κυπαρίσσης έπεσε στο τερέν από μαρκάρισμα του Άντζα. Ο διεθνής φορ της Ξάνθης κατά τον Ποντίκη προσπάθησε να κερδίσει το πέναλτι και ο ρέφερι έδειξε «παίζετε». Αν ήταν έτσι γιατί δεν έδειξε και κάρτα στον Κυπαρίσση?
Στο 81' δεν «μέτρησε» γκολ του Κυπαρίσση για επικίνδυνο παίξιμο. Ο επιθετικός της Ξάνθης «έπιασε» θεαματικό ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Ποντίκης ακύρωσε το γκολ. Στο μυαλό όλων μας έρχεται η αντίστοιχη φάση της περυσινής χρονιάς με το ανάποδο ψαλίδι του Ανατολάκη στον ντέρμπυ ΠΑΟ-Ολυμπιακού με τα όργια του Παπαδάκου στο αλησμόνητο 2-4.
Στο 83' αποβλήθηκε από τον πάγκο ο τεχνικός της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου (ήταν σε έξαλλη κατάσταση) για διαμαρτυρία στον επόπτη και στον Θεσσαλονικιό ρέφερι.
Όλος ο αγώνας ήταν ένα γκολ που κανείς δεν κατάλαβε καλά πώς μπήκε και ένα άλλο γκολ που κανείς δεν εξηγεί επαρκώς γιατί δεν μέτρησε. Ο Ποντίκης σε όλες αμφισβητούμενες φάσεις «έπαιξε Ολυμπιακό».

Τα στατιστικά της παράγκας:
Τελική Βαθμολογία: Ολυμπιακός 92, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 88, ΑΕΚ 66.
Στο τέλος της περιόδου ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ψηφίσθηκε από τον αθλητικό τύπο η καλύτερη ομάδα, ο Λυμπερόπουλος καλύτερος Έλληνας παίκτης, ο Κυράστας καλύτερος προπονητής, ο Βαζέχα καλύτερος ξένος, ο Νικοπολίδης καλύτερος τερματοφύλακας και το πρωτάθλημα δόθηκε αλλού...
Ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής και στα πέναλτυ αφού πήρε περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα: 12! Μάλιστα, είχε και άγχος γιατί αστόχησε σε 2 από αυτά! Εναντίον του δόθηκαν 2 (ολόκληρα) πέναλτυ!
Η ΑΕΚ είχε 10 πέναλτυ και έχασε 1. Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ είχαν 7 πέναλτυ.
Ο ΠΑΟ με 5 κερδισμένα πέναλτυ ήταν από τους ελάχιστα προνομιούχους... Τα πέναλτυ τα κέρδισε στους αγώνες με Τρίκαλα στο ΟΑΚΑ, με Τρίκαλα στα Τρίκαλα (το έχασε ο Λυμπερόπουλος), με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με Εθνικό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, με Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο. Εναντίον του σφυρίχθηκαν 2 πέναλτυ. Ένα στον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟ 3-4 (σκόρερ ο Γκόμεζ), και ένα στον αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟ 1-3 με το οποίο ο Μιχαλάκης (τότε παίκτης του Ηρακλή) έκανε το 1-0 στο 7’.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού είδαν 66 κίτρινες, 2 κόκκινες κάρτες, και 3 αποβολές!
Οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός είδαν 101 κίτρινες, 4 κόκκινες, και 13 αποβολές!

Οι παίκτες του Παναθηναίκού είδαν 94 κίτρινες, 2 κόκκινες, και 6 αποβολές!
Οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε ο ΠΑΟ είδαν 106 κίτρινες, 2 κόκκινες, και 7 αποβολές! Πως οι κάρτες είναι σχεδόν 50-50, ενώ ο ΠΑΟ στους αγώνες που έδωσε κέρδισε 248 κόρνερ έναντι 91 των αντιπάλων του, αυτό είναι αντικείμενο διδακτορικής μελέτης σε θέματα ψυχολογίας! Είπαμε όλοι οι αγώνες του ΠΑΟ κατά την άποψη της παράγκας είναι ντέρμπυ!

Οι παίκτες της ΑΕΚ είδαν 84 κίτρινες, 0 κόκκινες, και 4 αποβολές! Οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε η ΑΕΚ είδαν 100 κίτρινες, 0 κόκκινες, και 5 αποβολές
23/09/2000 2η αγωνιστική 2000-01, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2
Ο διαιτητής Φλώτσιος και οι βοηθοί του Γκρούτσης από την Κόρινθο και Κουρκούνας από τα Χανιά έκαναν... παπαδες. Ο Κουρκούνας έκοψε τον Νασιόπουλο, που ξέφυγε μόνος του, με ανύπαρκτο οφ σάιντ στο 42' και ο Γκρούτσης σταμάτησε τρεις παίκτες του ΠΑΟ στην επανάληψη, τους οποίους κάλυπταν ισάριθμοι αμυντικοί του Πανιωνίου! Ο Φλώτσιος έδειξε τέσσερις κίτρινες εις βάρος των παικτών του ΠΑΟ, οι οποίοι βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση και μία σε παίκτη του Πανιωνίου.

2001

1/10/2000 3η αγωνιστική 2000-01, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΘΕΣ. 2-2
Ο Μπριάκος έκλεισε τα μάτια στο 65' και δεν τιμώρησε τον Κούτση με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη). Σε αυτό το λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 1-1, ο αμυντικός του Άρη «έφαγε από πίσω» τον Καραγκούνη, αλλά ο διαιτητής δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού, και δεν απέβαλε ως όφειλε τον Κούτση

Φυσικά και φέτος η Ευρώπη γιόρταζε την παρουσία του πρωταθλητή Ελλάδας. Σειρά φέτος είχαν οι Ολλανδοί της Χέρενβεν.
17/10/2000 Χέρενβεν-Ολυμπιακός 1-0
Από τον τύπο της εποχής: Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη έψαχνε χθες στην Ολλανδία ο Ολυμπιακός κι αντί να συμβεί αυτό πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ η Χέρενβεν που επικράτησε με 1-0 και κατέκτησε τους πρώτους βαθμούς στη διοργάνωση.
Ο Γιένσεν με το γκολ που πέτυχε στο 83' κέρασε μπίρα τον προπονητή του Ντε Χάαν, και τον Γιάννη Ματζουράκη τον... πικρό καφέ της ήττας.
Το είχε δηλώσει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο προπονητής των Ολλανδών ότι θα μεθύσει πρώτη φορά στη ζωή του, αν νικούσε η ομάδα του.
Τόσο πολύ το πίστευε. Κι ο Ματζουράκης είχε δώσει εντολές για το πρώτο 20λεπτο. Το γκολ της Χέρενβεν ήρθε, όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τεράστιες οι ευθύνες του Γιάννη Ματζουράκη για τη χθεσινή ήττα που εκτός από το ότι πληγώνει το γόητρο των πρωταθλητών, αφού οι Ολλανδοί θα θυμούνται για πάντα την πρώτη τους νίκη, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους σε ό,τι φορά την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση. Γιατί αυτός ήταν ο στόχος του Ολυμπιακού. Κι όχι το «Χ» με την άσημη και αδύναμη Χέρενβεν που επιδίωξε από την αρχή του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού.
Ο Γιάννης Ματζουράκης φοβήθηκε τη Χέρενβεν. Διότι παρέταξε την ομάδα του με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και ακόμη κι όταν (γύρω στο 60') φάνηκε ότι η Χέρενβεν δεν μπορούσε να απειλήσει, ο Ματζουράκης άλλαξε τον Λουτσιάνο (έφυγε δυσαρεστημένος στα αποδυτήρια) στο 75' και χρησιμοποίησε τον ανέτοιμο από την αγωνιστική απραξία Γιώργο Ανατολάκη.

Ο μεγάλος προβληματισμός του Ματζουράκη ήταν να εξουδετερώσει τον 37χρονο φορ της Χέρενβεν Χούιζινγκ. Τον... Γκόγκιτς της Χέρενβεν, δηλαδή. Θα μπορούσε, όμως, να σκεφτεί και το ενδεχόμενο να βάλει γκολ η δική του ομάδα.

