PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

1 Δεκεμβρίου 2010

Σσσσσσ.....CISSE!! By Freddo Cappuccino





Αφιερώματα για τον Τζιμπρίλ Σισέ, έχετε διαβάσει ήδη πολλά.
Θα διαβάσετε προφανώς αρκετά ακόμη στην πορεία του  με τη φανέλα της πράσινης αγάπης μας.
Εδώ απλά ένα ακόμη σας παραθέτω, με τη γνωστή πινελιά του Blog μας...
Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη για πτυχές και στοιχεία που ξέχασα να αναφέρω...
Ο τύπος μεταξύ μας δεν είναι παίξε γέλασε...δεν κάνει για Blog, η ζωή του είναι μεγάλη και πλήρης σαν εγκυκλοπαίδεια...


ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

 Ο ΣΠΑΝΙΟΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ


ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΙΔΙ


Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΑΡ












TO ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!!!



 
"Από τότε που με θυμάμαι, μετρούσα τα γκολ που έβαζα...είχα ένα βιβλιαράκι στο σπίτι και τα σημείωνα. Μερικές φορές ήταν πάνω από 100 σε μια εβδομάδα…Τα γκολ είχαν γίνει για μένα κάτι σαν ναρκωτικό. Ακόμα και τώρα το ίδιο νιώθω........
Είναι ένα συναίσθημα που το συγκρίνω μόνο με το να κάνω έρωτα…."




ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το μεσημέρι εκείνο του Ιουνίου του 2009 θα το θυμάμαι για πάντα. Δε θα θυμάμαι ίσως την ακριβή ημερομηνία στην οποία αποκτήσαμε τον Τζιμπρίλ, ωστόσο θα ναι πάντα για μένα και πολλούς ίσως από εσάς, μια μέρα που έγινε μία ποδοσφαιρική μας ονείρωξη...πραγματικότητα.
Το όνειρο που ξυπνάς το πρωί και πιστεύεις ότι έγινε όντως αληθινό....
Η συνομωσία του σύμπαντος, για να περάσεις από τις πιθανότητες του θαύματος, στο πραγματικό γεγονός....
Όπως λοιπόν στα περισσότερα θετικά ή αρνητικά μας συμβαίνουν στη ζωή μας  κατά καιρούς και μας σημαδεύουν με αποτέλεσμα να θυμόμαστε πολλές λεπτομέρειες, έτσι λοιπόν και για εκείνη τη μέρα που βγήκε η είδηση της μεταγραφής του Σισέ στον Παναθηναϊκό, θυμάμαι πάρα πολλά πράγματα.
Καταρχήν με θυμάμαι να παίρνω 5-6 φορές λάθος το τηλέφωνο του κολλητού μου, που ήθελα να του πω την είδηση. Ένα τηλέφωνο που πρέπει να έχω σχηματίσει κάτι εκατοντάδες φορές στη ζωή μου έτσι?
Θυμάμαι την ταχυπαλμία, την προσμονή να του το ανακοινώσω...το ότι όταν σχημάτιζα τα νούμερα με ενοιαζε απλά να βρω τρόπο να του ανεβάσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ψηλότερα την αδρεναλίνη με τα λεγόμενά μου.....

-"....ξύπνα ρε!
-Τι έγινε μεσημεριάτικα?
-Εσύ κοιμάσαι και μεις πήραμε το Σισέ...
(ΣΙΩΠΗ...επεξεργασία πληροφορίας και αποστολή δεδομένων...)
-Αμάν...γαμώ την πανακόλα μου...τι είπες τώρα?"

Το κους κους και οι τηλεφωνικές αναλύσεις συνεχίστηκαν ώρα. Μετά από αυτό και για δύο-τρεις μέρες με τις απαραίτητες διακοπές μόνο για ύπνο, το F5 (refresh) του πληκτρολογίου είχε γονατίσει, οι μπαταρίες του mouse ανέβαιναν τον δικό τους γολγοθά, τα μάτια μου είχαν πρηστεί, τα πόδια μου ομοίως ενώ φυσικά και ο κώλος μου είχε πιαστεί σε τρομακτικό βαθμό...δεν είχα αφήσει site για site....Blog για Blog... που να αναφέρεται στη μεταγραφή και να μην το χω ρουφήξει όπως τα ρούφαγε η Τζούλια στο DVD.(ξέρετε τι)
Σημειωτέον δε, ότι προερχόμουν από δύσκολη εγχείρηση (με ολική αναισθησία)  ενός αποστήματος και έπρεπε να είμαι κλινήρης, αλλά οι οδηγίες του γιατρού πήγαν περίπατο...την ανάρρωση μου την επισκίαζε η απόκτηση του Τζιμπρίλ....Δεν πόναγα...άλλωστε με απασχολούσαν διάφορα..... τι κόμμωση  άραγε να έχει αυτήν την περίοδο? Πότε έρχεται να τον υποδεχτούμε και πόσες χιλιάδες θα είναι για να τον τρελάνουμε? Πότε είναι το πρώτο φιλικό? Χίλια δύο ερωτηματικά...και όχι άδικα.