Οι Τζιοβάνι και Ζέτερμπεργκ απέτυχαν, οι Γεωργάτος και Τζόρτζεβιτς ελάχιστες φορές βγήκαν μπροστά και μετά... τίποτα.
Δεν απείλησε ο Ολυμπιακός.

Με τους παικταράδες των δισεκατομμυρίων και δεν απείλησε τη Χέρενβεν. Αν είναι δυνατόν! Κι όμως, το είδαμε κι αυτό. Χωρίς σοβαρά λάθη η διαιτησία του Στράμπε. Παρατήρησε με κίτρινη κάρτα και τους Λουτσιάνο, Οφορίκουε, Βένεμα, Πατσατζόγλου, Ελευθερόπουλο.
ΧΕΡΕΝΒΕΝ: Βονκ, Βένεμα, Κλόμπε, Ντε Νόιερ, Ραντόμσκι, Νούρμελα, Ταλάν, Γιένσεν, Λούρλινγκ, Χούιζινγκ, Νουάνκπα (30' Βαν Γιέσελ).
ΟΣΦΠ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Τζόρτζεβιτς, Κόντης, Ζε Ελίας, Γεωργάτος (83' Χούτος), Ζέτερμπεργκ, Λουτσιάνο (75' Ανατολάκης), Τζιοβάνι, Οφορίκουε.

29/10/2000 4η αγωνιστική 2000-01, ΟΦΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0
Ο διαιτητής Βούλγαρης θα μπορούσε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ στο 88', όταν ο Κολιτσιδάκης ανέτρεψε τον Βαζέχα μέσα στην περιοχή.

5/11/2000 5η αγωνιστική 2000-01, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-0
Στο 1' ο Σόουζα έβγαλε τετ α τετ τον Βλάοβιτς ο Κροάτης μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Μοσχογιάννης τον «γκρέμισε» από πίσω. Ήταν καθαρή περίπτωση πέναλτι, την οποία αγνόησε ο διαιτητής Φλώτσιος και υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Βαζέχα μπήκε στον αγώνα στο 46' και σημείωσε το 1-0 στο 65'. Δέκα λεπτά αργότερα (75') και πάλι ξαναχτύπησε και έκανε το 2-0. Η διαιτησία του Φλώτσιου για τα πανηγύρια! Τα επεισόδια αποφεύχθηκαν από σύμπτωση. Πρώτη φορά είδαμε να κάνουν βόλτα στον αγωνιστικό χώρο μασέρ, τραυματιοφορείς και λοιποί συγγενείς...

5/11/2000 5η αγωνιστική 2000-01, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 4-1
Ο Ολυμπιακός με το καλημέρα πήρε πέναλτυ: στο 6', ο Νινιάδης βρέθηκε στο τερέν από μαρκάρισμα του Ζήκου μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο μέσος της Ένωσης φάνηκε να διώχνει κανονικά την μπάλα. Ο Χανιώτης διαιτητής Τσαγκαράκης (ξέρετε αυτός που με το μισθό υπαλλήλου του Λιμενικού έφτιαξε βίλα αξίας πολλών εκατομμυρίων σε μία από τις καλύτερες περιοχές των Χανίων) έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Ζήκο.

Ο Τζόρτζεβιτς όμως το έχασε (ο Ατματσίδης απέκρουσε με τα πόδια).
Ο Χανιώτης διαιτητής χαρίστηκε στον Ζε Ελίας στο 27' (ο Βραζιλιάνος είχε δεχτεί νωρίτερα κίτρινη κάρτα και ανέτρεψε με αντικανονικό τρόπο τον Κασάπη). Ο Τσαγκαράκης έδωσε το φάουλ, όχι όμως και τη δεύτερη κίτρινη στον «ερυθρόλευκο» Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο.
Ο Τζιοβάνι στο 19' έκανε το 1-1. Ο επόπτης Παπαδόπουλος κακώς σταμάτησε σαν οφσάιντ τούς Κασάπη (16', 26'), Νικολαΐδη (22'), Ζαγοράκη (32'). Και στις τέσσερις περιπτώσεις καλύπτονταν από την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Στο 36' διακόπηκε ένα λεπτό το ματς καθώς οι Ατματσίδης και Νινιάδης λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια (αντίκρυσαν την κίτρινη κάρτα). Κάτι έπρεπε να γίνει γιατί το 1-1 παρέμενε: o Νάβας ήταν ο πρώτος παίκτης που πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 43'. Την ίδια τύχη είχε στο επόμενο λεπτό ο Πουρσανίδης (δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα στον Ρουίς). Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε στη φάση του 48', όταν ο Άντζας έριξε μέσα στην περιοχή τον Νικολαΐδη (καθαρή περίπτωση πέναλτι). Στην συνέχεια ο ΟΣΦΠ πέτυχε 3 γκολ : 52’ Νινιάδης 2-1, 62’ Άλβες 3-1, 78’ Τζόρτζεβιτς 4-1.
O επόπτης Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκης) έχοντας άγνοια του οφσάιντ σταμάτησε τέσσερις φορές τους παίκτες της ΑΕΚ, όταν το σκορ ήταν 1-1 από κανονική θέση!