Πέραν πάντως από αυτά που μας καυλώνουν εμάς τους οπαδούς όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες "μουράκλες", με απασχολούσαν σιγά σιγά και αγωνιστικά θέματα και έτσι θυμάμαι και από κει κάποια περιστατικά.
Την επομένη, λοιπόν, της απόκτησης του Τζιμπρίλ Σισέ, στο ραδιόφωνο είχε την τιμητική του ο Γκι Ρου, ο δάσκαλος του στο ποδοσφαιρικό εργοστάσιο της Οσέρ, ο άνθρωπος που ανέδειξε και καθοδήγησε το Σισέ στα πρώτα βήματά του. Με τη βοηθειά του ο Σισέ εν έτει 2001 θεωρούνταν το  μεγαλύτερο ταλέντο παγκοσμίως, μπροστά από Ντ΄ Αλεσάντρο, Τόρες,Πέναντ, Φαν ντερ Φαρτ, Κάλστρομ, Λε Ταλεκ, Ινιέστα,Μεξές, Μπάρος, Μαικόν, Ρόμπεν, Ιμπραιμοβιτς, Κουαρέσμα,  & άλλους γνωστούς παίκτες της εποχής.



Ένα από τα δεκάδες ποδοσφαιρικά forum (αυτό εδώ της Man. Utd)
που είχαν το Σισέ ως Νο1 ταλέντο το 2001

 Σε όσα είχε πει ο Γκι Ρου σε εκείνες τις συνεντεύξεις έπεσε απόλυτα μέσα και αυτό είναι λογικό...τον ήξερε άλλωστε σαν την παλάμη του το Σισέ.

Τον γνωρίζω από 14 χρονών όταν είχε έρθει στις ακαδημίες της Οσέρ. Ο Σισέ έχει την ταχύτητα, την δύναμη, την ακρίβεια και το πνεύμα του νικητή".
Ο Σισέ δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα όσο ήταν υπό τις οδηγίες μου και με οποιονδήποτε άλλο προπονητή του φερόταν καλά. Προβλήματα υπάρχουν με τους κακούς προπονητές. Είναι ένας παίκτης που θέλει να νικά, να σκοράρει. Έφυγε από την Οσέρ γιατί τον ήθελε η Λίβερπουλ και γιατί δεν μπορούσαμε να πούμε όχι στην Λίβερπουλ και τα λεφτά που πρόσφερε. Έχασε το μουντιάλ στην Γερμανία λόγω τραυματισμού. Μετά τους δύο σημαντικούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του επέστρεψε γιατί είναι δυνατός και το χειρίστηκε πολύ καλά. Έχει πολύ καλή ανατροφή από το σπίτι του και τα αδέρφια του έπαιξαν ποδόσφαιρο. Είναι ένα ευγενικό παιδί και αντιδρά όταν δεν τον σέβονται. Μπορεί να παίξει μόνος του στην κορυφή. Δύο χρόνια στην Οσέρ είχε 24 και 26 γκολ και κατά την γνώμη μου έχει το καλύτερο δεξί πόδι στην Ευρώπη. Όποια ομάδα τον έπαιρνε θα έκανε επιτυχία. Αν νιώσει ότι τον αγκαλιάζουν και ότι δέχεται αγάπη, δένεται και ανταποδίδει σε υπερβολικό βαθμό".

Ο Γκι Ρου είχε μεγάλο δίκιο,δεν τάλεγε όπως η μάνα κουκουβάγια που εκθειάζει το καμάρι της.
Είπε πολύ απλά,  αυτά που διαπιστώσαμε όλοι μας γρήγορα στην πορεία.