Κίτρινες κάρτες είδαν : Ζε Ελίας, Άλβες, Νινιάδης, και Ατματζίδης, Κασάπης, Φερούζεμ, Ζήκος, Νκολαίδης.
Μετά τον αγώνα ο Παθιακάκης δήλωσε: «Πριν αλλάξουμε πάσα, η σημαία για το οφσάιντ σηκωνόταν. Στις τρεις πάσες, είχαμε φάουλ. Δεν γινόταν να παίξουμε. Ο Νικολαΐδης πήρε κάρτα επειδή πέταξε την μπάλα μακριά, δεν έγινε όμως το ίδιο με τον Άλβες. Ένδεκα εναντίον πέντε να παίζαμε, δεν θα γινόταν τέτοιο σκορ. Ο Ολυμπιακός έχασε στην Ευρώπη από τα Τρίκαλα της Ολλανδίας. Εκεί είναι ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου. Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν ήρθε ο κόσμος στο γήπεδο; Τι να έρθει να δει; Ας ήταν η διαιτησία 50-50 και ας κέρδιζε ο καλύτερος»
18/11/2000 7η αγωνιστική 2000-01, ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε τον ΠΑΟΚ. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο, αυτόν του Παναθηναϊκού. Αποτέλεσμα... το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στην Τούμπα να λήξει ισόπαλο 2-2, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους περίπου 30 χιλιάδες φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα. Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται πάντως δικαίως για την ακύρωση του γκολ του Βόκολου στο 61', καθώς ο κ. Νίκου θεώρησε ότι το ανάποδο ψαλίδι του ήταν αντικανονικό δίνοντας έτσι έμμεσο
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βλάοβιτς, με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ, μείωσε σε 2-1 στο 56'. Πέντε λεπτά αργότερα, ύστερα από σύγχυση μπροστά στην εστία του Τοχούρογλου, ο Βόκολος, που είχε προωθηθεί με ανάποδο ψαλίδι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, γκολ όμως που δεν μέτρησε από το διαιτητή της συνάντησης κ. Νίκου, καθώς θεώρησε ότι έκανε επικίνδυνο παιχνίδι! Τελικά ο Σιπνιέφσκι, με εξαιρετική προσποίηση στο 78', ισοφάρισε σε 2-2, σκορ με το οποίο έληξε και ο αγώνας, παρά τις εκλάμψεις που είχαν οι δύο αντίπαλοι στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 90’ και ενώ ο Σιπνιέφσκι έκανε κατεβασιά μόνος του ο κ.Νίκου σφύριξε την λήξη του αγώνα. Σύμπτωση? Δύσκολο να το πει κανείς με όλα αυτά που είδε στον αγώνα.
Και το δελτίο είχε ως εξής: Με 5 βαθμολόγησε τον Παναγιώτη Νίκου ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού. Ο κ. Θωμαΐδης έκρινε ανεπαρκή τη διαιτησία του ρέφερι από την Ημαθία στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής και, βάσει των κανονισμών, ο Νίκου πρέπει να παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή. Η έκθεση όμως του Πειραιώτη παρατηρητή διαιτησίας έφτασε εκπρόθεσμα στα γραφεία της ΕΠΟ, και έτσι η παραπομπή του Νίκου παραμένει στον... αέρα.
Στις 21/11/2000 διαβάζουμε στα ΝΕΑ:
Καλός βαθμός στον Νίκου! Η διαιτησία του Παναγιώτη Νίκου στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός κρίθηκε επιτυχημένη από τον παρατηρητή κ. Θωμαΐδη. Ο τελευταίος στην έκθεσή του αναφέρει ότι ο νεαρός διαιτητής ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και οι αποφάσεις του ήταν σωστές. Έτσι, τουλάχιστον από τον παρατηρητή ο κ. Νίκου δεν κινδυνεύει με παραπομπή στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Η βαθμολογία μετά από 7 αγωνιστικές: Ολυμπιακός 17, Ξάνθη 15, Ηρακλής 14, ΠΑΟ 13, Άρης 13, ΑΕΚ 13.
27/11/2000 8η αγωνιστική 2000-01, ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-4
Ο Ολυμπιακός έκλεψε άλλη μία νίκη, αυτή την φορά από τον ΠΑΟΚ με 4-2, που από το 38' αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Γεωργιάδη. Οι γηπεδούχοι έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Γιώργου Καζναφέρη και έχουν δίκιο για αποφάσεις του στο α' ημίχρονο. Λάθη στην υπόδειξη οφσάιντ έκαναν οι δύο επόπτες Ζήσης και Σουλιμάς. Οι γηπεδούχοι πίεσαν τους «ερυθρόλευκους», αλλά στο 6' ο επόπτης Ζήσης υπέδειξε οφσάιντ τον Ναλιτζή, ο οποίος βρισκόταν σε κανονική θέση. Το γήπεδο πήρε «φωτιά» στο 15', όταν ο Αμανατίδης έβγαλε από την πορεία του τον Ναλιτζή (τον έριξε μέσα στην περιοχή). Ο Καζναφέρης έδειξε «παίζετε», αντί να δείξει το σημείο του πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι δικαιλογημένα και στη φάση του 19' σε μαρκάρισμα του Αμανατίδη στον Οκκά.
Ύστερα από τρία λεπτά, ο επόπτης Ζήσης σταμάτησε τον Οκκά (υποδείχθηκε οφσάιντ, ενώ βρισκόταν σε κανονική θέση). Στο 32' ο Γρηγόρης Γεωργάτος με φάουλ από 35 μέτρα αιφνιδίασε τον Τοχούρογλου και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ (0-1). Στο 38’ ο Γεωργιάδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (έπεσε στο τερέν και ο Αθηναίος διαιτητής κακώς θεώρησε ότι έκανε θέατρο). Στο 56’ ο Ναλιτζής έκανε το 1-1. Στο 68’ ο Αλεξανδρής έκανε το 1-2. Στο 69’ ο Φρούσσος έκανε το 2-2. Στο 75’ και στις καθυστερήσεις ο Τζόρτζεβιτς έκανε το 2-4.

Απαράδεκτη ήταν η διαιτησία του Καζναφέρη. Αγνόησε δύο περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ χαρίστηκε στους Βενετίδη, Γεωργάτο. Με λανθασμένες υποδείξεις στο οφσάιντ οι επόπτες Ζήσης και Σουλιμάς.
Η βαθμολογία μετά από 8 αγωνιστικές: Ολυμπιακός 20, Ηρακλής 17, ΠΑΟ 16, ΑΕΚ 16.
11/12/2000 10η αγωνιστική 2000-01, ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
Όχι ένα αλλά δύο «λάθη» έγιναν από τον επόπτη Κουρκούνα για να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός στο 24ο λεπτό. Ο Ζε Ελίας έβγαλε μακρινή μπαλιά και ο Αλεξανδρής βρέθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο βοηθός διαιτητής Κουρκούνας δεν σήκωσε το σημαιάκι του. Τελικός παραλήπτης της μπάλας έγινε ο Γεωργάτος, ο οποίος πραγματοποίησε σέντρα (η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ). Ο Κουρκούνας υπέπεσε σε δεύτερο λάθος (!) και ο Οφορίκουε με αριστερό βολέ νίκησε τον Μπούτσεκ (0-1). Ο Τζώρτζεβιτς έκανε το 0-2 στο 62’ και στο 76’ ο Άλβες το 0-3.

10/1/2001 Κύπελλο Ελλάδος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2 - Διακοπή
Το απόλυτο διαιτητικό όργιο. Ανατέλλει το αστέρι του εκλεκτού μέλους της παράγκας κ.Ποντίκη.
Ο Τσάρτας, στο 22’, στην πρώτη αντεπίθεση της ΑΕΚ κόβεται με οφσάιντ που δεν ήταν.
Στο 27’ ένα καλό σουτ του Πέτκοφ, αποκρούει ο Γεωργίου, ο Ντέμης κερδίζει τη μονομαχία από τον Ανατολάκη και στην προσπάθειά του να περάσει τον Κωστούλα ανατρέπεται.
Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 46'. Ο Πέτκοφ ανοίγει δεξιά στον Λάκη, τη στιγμή που δύο παίκτες της ΑΕΚ είναι οφσάιντ. Ο Λάκης όμως δεν είναι.
Μάλιστα μία εφημερίδα είχε και φωτογραφία που έδειχνε και τις ακριβείς θέσεις των παικτών που αποδείκνυε ότι ο Λακης έφυγε από κανονική θέση.
Ο Λάκης προχωρά και την κατάλληλη στιγμή δίνει στον Ντέμη και αυτός κάνει το 1-0.

Στο 52' ο έχων κίτρινη κάρτα Ζήκος δεν κάνει απολύτως τίποτε, αλλά ο Ποντίκης τού δείχνει αυτόματα τη δεύτερη κάρτα για διαμαρτυρία. Κόκκινη και αποβολή. Αμέσως μετά, στο 53', στην ίδια φάση ο Νικολαΐδης αντικρύζει την απευθείας κόκκινη του Ποντίκη.
Νέα αποβολή γιατί με 10 η ΑΕΚ παραμένει επικίνδυνη.
Ο Παθιακάκης μπαίνει στο τερέν για να ηρεμήσει την κατάσταση, ο Ατματσίδης προσπαθεί να συγκρατήσει τους υπολοίπους, το ίδιο ο Μήνου.
Τα πνεύματα ποτέ δεν ηρεμούν και η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ αναγκάζεται να συνεχίσει με εννιά και ο Ολυμπιακός με ένδεκα.

Το αίσθημα της αδικίας πνίγει τους οπαδούς της ΑΕΚ και οι εξέδρες «κοχλάζουν», ενώ η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού εκτοξεύονται όλων των ειδών τα αντικείμενα. Μπουκάλια πλαστικά. Αναψυκτικά. Και καρέκλες.
Πολλές καρέκλες που ξηλώνονται εύκολα και με μανία από το αφηνιασμένο πλήθος.

Η ΑΕΚ με εννιά παίκτες προσπαθεί να διατηρήσει το 1-0. Ο Λεμονής ρίχνει επιθετικούς, βγάζει αμυντικούς και προτού προλάβει να κάνει αλλαγή ο Παθιακάκης ή να δούμε με τι κίνηση θα απαντούσε, ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει. Στο 67': Ο Νινιάδης από δεξιά συγκλίνει και με αριστερό σουτ νικά τον Ατματσίδη: 1-1, τέλος.
Το γκολ του Νινιάδη έγινε δεκτό με ειρωνικά χειροκροτήματα από τους οπαδούς.«Πάρτε την ομάδα και φύγετε», ήταν το σύνθημα που έλεγαν όλο και πιο δυνατά. Ξεσπώντας, παράλληλα, κατά δικαίων και αδίκων. «Δείχτε τα», «γράφτε τα», «να ποιος είναι ο Ολυμπιακός» και μαζί ύβρεις κατά του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη.
Στο 70' ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Πέτρος Στάθης αφήνει τα επίσημα και πηγαίνει ακριβώς απέναντι! Στον πάγκο της ΑΕΚ. Γύρω γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Μιλά με τον Παθιακάκη. Και μετά κατευθύνεται στον πάγκο. Είναι σαφές ότι έδωσε εντολή. Στο ματς μπαίνουν οι Κωνσταντινίδης - Δέλλας.
Και στην αμέσως επόμενη φάση, παίκτες της ΑΕΚ πέφτουν στην περιοχή του Ατματσίδη.

Μόνοι τους! Κουράστηκαν; Έπαθαν κράμπες;
Όλος ο κόσμος μαζεύεται στην περιοχή της ΑΕΚ, ωστόσο, ουδείς είχε διάθεση να σηκωθεί. Φτάσαμε στο 73'. Και ξαφνικά ανοίγει πόρτα στη σκεπαστή.
Μπροστά στη θέα των οπαδών της ΑΕΚ που εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, όλοι οι άνθρωποι του πάγκου του Ολυμπιακού κάτω από... βροχή αντικειμένων και καρεκλών εγκαταλείπουν τον πάγκο και πηγαίνουν στη φυσούνα. Ο αγώνας διακόπτεται. Οι αστυνομικές δυνάμεις καταφέρνουν με τα πολλά να ελέγξουν τη, για κάποια λεπτά, ανεξέλεγκτη κατάσταση. Η σκεπαστή κλείνει, ουδείς, όμως, γυρίζει στον πάγκο. Ήταν αδύνατο να φτάσει ο οποιοσδήποτε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Όλοι μαζεύονται στο τερέν. Κατεβαίνει και ο Νίκος Στράτος, προκειμένου να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για να αρχίσει όπως όπως το ματς και να τελειώσει. Οι ποδοσφαιριστές μετά την ένταση δείχνουν ήρεμοι. Ο Ποντίκης και οι επόπτες του Παπαδόπουλος, Γαρεφαλλάκης περιμένουν επί ώρα, ωστόσο, στις 21.45 κάνουν την πρώτη προσπάθεια να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια. Ανεπιτυχής. Οι οπαδοί της ΑΕΚ πάνω από τη φυσούνα πετούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Ξαναγυρίζουν στο τερέν.
Δύο λεπτά πριν από τις 22.00 νέα προσπάθεια από το διαιτητικό τρίο. Και πάλι «όχι» ο κόσμος. Τα αντικείμενα δεν σταματούν, η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Τελικά, λίγο μετά τις 10 το βράδυ και με συνοδεία περίπου 40 (!) ανδρών των ΜΑΤ ο Ποντίκης και οι επόπτες του μπαίνουν στα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν σε ρυθμό σπριντ και τελευταίος από όλους ο Ανδρέας Νινιάδης μετά πολλές προσπάθειες. Το θλιβερό ντέρμπι είχε ολοκληρωθεί.
Η συνέχεια στα δικαστήρια. Μόνο η ντροπή, η ζούγκλα, τα θλιβερά σκηνικά δεν γίνεται να ξεχαστούν...
Η διαιτησία του Ποντίκη ήταν ίσως για Νόμπελ παράγκας.
Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να δείξει περισσότερες κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού. Το αποτέλεσμα ήταν στις κίτρινες 1-3 και ο πρώτος που αποβλήθηκε με κόκκινη ήταν ο Ζήκος! Εκεί «πάτησαν» στην ΑΕΚ και εξερράγησαν. Πάντως, μπορούσε όλα να τα είχε αποφύγει και κυρίως την κάρτα στον Ζήκο που τελικά τίναξε το παιχνίδι. Μαζί με την προκατάληψη...
Κόκκινες είδαν οι Ζήκος, Νικολαΐδης, και κίτρινες οι Πουρσανίδης, Ζε Ελίας, Ανατολάκης, Καραγιάννης, Πέτκοφ.
Προσέξτε δηλώσεις τώρα. Ο Αλεξανδρής δήλωσε: «Στο πρώτο ημίχρονο όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο η ομάδα μου ήταν πάρα πολύ καλή. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είχαμε προηγηθεί. Στο β' ημίχρονο δεχθήκαμε ένα γκολ, όλοι είδαμε ότι ήταν οφσάιντ. Η ουσία είναι ότι μετράει. Επειδή έχω περάσει από αυτήν την ομάδα και την έχω ζήσει σε πολύ καλές στιγμές, δεν επιτρέπεται ο κ. Στάθης που θέλει να λέγεται παράγοντας και θέλει να βοηθήσει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου να κάνει σπριντ διακοσίων μέτρων, να πηγαίνει στον πάγκο της της ΑΕΚ και να παρακαλάει τους παίκτες να πέσουν κάτω για να διακοπεί το παιχνίδι. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αύριο θα γελάει όχι η Ελλάδα, αλλά όλη Ευρώπη. Αν ο Νικολαΐδης έχει βρίσει τον διαιτητή, τότε είναι δίκαιη η αποβολή. Και στη φάση του Ζήκου αν είναι φάουλ και έχει διαμαρτυρηθεί τότε είναι σωστή η κίτρινη κάρτα. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, παράγοντες να λένε στους ποδοσφαιριστές να πέσουν κάτω. Ούτε στο Ζαΐρ δεν γίνονται αυτά. Η ΑΕΚ έχει φθάσει σε μία άσχημη κατάσταση, όχι ότι φταίνε τα παιδιά ή ο προπονητής. Εύχομαι να βρει τον αγωνιστικό δρόμο της. Όμως, όταν διοικείται από τέτοιους παράγοντες, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει εξέλιξη».
Όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του Αλέξη Αλεξανδρή περί Ζαΐρ, ο Πέτρος Στάθης απάντησε ως εξής: «Ο κ. Αλεξανδρής ας μιλούσε για Ζαΐρ όταν κέρδιζε το πέναλτι στην Καβάλα (σημείωση δική μου: αυτό με τον Κασναφέρη στο πρώτο πέτσινο πρωτάθλημα του θρύνου). Πράγματι τέτοιο δεν είχε δοθεί ούτε στο Ζαΐρ. Εκείνη την ημέρα είπε πως ήταν πέναλτι και δύο χρόνια μετά άλλαξε γνώμη. Ίσως και πάλι μετά δύο χρόνια αναθεωρήσει τις απόψεις του. Κάνει, όμως, ένα σοβαρό λάθος. Η Ελλάδα δεν γελά, αλλά κλαίει με τα εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Η συνέχεια του αγώνα και η τιμωρία της ΑΕΚ:
23/1/2001: Τέσσερις αγωνιστικές. Αυτή ήταν η τιμωρία της ΑΕΚ για τον επεισοδιακό αγώνα με τον Ολυμπιακό «Ευτυχισμένη» νιώθει η ΑΕΚ μετά τη χθεσινή (μη) επιβολή ποινής για όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και αυτό, όχι μόνο διότι μπορεί να δώσει αύριο το ματς-ρεβάνς στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, αλλά και γιατί δεν αφαιρέθηκαν οι βαθμοί στο πρωτάθλημα, αλλά και απηλλάγησαν οι Παθιακάκης, Δέλλας, Πέτκοφ, Κωνσταντινίδης. Η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια μοιάζει με... χάδι, όπως χωρίς άμεσο αντίκτυπο είναι και η απαγόρευση εισόδου του Πέτρου Στάθη επί οκτώ μήνες στους αγωνιστικούς χώρους.
Όλα είχαν δουλέψει όπως ήθελε ο Κόκκαλης. Η τιμωρία των 4 αγωνιστικών περιελάμβανε και τον αγώνα του πρωταθλήματος με γηπεδούχο την ΑΕΚ και φιλοξενούμενο τον Ολυμπιακό της 20ης αγωνιστικής! Η ΑΕΚ θα έπαιζε σε ουδέτερο γήπεδο με Αθηναϊκό, Ιωνικό, Ολυμπιακό, και Καλαμάτα. Η αφαίρεση βαθμών ουδόλως ενδιέφερε τον Κόκκαλη...
24/1/2001 Κύπελλο Ελλάδος Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-1
Τα κέρδη από την διαιτησία του Ποντίκη φάνηκαν άμεσα. Στον επαναληπτικό του κυπέλλου η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς Νικολαίδη, Κασάπης Νάβας, Καψή.