Ωστόσο, η απορία δεν έφευγε εκείνη τη στιγμή...Σαν κλασικός Παναθηναϊκός ίσως να προβληματίστηκα στιγμιαία. Πώς γίνεται αυτός ο ποδοσφαιριστής-celebrity να μη δημιουργήσει προβλήματα? Θα προσαρμοστεί? Με τέτοιο παρουσιαστικό παίζει να είναι προπονητοφάγος, κλικαδόρος και βεντέτα που θα μας κάνει μπουρδέλο.
ΒΡΕ ΔΕ ΓΑΜΙΕΤΑΙ?
Πήραμε το Σισέ ρε πούστη μου!!!!!!!!!!!!
(Κάτι τέτοιες στιγμές πάντως παραδεχτείτε το, δεν ισχύει απόλυτα το "η ομάδα πάνω από τα πρόσωπα". Ο καυλιάρης αυτός ποδοσφαιριστής επισκίαζε τα πάντα.)

Ας δούμε τώρα πληροφορίες που έχω συλλέξει για τον Τζιμπρίλ Σισέ, που σκιαγραφούν το προφίλ του.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ
Η οικογενειακή του ζωή, πάντα είχε δύσκολες στιγμές. Προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, μιας και ο πατέρας του, Μανγκέ Σισέ, διετέλεσε αρχηγός της Ακτής Ελεφαντοστού. Το 1974, μαζί με τη σύζυγό του Καριτζάτα και τα παιδιά τους, μετακόμισαν στη Γαλλία λόγω της μεταγραφής που πήρε στην Μαρτίγκ. Η Καριτζάτα Σισέ δούλευε ακόμα και καθαρίστρια για να συντηρεί τα παιδιά της, αλλά ο Τζιμπρίλ δεν ξέχασε ποτέ την προσφορά της:
 "Δεν ξέρω τι έκανε. Ηταν πολύ δυνατή, όμως. Δούλευε τόσο σκληρά μόνο και μόνο για να μου βρει χρήματα να αγοράσω παπούτσια ποδοσφαίρου. Αυτό την ευχαριστούσε", θυμάται από τα παιδικά του χρόνια ο Σισέ.

Από αφρικάνικο blog: Στα αριστερά ο Mangue Cisse (πατέρας του Djibril)
ο οποίος απεβίωσε στις 1/10/2009
Τον Αύγουστο του 1981 γεννιέται ο Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά δύο χρόνια αργότερα οι γονείς του χωρίζουν και αυτός μένει μαζί με τα έξι μεγαλύτερα αδέρφια του (Νμα, Νταμάιγ, Αμπού, Φοντέ, Σενί, Χαμέντ) και τη μητέρα του, να τα βγάζει πέρα στις «φτωχογειτονιές» των γαλλικών προαστίων.

 Στην προσωπική του ζωή ο Σισέ έγινε πατέρας μόλις στα 19 του χρόνια, όταν γεννήθηκε η Ιλόνα, όμως η σχέση με τη μητέρα της κόρης του δεν κατέληξε σε γάμο. Το 2004 γνώρισε σε κλαμπ του Λίβερπουλ την κατά επτά χρόνια μεγαλύτερη του Ουαλή κομμώτρια Τζουντ Λίτλερ 34 ετών σήμερα, η οποία ζούσε σε δημοτικές κατοικίες όταν γνώρισε τον Σισέ και τώρα βιώνει παραμυθένια ζωή) και ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος.
Τον Ιούνιο του 2005 ο γάμος τους σ’ έναν ουαλικό πύργο στοίχισε συνολικά 120.000 ευρώ και ήταν ένα από τα γεγονότα του καλοκαιριού. Στου 200 περίπου καλεσμένους ήταν και αρκετοί γνωστοί παίκτες, όπως ο τότε συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ, οι Τιερί Ανρί, Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και οι Σιλβέν Βιλτόρ, Λουίς Σαχά και Σον Ράιτ-Φίλιπς.

Το Προσκλητήριο του Γάμου  του

Ο Σισέ είχε επιλέξει κόκκινο κουστούμι και όπως χαρακτηριστικά είχε πει το έκανε όχι μόνο επειδή ήταν παίκτης της Λίβερπουλ, αλλά και επειδή ήθελε από μικρό παιδί να φοράει κόκκινα στον γάμο του. Στις 6 Μαρτίου του 2006 η γυναίκα του, που από προηγούμενη σχέση της είχε ήδη αποκτήσει τον Λίαμ, έφερε στον κόσμο τον Κάσιους, ενώ δύο χρόνια αργότερα στις 27 Ιουλίου του 2008 γεννήθηκε ο Πρινς Κόμπε.