Επιπρόσθετα, ο τεχνικός της ΑΕΚ κράτησε στον πάγκο τους Τσάρτα, Δέλλα, Κωνσταντινίδη, Ρουίς, αφού το μυαλό του ήταν στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, μιας και στο κύπελλο ήταν χαμένος από χέρι.
Ο ΟΣΦΠ νίκησε με 6-1. Και επειδή πάντα ο ΟΣΦΠ πρέπει να γράφει ιστορίες δόξας, έλεγε ότι πήρε ... ρεβάνς. Από τι? Από την ήττα που είχαν υποστεί πριν από 23 χρόνια από την ΑΕΚ (είχε νικήσει με 6-1 τον Ολυμπιακό σε αγώνα Κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1978). Μόνο που τότε η ΑΕΚ νίκησε έχοντας τον Θωμά Μαύρο για σκόρερ και όχι τον προκάτοχο του Ποντίκη...
Στο πρωτάθλημα τώρα:
Η βαθμολογία μετά από 10 αγωνιστικές: Ολυμπιακός 26, ΠΑΟ 22, ΑΕΚ 19,Ιωνικός 18.
Η βαθμολογία μετά από 12 αγωνιστικές: Ολυμπιακός 29, ΠΑΟ 28, ΑΕΚ 23, Ηρακλής 23.

Η βαθμολογία μετά από 15 αγωνιστικές (τέλος πρώτου γύρου): Ολυμπιακός 38, ΠΑΟ 35, ΠΑΟΚ 29, ΑΕΚ 27, Ηρακλής 27. Καταλαβαίνετε ότι μόνο με αυτά που έγιναν στην Τούμπα στους αγώνες του ΠΑΟΚ με ΠΑΟ και Ολυμπιακό, η βαθμολογία έχει αλλοιωθεί σημαντικά. Πιο κοντά στην πραγματικότητα θα ήταν το ΠΑΟ 37, Ολυμπιακός 35, ΠΑΟΚ 31...
Την 19η αγωνιστική η βαθμολογία ήταν Ολυμπιακός 50, ΠΑΟ 41, ΑΕΚ 39. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας της για 4 αγωνιστικές. Τις δύο πρώτες, με Αθηναϊκό (17η αγωνιστική) και Ιωνικό (19η αγωνιστική), έπαιξε στην Αλεξανδρούπολη. Στην πόλη όπου το Αεκτζίδικο στοιχείο ήταν πολύ, λόγω καταγωγής του Ντέμη, η ΑΕΚ μάζεψε πολύ κόσμο και η έδρα ήταν «καυτή».
Στις 22/2/2001, βρέθηκε η «λύση».
Από τα ΝΕΑ της 22/2/2001:
Στο Ηράκλειο, τελικά, «μετακόμισε» το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού (5 μ.μ.), με χθεσινή, νεώτερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ. Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στηρίχθηκε σε έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, η οποία ειδοποίησε τις δύο ομάδες και την ΕΠΑΕ ότι δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής του ντέρμπι. Η Αστυνομία αναφέρει ότι το στάδιο της πόλης δεν πληροί καμία προϋπόθεση για τη διεξαγωγή ενός τόσο σπουδαίου ματς, ότι έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος οργανωμένων οπαδών, πως υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων, η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου είναι πρόχειρη και μπορεί να υποχωρήσει και τέλος ότι υπάρχει ελεύθερη επικοινωνία ανάμεσα στις κερκίδες. «Για τον λόγο αυτό, επειδή η διεξαγωγή του αγώνα θα απαιτήσει λίαν αυξημένα μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου και θα επέλθει διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής, παρακαλούμε να ενεργήσετε ώστε να μετατεθεί ο αγώνας σε άλλη περιοχή όπου υπάρχει κατάλληλο γήπεδο από κάθε πλευρά, άλλως να μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του» επισήμανε χαρακτηριστικά η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Σε... ειρωνικό ύφος είναι οι δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος, για το θέμα, από τη Βαρκελώνη. Αφού... ευχαριστεί «όλους τους ηγέτες, εμφανείς και αφανείς, του ελληνικού ποδοσφαίρου», τους κατηγορεί ότι αυτήν τη φορά «ξεπέρασαν ακόμη και τους εαυτούς τους και εκβιάζοντας πρόσωπα και καταστάσεις κατάφεραν, εξυπηρετώντας ταπεινά κίνητρα, να δυναμιτίσουν ένα παιχνίδι που ούτως ή άλλως είχε τον χαρακτήρα υψηλού κινδύνου». Η δήλωση του Αγγελόπουλου καταλήγει με συστάσεις προς τους οπαδούς της ΑΕΚ για κόσμια συμπεριφορά.

Μετά το τέλος της προπόνησης οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αλλαγή έδρας, καθώς η ΕΠΑΕ όρισε τόπο διεξαγωγής το Ηράκλειο. Ο επίσημος Ολυμπιακός θεωρεί ότι το γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» στο Ηράκλειο πληροί τους όρους ασφαλείας για τους θεατές και τους αγωνιζόμενους, ενώ έχει καλύτερο αγωνιστικό χώρο από το γήπεδο της Αλεξανδρούπολης!!! Πραγματικά, αυτό ήταν το πρόβλημα!!! Το χορτάρι!!!

Στις 23/2/2001 νέα δεδομένα προκύπτουν:
Και η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου σηκώνει τα... χέρια ψηλά και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού την Καθαρή Δευτέρα. Ήδη, έχει ενημερώσει τη διοργανώτρια Αρχή, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουν ο νομάρχης και ο δήμαρχος Ηρακλείου μεταφέροντας στις αρμόδιες αρχές την αδυναμία των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων να σηκώσουν το βάρος της τάξης του ντέρμπι «υψηλού κινδύνου» όπως έχει χαρακτηριστεί.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν φυσιολογική, αφού το σύνολο των δυνάμεών της από έμπαινε «σε διατεταγμένη υπηρεσία» λόγω των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη του Ηρακλείου και σε άλλες περιοχές του νομού και των αθλητικών γεγονότων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι και την προσεχή Τετάρτη (φιλικό παιχνίδι των εθνικών ομάδων Ελλάδας - Ρωσίας). Η τοπική Αστυνομία δήλωσε αδυναμία στην επιβολή της τάξης στο συγκεκριμένο ματς και δεν μπορούσε να εγγυηθεί την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των οπαδών.
Στις 24/2/2001 προέκυψε και...
Νινιάδης: «Και στη Νέα Φιλαδέλφεια να παίζαμε με την ΑΕΚ δεν θα είχαμε πρόβλημα. Στον αγωνιστικό χώρο θα φανεί ποια από τις δύο ομάδες είναι καλύτερη. Πάντως, είναι προτιμότερο που το ντέρμπι θα γίνει στο Ηράκλειο και όχι στην Αλεξανδρούπολη». Ο μέσος του Ολυμπιακού Ανδρέας Νινιάδης πιστεύει ότι η ομάδα του εύκολα ή δύσκολα θα κατακτήσει τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο γήπεδο της «Θ. Βαρδινογιάννης». Πάντως δεν μας εξήγησε γιατί, αφού και στην Νέα Φιλαδέλφεια θα νικούσαν, δεν δέχθηκαν να παίξουν στην Αλεξανδρούπολη...

26/2/2001 20η αγωνιστική 2000-01, AEK-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Καθαρά Δευτέρα μεν η ημέρα του αγώνα, αλλά όπως φαίνεται το μόνο καθαρό στον αγώνα ήταν η Δευτέρα...

3/5/2001
Το Ολυμπιακό Στάδιο πρότεινε για έδρα της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ Σωκράτης Κόκκαλης με επιστολές που έστειλε χθες προς την ΕΠΟ και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακος προηγήθηκε με 0-2 (18’ Γιαννακόπουλος και 27’ Τζώρτζεβιτς και τα δύο με φάουλ), η ΑΕΚ μείωσε στο 36΄με φάουλ του Τσάρτα.
Πολλά θα ειπωθούν για τον διαιτητή, τον κ. Χέλη.
Το μεγαλύτερο λάθος του ρέφερι ήταν το ότι δεν απέβαλε τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, τον ποδοσφαιριστή που έκανε δύο φάουλ μέσα σε δύο λεπτά και θα μπορούσε να βγει από το ματς μόλις στο 6' δημιουργώντας ρεκόρ.

Στο 5' ο Γιαννακόπουλος έκοψε με φάουλ τον Κόλα και στο 6' «έφαγε» από πίσω τον Ρουίς.
Η πρώτη παράβαση τιμωρήθηκε, η δεύτερη όχι. Ήταν σαφές ότι ο Χέλης δεν θέλησε να αφήσει με 10 τον Ολυμπιακό...
Άλλο λάθος, το οποίο χρεώνεται όμως περισσότερο στον επόπτη Τάπραντζη, ήταν όταν στο 54' ο Μαλαδένης ανακόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ, μόνος προ του Ελευθερόπουλου.
Όχι μόνο βγήκε τέσσερα μέτρα από πίσω, αλλά και τον κάλυπταν τρεις αντίπαλοί του.
Στο 88' ο Κωνσταντινίδης ξέφυγε από τον Ανατολάκη και ο αμυντικός τον έριξε κάτω.
Ο διαιτητής έδειξε φάουλ στη γραμμή και κόκκινη στον αμυντικό του Ολυμπιακού, αν και όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ «έπεσαν» πάνω στον επόπτη(Τάπραντζης) λέγοντας ότι η παράβαση έγινε μέσα στην περιοχή.
Έτσι, με μεταφορά έδρας και διαιτησία, ο ΟΣΦΠ καθάρισε και αυτό το «ματσάκι».
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι 4 αγώνες που έδωσε η ΑΕΚ μακριά από την έδρα της ήταν:
17η αγωνιστική ΑΕΚ-Αθηναϊκός 2-1 στην Αλεξανδρούπολη
19η αγωνιστική ΑΕΚ-Ιωνικός 2-0 στην Αλεξανδρούπολη
20η αγωνιστική ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2 στο Ηράκλειο
22η αγωνιστική ΑΕΚ-Καλαμάτα 3-0 στην Ρόδο

11/4/2001 Κύπελλο Ελλάδος 2000-01 Ολυμπιακός-Ηρακλής 5-4
Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στην Θεσσαλονίκη με 1-0 και τα πράγματα θα έπρεπε να είναι απλά.

Δεν ήταν όμως και καθάρισε ο Νίκου. Ομολογουμένως, το έργο του ήταν πολύ δύσκολο.
Στο 2’ ο Χατζί μετά από πάσα του Κωνσταντίνου έκανε το 0-1.
Στο 11' ο Γιαννακόπουλος έπεσε θεαματικά στο τερέν από μαρκάρισμα του Αλεξόπουλου. Ο διαιτητής Νίκου έδωσε αμέσως το ... ανύπαρκτο πέναλτυ και ο Τζόρτζεβιτς έκανε το 1-1.
Στο 36' ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έδωσε πάλι προβάδισμα στο σκορ στον Ηρακλή (1-2).
Στο 52’ ο ΖεΕλίας ισοφάρισε σε 2-2.
Στο 56’ ο Τζιοβάνι έκανε το 3-2. Στο 60’ ο Γκοίκοβοτς έκανε το 3-3, και στο 75’ ο Κωνσταντίνου έκανε το 3-4! Ο Χούτος στο 80’ και ο Τζιοβάνι στις καθυστερήσεις έκαναν το τελικό 5-4.

Λεπτομέρεια: ο Ηρακλής από το 45’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κυριαζή με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη από τον Νίκου.
Ο Ηρακλής δηλαδή γύρισε το παιχνίδι με 10 παίκτες από 3-2 σε 3-4...
Έτσι, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Και ένα τελευταίο για να μην ξεχνιόμαστε: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορεί να πανηγύριζαν χτες το βράδυ την πρόκριση της ομάδας τους στον τελικό του Κυπέλλου, παράλληλα όμως ζητούσαν από τον Σωκράτη Κόκκαλη να φέρει στον Πειραιά τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Τον φορ του Ηρακλή που (και) χτες ήταν καταπληκτικός.
Την Πέμπτη, στα γραφεία της ΕΠΟ, θα γινόταν η κλήρωση του γηπέδου που θα φιλοξενούσε τον τελικό του Κυπέλλου στις 12 Μαΐου. Μετά την πρόκριση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στον τελικό, αυτός θα διεξαχθεί στο μεγαλύτερο ουδέτερο γήπεδο της Αττικής, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ή στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, το Καυταντζόγλειο.
Και ενώ περιμέναμε να μάθουμε που θα γίνει ο τελικός, μας προέκυψαν δηλώσεις του ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:
«Εδώ που φθάσαμε δεν πρόκειται να χάσουμε στον τελικό. Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε την κούπα στις 12 Μαΐου. Πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του νταμπλ». Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ, ενώ για την πρόκριση της ομάδας του χαρακτήρισε σταθμούς τα παιχνίδια με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή.
Ο Γιαννακόπουλος δήλωσε στην «ΟΜΑΔΑ»: «Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα. Νικήσαμε 6-1 την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, 4-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και δύο φορές τον Ηρακλή, εκτός και στην έδρα μας. Το τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ ήταν το καλύτερο της τελευταίας δεκαετίας. Ντέρμπι με τα όλα του και αγγλικό σκορ 5-4. Ο Κωνσταντίνου απέδειξε την κλάση του. Γενικά ο Ηρακλής μάς δυσκόλεψε στην προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό. Δεν κατέθεσε τα όπλα, ακόμα και όταν αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές. Εμείς, όμως, αποδείξαμε την ανωτερότητά μας και πήραμε την σπουδαία πρόκριση. Το γκολ του Χούτου ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα. Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Τέτοια ματς φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα».

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, αναφερόμενος στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Δεν έχουμε πρόβλημα σε οποιαδήποτε έδρα να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι στον τελικό προκρίθηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες σύμφωνα με την απόδοση και τα αποτελέσματα που είχαν στη διοργάνωση. Νομίζω ότι ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, όμως, δεν τον φοβόμαστε. Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε όλους τους τομείς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα ματς δίχως αύριο και στα 90 λεπτά θα κριθεί ποια ομάδα θα σηκώσει το τρόπαιο. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να φθάσουμε στην παράταση. Το ματς παρουσιάζει και μία ιδιαιτερότητα λόγω ότι στον αντίπαλο πάγκο θα κάθεται ο πρώην προπονητής μας Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Εμείς, όμως, τα έχουμε ξεπεράσει αυτά. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Στο τέλος, πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε οι νικητές. Εδώ που φθάσαμε θα είναι άδικο να χάσουμε το Κύπελλο. Διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα και μας αξίζει η κατάκτηση του νταμπλ».
Στις 19/4/2001 γίνεται η κλήρωση:
Για πρώτη και τελευταία φορά, κατά δήλωση και του προέδρου της ΕΠΟ Κώστα Αλεξανδρίδη, έγινε κλήρωση για την έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα Κυπέλλου, στο ποδόσφαιρο, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον τα παιχνίδια θα γίνονται εναλλάξ στις πόλεις των φιναλίστ. Δηλαδή εφόσον του χρόνου στον τελικό έχει προκριθεί ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο τελικός θα γίνει στη συμπρωτεύουσα.