ΕΝΔΥΣΗ
Ο Τζιμπρίλ δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος. Δεν το κάνει για να ξεχωρίζει. Απλά όπως εξηγεί και ο ίδιος θέλει να είναι διαφορετικός, βαριέται να φοράει τα ίδια ρούχα με όλους τους άλλους και επιδιώκει πάνω απ΄ όλα να είναι αυθεντικός:
"Υπάρχει αντίθεση μεταξύ των ρούχων μου και της προσωπικότητάς μου. Δεν είμαι σαν τα ρούχα μου.Είμαι τελείως το αντίθετο. Είμαι ήρεμος, όχι τρελός. Ίσως έτσι εκφράζω πράγματι μια άγρια πλευρά μου, όμως δε θα μπορούσα να είμαι έτσι και στη ζωή. Μαρέσει να κάθομαι να βλέπω DVD και δεν είμαι το partyboy, όπως θέλουν να με παρουσιάζουν οι εφημερίδες.
Μια ζωή ντυνόμουν με τα ρούχα του αδερφού μου, τώρα όσα έχω βαρεθεί του τα δίνω, έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι",  λέει  ο Σισέ σε μια από τις πρώτες του συνεντεύξεις στο Λίβερπουλ ΤV.

Στην Αθήνα παρέα με το Καναδέζικο δίδυμο διάσημων σχεδιαστών
της εταιρείας DSQUARED2


ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ
*Στη λίστα με τους πιο ανατριχιαστικούς τραυματισμούς του ποδοσφαίρου, ο Σισέ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας υποστεί δύο φορές συντριπτικά κατάγματα στα δυο του πόδια. Η πρώτη, τον Οκτώβριο του 2004 κι ενώ προερχόταν από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σε μία κούρσα από δεξιά προσπέρασε τον Τζέι Μακίβιλι, ωστόσο ο αμυντικός της Μπλάκμπερν προσπάθησε να κλοτσήσει την μπάλα από πίσω και εν τέλει κλότσησε το αριστερό πόδι του Σισέ.



Ο Γάλλος υπέστη διπλό κάταγμα κνήμης-περόνης (χρησιμοποιήθηκαν καρφιά για να ξαναδέσουν τα κόκκαλα) και εάν δεν οι γιατροί του γηπέδου δεν τον επανέφεραν τα οστά στη σωστή θέση στα αποδυτήρια, όπως δηλώνει και ο ίδιος, θα είχε χάσει το πόδι του από το γόνατο και κάτω. Ολα αυτά, φυσικά, έχοντας λάβει γερή δόση παυσίπονων, αφού ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Η επιστροφή του στο τέλος της σεζόν έγινε σταδιακά και μάλιστα ευστόχησε και σε ένα πέναλτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίλαν.

*Το καλοκαίρι του 2006 ετοιμαζόταν να πάρει μεταγραφή στη Μαρσέιγ, ώστε να επιστρέψει στην κορυφή. Την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία της Λίβερπουλ με τους Μασσαλούς, η εθνική Γαλλίας έδινε φιλικό ματς προετοιμασίας για το Μουντιάλ με την Κίνα. Πάλι από τα δεξιά, πάλι φρικιαστικό κάταγμα, αυτήν τη φορά από κλοτσιά αμυντικού από πίσω στο δεξί πόδι, αλλά ευτυχώς (;) μόνο στην περόνη.

Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό...
Θέλετε κι απόδειξη? Ο παίτκης είναι "τούμπανο"
Μήνες αποθεραπείας και παρά τους εκπεφρασμένους φόβους του Ράφα Μπενίτεθ ότι δεν θα ξεφορτωθεί τον Σισέ, η Μαρσέιγ τον απέκτησε πρώτα ως δανεικό τη σεζόν 2006-07 (όπου στο τέλος της αποδοκιμάστηκε επειδή δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ο προπονητής του, Αλμπέρ Εμόν, τον στήριζε) και μετά τον αγόρασε.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
Τα προβλήματα με το νόμο ήταν τόσο συχνά, όσο και οι τραυματισμοί του. Τον Οκτώβριο του 2005 στα Ντοκλαντς, κατά τη διάρκεια διαφήμισης στην οποία θα διακωμωδούταν ένα παιχνίδι μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας, ένα 15χρονο αγόρι, αντί να σηκώσει τα χέρια του, έβαλε τον αντίχειρα στη μύτη και άρχισε να κοροϊδεύει τον Σισέ. Ο Γάλλος απάντησε χτυπώντας το στο κεφάλι και η αστυνομία του έδωσε προειδοποίηση για κοινή επίθεση. Τον Ιανουάριο του 2006, ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία έκανε λόγο για επίθεση του Σισέ στην έγκυο στον όγδοο μήνα γυναίκα του. Σύμφωνα με τον Τύπο, την καταγγελία την έκανε η ίδια η Τζουντ Λίτλερ. Ο Σισέ οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου φέρεται να αποδέχθηκε την επίθεση και αφέθηκε ελεύθερος με νέα προειδοποίηση. Την επόμενη μέρα το ζευγάρι βγήκε μαζί έξω για διασκέδαση και διέψευσε τα πάντα. Φήμες αναφέρουν ότι οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες έκαναν λάθος και μπέρδεψαν τον Σισέ με ένα γείτονα του ζευγαριού. Τα διάσημα νυχτοπερπατήματα του Γάλλου (πολλές φορές ταξίδευε από τη Μασσαλία στο Παρίσι μόνο και μόνο για να διασκεδάσει σε κλαμπ της γαλλικής πρωτεύουσας) του επέφεραν νέους μπελάδες την 1η Απριλίου του 2009. Ο Σισέ συνελήφθη με την υποψία επίθεσης σε μία γυναίκα έξω από ένα strip club και μετά από ανάκριση και καταβολή εγγύησης, αφέθηκε ελεύθερος.


ΧΟΜΠΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ
*Εκτός από το ποδόσφαιρο ο Σισέ έχει και άλλες πολλές ενασχολήσεις, ενώ του αρέσουν πολύ τα γρήγορα αυτοκίνητα. (Διαθέτει Κάντιλακ, Μπέντλεϊ, Σεβρολέτ Καμάρο, Πόρσε Καγιέν, Χάμερ κ.ά) Μένει σε ένα τριάρι με θέα τη θάλασσα στη Βούλα και πισίνα στην ταράτσα. Εκεί περνά τις περισσότερες ώρες του παίζοντας DJ Hero, ένα παιχνίδι μουσικής στο playstation.
Εχει παίξει ως Dj (το χει κάνει και πολλές φορές ήδη σε μαγαζιά της παραλιακής).



Έχει κυκλοφορήσει Cd με τις μουσικές του επιλογές, έχει παίξει έναν μικρό ρόλο στην κωμωδία Taxi 4, έχει κάνει γυμνή φωτογράφηση, ενώ διατηρεί ένα μαγαζί με trendy ρούχα στο Νιούκαστλ. Από εκεί και πέρα, έχει βρεθεί και στην τηλεόραση, ως πρωταγωνιστής σε επεισόδιο των «11 Commandements» (2004), μιας γαλλικής εκπομπής.



*Τον Μάιο του 2005, ο Σισέ αγόρασε ένα φέουδο 30 στρεμμάτων έναντι 2,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Φρόντσαμ του Τσέσαϊρ από τον Ρέιμοντ Λόνγκστερ και παράλληλα τον τίτλο του Λόρδου του φέουδου του Φρόντσαμ, ένας τίτλος που του έδινε ορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα επί της γης του. Ο λόρδος του φέουδου, από την εποχή του πρίγκιπα Εδουάρδου τον 4ο αιώνα μ.Χ., ορίζει εάν θα επιτρέψει το κυνήγι και ο Σισέ, μετά από επιστολές που έλαβε από τον Συνασπισμό για τα Δικαιώματα των Ζώων, αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόσκληση της Δασικής Κυνηγετικής Ενωσης του Τσέσαϊρ, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινότητα. «Δεν θα επιτρέψω το κυνήγι στη γη μου», ήταν τα λόγια του τότε 23χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τους κυνηγούς του Τσέσαϊρ, που υποστήριζαν ότι ο τίτλος του δεν είναι τίτλος τιμής, αλλά τον αγόρασε κι έτσι δεν μπορεί να απαγορεύσει το κυνήγι.