Η χθεσινή, πάντως, κλήρωση για την έδρα του τελικού της 12ης Μαΐου 2001 μεταξύ Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ "έβγαλε" διά χειρός και φανερής δυσαρέσκειας του εκπροσώπου του "Δικεφάλου Αετού" Σίμου Λαζαρίδη το Στάδιο "Νίκος Γκούμας" ενώ στο άλλο μπαλάκι βρισκόταν το Καυταντζόγλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να επιλέξει και το ΟΑΚΑ έπειτα από πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου Σωκράτη Παπαδόπουλου, ωστόσο ο κ. Λαζαρίδης αρνήθηκε να συζητήσει την πρόταση. "Από τη στιγμή που η κληρωτίδα έβγαλε τη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν συζητάμε αυτό το ενδεχόμενο" απάντησε. Και αναφερόμενος στο παιχνίδι δήλωσε τα ακόλουθα: "Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα για το πού θα γίνει το παιχνίδι. Από τη στιγμή που έφτασε στον τελικό, δεν μας απασχολούσε πού θα αγωνιστούμε. Θα κατέβουμε στο γήπεδο για να παίξουμε την μπάλα μας και να γίνει παιχνίδι αντάξιο του θεσμού και του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Από την άλλη πλευρά, τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι κ.κ. Λίβας, Μώραλης, Στασινόπουλος και Δουρέκας. Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Αργύρης Λίβας τόνισε: "Όπου και να γινόταν ο τελικός, το ίδιο δύσκολο θα ήταν το παιχνίδι. Το Κύπελλο είναι θεσμός που κρύβει πάντα παγίδες. Το γεγονός ότι θα γίνει στο Λεκανοπέδιο, ίσως δίνει στον Ολυμπιακό κάποιο προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός, όμως, φέτος στο Κύπελλο έχει παίξει καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πιστεύω να αποδειχτεί τυχερή η ουδέτερη έδρα της Νέας Φιλαδέλφειας για τον Ολυμπιακό".
Για τον τελικό θα εκδοθούν συνολικά 23.000 εισιτήρια, εκ των οποίων το 10% θα πάρει η ΕΠΟ και τα άλλα (περίπου από 9.000) ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός.
Ο ΠΑΟΚ πρότεινε να οριστεί διαιτητής ο Κύρος Βασσάρας αλλά ο Ολυμπιακός επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Όσο για την ώρα έναρξης του αγώνα, η ΕΠΟ πρότεινε να αρχίσει το παιχνίδι στις 21.00.

1/5/2001 27η αγωνιστική 2000-01, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 3-1
Ακόμα και με 14 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, ο Ολυμπιακός δεν ξεχνάει το αγαπημένο του άθλημα: εύνοια της διαιτησίας.
Στο 12', ο Άντζας με άτσαλο μαρκάρισμα έριξε μέσα στην περιοχή τον Κωνσταντίνου. Ήταν καθαρό πέναλτυ, αλλά ο διαιτητής Ζωγράφος έδειξε «παίζετε». Από λάθος του Καραταίδη στο 42' έγινε το 0-1. Ο Καραταίδης, προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Ελευθερόπουλο, αλλά έδωσε πάσα στον Καλαμπάκα. Ο τελευταίος τροφοδότησε τον Κωνσταντίνου, ο οποίος με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (0-1).
Στο 51’ ο Αλεξανδρής από θέση οφσάιντ ισοφάρισε (1-1). Στο 54' ο διαιτητής, αγνόησε παράβαση πέναλτι υπέρ του Ηρακλή σε τράβηγμα του Χάγκαν από τον Πατσατζόγλου μέσα στην περιοχή. Στο 78’ έγινε το 2-1 με γκολ του Χούτου, και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γιαννακόπουλος έκανε το 3-1.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που έστειλε ο κ. Κόκκαλης προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Κ. Αλεξανδρίδη, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
«Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μία γιορτή για το ποδόσφαιρο και είναι βέβαιο ότι θέλουν να τον παρακολουθήσουν χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, όπως και η ηγεσία της χώρας με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο.

Η καταλληλότερη επιλογή, αφού μετά την κλήρωση ο αγώνας θα γίνει στην Αθήνα, από κάθε άποψη χωρητικότητας, ευκολίας προσέλευσης, συνθήκες ασφάλειας κ.λπ. είναι το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Ολυμπιακός προτείνει τη διεξαγωγή του τελικού στο Ολυμπιακό Στάδιο και ελπίζει ότι με την πρότασή του αυτή θα συμφωνήσει και ο ΠΑΟΚ και θα την εγκρίνει και η ΕΠΟ.
Όπως γνωρίζετε πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη το φάιναλ φορ του Κυπέλλου στο μπάσκετ και η ΕΟΚ αποφάσισε τη διεξαγωγή του στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αθήνας. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πρόσφατο παράδειγμα που ενισχύει την πρότασή μας για τη διεξαγωγή του τελικού».
Σε ανάλογο ύφος είναι και η επιστολή που έστειλε ο κ. Κόκκαλης προς τον ομόλογό του της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Μπατατούδη
Σε απάντηση της επιστολής-πρότασης που έστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Γιώργο Μπατατούδη και την ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία προτείνει τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος της 12ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε χθες το βράδυ επιστολή στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, με την οποία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής του τελικού το Καυταντζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης.
«Είναι γιορτή του ποδοσφαίρου ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος» αναφέρει η επιστολή του Γιώργου Μπατατούδη και συνεχίζει: «Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού γι' αυτόν είναι αυξημένο. Προσθέτει κύρος στον θεσμό η παρουσία στο γήπεδο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.
Η θέση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αποδέχθηκε απόλυτα το σχεδίου του ΠΑΟΚ στην οποία είναι σύμφωνη και η ΕΠΟ, διασφαλίζει πλήρως την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Όπως βλέπουμε η ΠΑΕ Ολυμπιακός βάζει γενικότερο θέμα καταλληλότητας του "Ν. Γκούμας" και επιδεικνύει υπερευαισθησία σε θέματα ασφαλείας.
Η κλήρωση δεν ανέδειξε πόλη τέλεσης του τελικού, αλλά γήπεδο και στην κληρωτίδα μπήκαν το "Ν. Γκούμας" και το Καυταντζόγλειο.
Εφόσον λοιπόν το "Ν. Γκούμας" πιστεύει η ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις να γίνει ένας τελικός Κυπέλλου, τότε υπάρχει το Καυταντζόγλειο, το οποίο έχει επιλεγεί και για την Ολυμπιάδα του 2004 και δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση αν δεχόταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός να είναι η έδρα τέλεσης του τελικού. Είναι ένα γήπεδο το οποίο προσφέρει ευκολία προσέλευσης στους φιλάθλους, συνθήκες ασφάλειας και την κατάλληλη χωρητικότητα για τέτοιας σημασίας αγώνα».
Και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ολοκληρώνει λέγοντας: «Στο μπάσκετ επικρατεί μια άλλη κατάσταση. Κανένας κανονισμός προκήρυξης Κυπέλλου δεν λέει ότι η τελική φάση δεν γίνεται σε φυσική έδρα μιας των ομάδων που μετέχουν σε αυτή. Τα κριτήρια της ομοσπονδίας μπάσκετ είναι εντελώς διαφορετικά από του ποδοσφαίρου. Και έπειτα στο μπάσκετ δεν έχουμε τελικό, αλλά φάιναλ φορ με συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Δεν αποτελεί, λοιπόν, παράδειγμα προς μίμηση το μπάσκετ».
12/5/2001 Κύπελλο Ελλάδος 2000-01 Τελικός: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4
Ανώμαλη προσγείωση είχε ο Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δέχτηκε ταπεινωτική ήττα από τον ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στον τελικό του Κυπέλλου, με σκορ 4-2.
Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αφού στο 47' είχε μείνει πίσω στο σκορ με 3-0.

Η πειραϊκή ομάδα πνίγηκε σε... ρηχά νερά και οι οπαδοί της αποχωρώντας από τη Νέα Φιλαδέλφεια έλεγαν:
«Τι θα γίνει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ;» Οι τίτλοι είναι καλοί στις εσωτερικές διοργανώσεις, ωστόσο ο καθρέπτης κάθε μεγάλης ομάδας είναι η Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός ξέχωρα από την κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου τίτλου ξεπέρασε με εντυπωσιακό τρόπο στο Κύπελλο την ΑΕΚ (6-1), τον Παναθηναϊκό (4-1 στη Λεωφόρο) και τον Ηρακλή με 5-4 στο ματς-γκραν γκινιόλ.
Οι παρά τω προέδρω χειροκροτούσαν για τη μεγάλη πρόκριση επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο οι υγιώς σκεπτόμενοι θορυβήθηκαν από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δέχτηκε τέσσερα γκολ από τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.
Και είχαν δίκιο, αφού ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 2-1 στο πρωτάθλημα, στην πρόβα εν όψει του τελικού.
Το πρόβλημα στους «ερυθρολεύκους» γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν οι κεντρικοί αμυντικοί από το 60' του τελικού φώναζαν στον Λεμονή να τους αντικαταστήσει! Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κάλυψε, όπως όφειλε, τους ποδοσφαιριστές του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι «αυτοί έκαναν υπερήφανο τον κόσμο της ομάδας τους». Δεν μας είπε όμως τι έγινε στον τελικό.
Τα τέσσερα γκολ είναι πολλά και δεν... καταπίνονται εύκολα από τον υπερήφανο κόσμο της πειραϊκής ομάδας. Ο Τάκης Λεμονής έδωσε το σύνθημα:
«Ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα και κοιτάει μπροστά. Ψηλά το κεφάλι».