Το Σπίτι στο Φρόντσχαμ


Πόστερ με αφορμή τη διαμάχη του με κατοίκους της περιοχής του Τσέσαιρ


ΤΑΤΟΥΑΖ
Ο λογαριασμός έχει χαθεί και ο Djib, όπως είναι το προσωνύμιο του σταμάτησε πλέον να μετράει τα τατουάζ του.
Σισέ: "Το πρώτο μου τατουάζ το έκανα το 2000. Ήταν ένα τριαντάφυλλο, που στην πορεία το σκέπασα αφού ήταν πολύ μικρό. Έχω (τατουάζ) με φτερά στην πλάτη μου, επειδή το όνομά μου είναι Τζιμπρίλ, δηλαδή έχω το Μουσουλμανικό όνομα του Αρχάγγελου Γαβριήλ. Έχω το δίχτυ της αράχνης να καλύπτει τον αγκώνα μου, έχω στον αυχένα μου το Λιοντάρι το ζώδιό μου δηλαδή στο Κινέζικο Ωροσκόπιο και μερικές Αφρικάνικες μάσκες στο μπράτσο μου. Στον αυχένα έχω και το όνομα της κόρης μου Ιλόνα και κατά μήκος του δεξιού ποδιού μου το όνομα του γιού μου Κάσιους."

 Δέκα χρόνια μετά το πρώτο του τατουάζ, υπολογίζεται ότι αυτά πλέον φτάνουν τα 40.
Τα ονόματα των τριών παιδιών του, της γυναίκας του, του ίδιου στα αγγλικά, κινέζικα σύμβολα, λουλούδια είναι μερικά απ’ αυτά σ’ ένα σώμα που πρέπει να ψάξει κανείς με προσοχή για να βρει κενό σημείο. Στην πλάτη του, δίπλα στα περιβόητα (και πιο αγαπημένο του tatto) φτερά του Γαβριήλ βρίσκεται και ένα άλλο με πέντε αστέρια, το οποίο είχε κάνει για λογαριασμό της Λίβερπουλ, ενώ  λίγο πιο χαμηλά βρίσκονται δύο ακόμα, όπου εικονίζονται οι δύο του γιοι.
Ο Σισέ, τέλος, έκανε πράξη την περσινή του υπόσχεση ότι θα έκανε τατουάζ εάν κατακτούσε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και τήρησε αυτή του την υπόσχεση.




Οι οπαδοί μας του το ανταποδώσαμε άμεσα με πανό στον αγώνα

LE TREFLE SUR TON CORPS...TON NOM DANS NOTRE COEUR

που μεταφράζεται:
..."TO TΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ..."
Φυσικά υποσχέθηκε (και θα το κάνει) να ανταποδώσει την αγάπη μας και τον σεβασμό μας, με πολλούς τίτλους και άφθονα γκολ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αν από το καλοκαίρι ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει χαράξει το σήμα του Παναθηναϊκού με τατουάζ πάνω στο κορμί του, από  το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου το δικό του όνομα έχει πια περάσει οριστικά στο DNA μας.


ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ
Όχι επειδή έβαλε τα δύο γκολ της νίκης επί του γαύρου, δίνοντας αποστομωτική απάντηση σ' αυτούς που έλεγαν ότι δεν σκοράρει σε ντέρμπι και δη σε ντέρμπι με τον ακατονόμαστο. Ούτε επειδή με το σφύριγμα της λήξης έτρεξε να γίνει ένα με τους οπαδούς του τριφυλλιού σε έναν δικό του "άτυπο γύρο θριάμβου" θέλοντας να μοιραστεί τη χαρά του με αυτούς που ξέρει πολύ καλά πως τον στηρίζουν και τον λατρεύουν. Ούτε πάλι για τις εκπληκτικές του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, που με απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο τρόπο ΑΠΑΙΤΗΣΕ από τον αντίπαλο να σέβεται τον πρωταθλητή.
http://www.youtube.com/watch?v=vltHqb2BtNA

 Για το γεγονός ότι αυτόν τον ενάμιση χρόνο που είναι μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας, μας υπενθυμίζει καθημερινά τι σημαίνει να είναι κανείς μαχητής, τσαμπουκάς, ψυχάρα και τελικά νικητής. Για το γεγονός ότι αυτός, το ζωντανό παράδειγμα της θέλησης και της επιμονής που χάρη στη δύναμη και το πείσμα του ξεπέρασε έναν εφιάλτη και επέστρεψε στα γήπεδα, προσπαθεί να εμφυσήσει τους συμπαίκτες του με το πνεύμα του μαχητή. Για το γεγονός ότι είναι ένας παίκτης γεννημένος νικητής που αρνείται να χάσει, κι αν αυτό συμβεί θα τα έχει δώσει όλα προηγουμένως. Δεν ξέρω αν η ιστορία θα γράψει ότι είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που πέρασε ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ καν να προβλέψω πότε με ποιο τρόπο και υπό ποιες συνθήκες θα  φύγει κάποτε από την ομάδα. Ξέρω όμως πως είναι μακράν ο πιο πεισματάρης, ο πιο επίμονος και ο πιο ψυχωμένος ξένος που έχει περάσει από αυτή την ομάδα και ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες που γνώρισε ποτέ. Κι έχουν μεγάλη σημασία αυτά τα στοιχεία για έναν παίκτη που πριν πατήσει το ελληνικό έδαφος δεν είχε παραστάσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Ελληνες οπαδούς, που δεν γνώριζε την ελληνική νοοτροπία, που εθνικά ή λαογραφικά δεν συγγενεύει καν με τις ιδιαιτερότητες της χώρας και των κατοίκων της.



ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ:

*Το ποδοσφαιρικό του είδωλο είναι ο Ζαν Πιερ Παπέν (Θρυλικός Γάλλος φορ δεκατίας 80-90 με καριέρα σε Valenciennes FC, Club Brugge,Marseille, AC Milan ,Bayern Munich, Bordeaux Guingamp)

*Θεωρεί καλύτερο striker στον κόσμο τον Ανρί με τον οποίο έχει πολύ καλή σχέση.

* Έχει ατομική επίδοση  κάτω από 11 δευτερόλεπτα στα 100m . (τόχει δηλώσει ο ίδιος αλλά είχε μετρηθεί και στη Λίβερπουλ)

*Έχει ρωτηθεί αν πονάνε τα τατουάζ που κάνει και είχε απαντήσει: Πάρα πολύ!

*Έχει ηλεκτρονικό μαγαζί με ρούχα
Κάντε κλικ: http://www.klubbnine-house.com/
Το site ξεκινάει λέγοντας: ..."i ve known many Greek in my life...but only one is colossus"

*Οταν το 2004 ο Σισέ έπαιρνε μεταγραφή στη Λίβερπουλ, ξύρισε το πολύχρωμο κεφάλι του και κάποιοι κακεντρεχείς είπαν ειρωνικά πως το έκανε για να μην τρομάξουν οι φίλοι των «κόκκινων» πιστεύοντας ότι η ομάδα τους έπαιρνε ξανά πίσω τον Αμπέλ Σαβιέρ.

*Ο ένας του αδερφός ο Αμπού αγωνίστηκε στη Νιμ δίπλα στον Ερίκ Καντονά, ενώ ποδόσφαιρο έπαιζαν οι Σενί και Χαμέντ, όμως δεν έκαναν ποτέ τους επαγγελματική καριέρα.

*Έχει πει για τον μέντορά του Γκι Ρου:
"Ακόμα τηλεφωνιόμαστε με τον Γκι, που είναι ο πιο σημαντικός προπονητής μου. Μια φορά την εβδομάδα τσακωνόμασταν, αλλά την επόμενη μέρα τα βρίσκαμε. Συνήθως όχι για το ποδόσφαιρο. Αν και από τα 15 μου άλλαζα μαλλί, επειδή βαριόμουν, του άρεσαν οι αλλαγές μου. Αυτό που δεν του άρεσε ήταν τα ρούχα μου...."

*Ο Νικόλας Πατέρα είπε γιαυτόν πρόσφατα:
"Ο Σισέ είναι το καπρίτσιο μου."

*Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε γιαυτόν:
"Του αρέσει να ζει στα άκρα. Είναι γρήγορος και το ίδιο καλός με την μπάλα στα πόδια αλλά και στο κεφάλι"

*"Είναι τρελό, δε θα το ξεχάσω ποτέ όσο ζω", είπε όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, παρουσία 7.000 φιλάθλων με σημαίες του τριφυλλιού και της Γαλλίας.

*Πέρασε αρκετά Σ/Κ το περασμένο καλοκαίρι στη Μύκονο

*Ήταν Μουσουλμάνος, αλλά ασπάστηκε το Χριστιανισμό

*Στην ερώτηση πώς του φαίνονται Παπανδρέου και Σαμαράς απάντησε:
Τους ξέρω αλλά δε θυμάμαι ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός...