Στο τέταρτο λεπτό, δημιουργήθηκε φάση διαρκείας στην περιοχή του Ελευθερόπουλου, ο οποίος έδιωξε προ του Οκκά. Ο Γεωργιάδης προσπάθησε να σουτάρει, ο Ανατολάκης κόντραρε άγαρμπα, η μπάλα κατέληξε στον Εγκωμίτη που με συρτή βολίδα σκόραρε στην αριστερή γωνία (0-1).
Στο 32' ο Μπορμπόκης από κοντά και πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο ασθενή απόκρουση Ελευθερόπουλου σε σουτ του Καφέ. Δευτερόλεπτα από την έναρξη του β΄μέρους, μπροστινή πάσα του Οκκά στον Γεωργιάδη, ονομάζει τον δεύτερο σκόρερ με έξυπνο πλασέ.
Στο 78', ο Τζόρτζεβιτς μειώνει 1-3 με πέναλτι που πήρε ο Τζιοβάνι από τον Κόβιτς. Στο 85΄ ο Ελευθερόπουλος δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα σε σουτ του Εγκωμίτη και ο Ναλιτζής από το ύψος της περιοχής τον «τιμωρεί» (1-4).
Στις καθυστερήσεις, ο Χούτος από πολύ κοντά με κεφαλιά αξιοποιεί κόρνερ του Λουτσιάνο και ημιτελή προσπάθεια του Αλεξανδρή.
Κίτρινες κάρτες: Εγκωμίτης, Ανατολάκης, Οκκάς, Ουντέζε.
Ο διαιτητής Κασναφέρης ήταν πολύ τυχερός, διότι τα πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ έκαναν τις εξέδρες να μοιάζουν με την παρακείμενη εκκλησία, που λέει ο λόγος.
Εντούτοις, σε άφθονες φάσεις (στην κατανομή των φάουλ ή των καρτών), ευνόησε τον ηττημένο, αφήνοντας και ένα φαρμακερό οφσάιντ εις βάρος του Αλεξανδρή... Σημειώνεται ότι με τον ίδιο διαιτητή για το πρωτάθλημα εφέτος, ο Ολυμπιακός είχε περάσει νικηφόρα 4-2 στην Τούμπα χωρίς αυτό να αποτελεί αιχμή για τον προχθεσινό Ολυμπιακό, κι ας είχε καρπωθεί τότε τρία πέναλτι!
27/5/2001 30η αγωνιστική 2000-01 ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2
Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο βρήκε «σταματημένη» την άμυνα του Ολυμπιακού και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με κινητήριους άξονες τους Ναγκόλι, Θεοδωρίδη, Χριστοδούλου οι γηπεδούχοι μετέφεραν το παιχνίδι στην εστία του Γεωργίου και κατόρθωσαν να προηγηθούν στο σκορ με 2-0. Στο 25' ο Μπα πραγματοποίησε σέντρα, ο Μαυρογενίδης έκανε κακό κοντρόλ, δίνοντας πάσα στον Μάριο Χριστοδούλου. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός απέφυγε τον Ανατολάκη (έκανε μαρκάρισμα με τα... μάτια) και με συρτό σουτ «έγραψε» το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ίβιτς έδωσε γκολ στο «πιάτο» στον Θεοδωρίδη, ο οποίος αφού απέφυγε τον Γεωργίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα: 2-0.

Ο Παρ Ζέτερμπεργκ στο 37' έβαλε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι από στατική φάση. Ο Σουηδός μέσος εκτέλεσε φάουλ με φάλτσο, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Κατεργιαννάκη (2-1). Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ με τους Αλεξανδρή(6',8', 24'), Πουρσανίδη (29').
Ο Γιαννακόπουλος στο 69' κέρδισε πέναλτι-δώρο του διαιτητή Ευθυμιάδη. Ο Κατεργιαννάκης έδιωξε την μπάλα και ο Γιαννακόπουλος έπεσε στο τερέν. Ο Δραμινός ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Γεωργάτος «σημάδεψε» σωστά από τα 11 βήματα: 2-2.
Με σοβαρά λάθη ήταν η διαιτησία του Ευθυμιάδη.
Τα στατιστικά:
Τελική Βαθμολογία: Ολυμπιακός 78, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 66, ΑΕΚ 61, ΠΑΟΚ 51.
Ο Ολυμπιακός είχε διαφορά από τον 4ο ΠΑΟΚ 27 ολόκληρους βαθμούς.
Ο τελικός κυπέλλου, όμως, έδειξε άλλα πράγματα.
Στα ντέρμπυ με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ευνοήθηκε σκανδαλωδώς.
Μάλιστα στον αγώνα με την ΑΕΚ στο κύπελλο η τιμωρία της ΑΕΚ τον ωφέλησε και στο πρωτάθλημα.
Μόνο από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έκλεψε 7 βαθμούς, 1 ακόμα πήρε από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, και 2 από τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

Σύνολο 10 βαθμοί. Αν σκεφθούμε και το τι έγινε στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2 στηνΤούμπα...
Ο Ολυμπιακός πήρε 8 πέναλτυ. Αστόχησε σε 2 από αυτά. Εναντίον του δόθηκε 1 πέναλτυ!
Ο ΠΑΟ με 3 κερδισμένα πέναλτυ ήταν από τους ελάχιστα προνομιούχους...
Τα πέναλτυ τα κέρδισε στους αγώνες με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, με Πανηλειακό στον Πύργο (το τρίτο γκολ του ΠΑΟ, ο αγώνας έληξε με 3-0 υπέρ του ΠΑΟ), με ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο (το 2ο γκολ του ΠΑΟ στο 5-2).

Εναντίον του σφυρίχθηκαν 4 πέναλτυ.
Ένα στον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-1 (με το οποίο ο Τσάρτας ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα), ένα στον αγώνα ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ 0-3 που το έχασε ο Madras ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του ΠΑΟ, ένα στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ 1-0 που έχασε ο Τζώρτζεβιτς, και ένα στον αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 5-2 ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ του ΠΑΟ με το οποίο ο Γεωργιάδης ΓΧ έκανε το 2-1.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είδαν 64 κίτρινες, 2 κόκκινες κάρτες, και 6 αποβολές!
Οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός είδαν 93 κίτρινες, 1 κόκκινη, και 6 αποβολές!

Οι παίκτες του Παναθηναίκού είδαν 57 κίτρινες, 1 κόκκινη, και 2 αποβολές!
Οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε ο ΠΑΟ είδαν 72 κίτρινες! Πως οι κάρτες είναι σχεδόν τόσο κοντά (57-1-2 έναντι 72), ενώ ο ΠΑΟ στους αγώνες που έδωσε κέρδισε 212 κόρνερ έναντι 106 των αντιπάλων του (δηλαδή διπλάσια των αντιπάλων του), αυτό είναι αντικείμενο διδακτορικής μελέτης σε θέματα ψυχολογίας!

Ακόμη και ο «πρωταθλητής» Ολυμπιακός με τις 25 νίκες σε 30 αγώνες (!) είχε 194 κόρνερ ενώ οι αντίπαλοι του 131.
Οι παίκτες της ΑΕΚ είδαν 73 κίτρινες, 2 κόκκινες, και 4 αποβολές. Οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε η ΑΕΚ είδαν 94 κίτρινες, 0 κόκκινες, και 8 αποβολές!

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Είσαι μεγάλος παραμυθάς

Δημοσίευση σχολίου