*Είναι κολλητός με το Σαμίρ Νασρί (πρώην Μαρσέιγ και νυν Άρσεναλ)


*O κορυφαίος συμπαίκτης που είχε ποτέ του θεωρεί πως είναι:
"Ο Ζινεντίν Ζιντάν. Τι παίκτης Θεέ μου! Έμοιαζε τόσο εύκολο το ποδόσφαιρο γι' αυτόν. Παίζαμε όλοι μπάλα, μοιραζόμασταν τον ίδιο αγωνιστικό χώρο, αλλά εκείνος έβλεπε πράγματα μέσα στο γήπεδο που κανείς άλλος δεν μπορούσε να δει. Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών! Μια πραγματική ιδιοφυΐα!"


*Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό παρά άτυχο κατά τη διάρκεια των τραυματισμών αφού όπως έχει πει:
"Αν ο γιατρός καθυστερούσε 10 λεπτά ή αν έπεφτα πάνω σε ένα λιγότερο έμπειρο γιατρό, θα μου έκοβαν το πόδι. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές με τόσο σοβαρούς τραυματισμούς που να έχουν επιστρέψει στον πρωταθλητισμό. Οπότε μάλλον ήμουν τυχερός..."

*'Οταν σταματήσει το ποδόσφαιρο δε θέλει να γίνει προπονητής. Θα ασχοληθεί με μόδα και μουσική.

*Ο πανηγυρισμός που έκανε στο ματς  με τον Ολυμπιακό δικαιολογείται ως εξής



Αυτή που βλέπετε είναι η πιο συχνή πόζα του Σισέ, όταν ποζάρει για κάποιους συγκεκριμένους φίλους του σχεδιαστές μόδας (ντύνουν Lady Gaga, Madonna κ.ά) που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για το Ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά τους αφιέρωνε το γκολ.

*Μπήκε αλλαγή στο ΄85ο λεπτό του τελικού Μίλαν-Λίβερπουλ που κρίθηκε στα πέναλτυ, όπου ευστόχησε στο δεύτερο κατά σειρά της ομάδας του. (είχε προηγηθεί επτάμηνη αποχή λόγω του δεύτερου σοβαρού τραυματισμού του)

*Έπεισε τον Didier Drogba να αγωνιστεί στην ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού και όχι στην Εθνική Γαλλίας.

*Έχει τρία πόδια!


ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

*Δημιουργήθηκε αίρεση ονόματι "Σισεϊσμός" τα μέλης της οποία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Οι οπαδοί της αίρεσης σπεύδουν να προσκυνήσουν το τρίτο πόδι του Djibril. Η χάρη του (για ευνόητους λόγους θα γιορτάζεται κάθε 30 Οκτώβρη)
*Έχουν δημιουργηθεί μερικές εκατοντάδες groups  ή blogs σχετικά με αυτόν στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο. Τα προφίλ που έχουν επίθετο Cisse, πρέπει να είναι κάτι χιλιάδες.....
*Έχει ξεπουλήσει το Photoshop. Οι νέοι τρέχουν να μάθουν το δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Ο υπερήρωας Cisse τους εμπνέει. Δείτε μερικά παραδείγματα:









*Ο κόσμος δε βλέπει πια ταινίες, αλλα μόνο τον Σισέ στον Παναθηναϊκό
και από σινεφίλ, έχουν οι άνθρωποι έχουν μεταλλαχθεί σε Σισεφίλ!
*Το ελληνικό λεξιλόγιο υφίσταται αλλοίωση, αφού έχει εμπλουτιστεί με λέξεις ή εκφράσεις όπως:
Σισ-όβια δεσμά, Σισε-μασμένος εγκληματίας, Σι-σένιος άντρας, αχαλίνωτο Σι-σέξ, φύ-σισε αεράκι κ.ο.κ




ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ


Σε διαφήμιση της Adidas

Αυτόγραφο

Διαχρονικό μέλος των τρικολόρ


Σχέση αλληλοσεβασμού και εκτίμησης
με το Τριφύλλι και τον κόσμο του


Λατρεία από και προς την πράσινη κερκίδα


"Μαρσάρω....σκοτώνω και δεν πληρώνω λέμεεεε"

Στα μπουζούκια ντουέτο με το Βέρτη


Με τη γυναίκα του και το Νίκο Νιόπλια
Παρεπιπτόντως: λέει τα καλύτερα λόγια για κάθε πρώην προπονητή του

Άψογο στυλ και εκτός γηπέδου

Η ανάπαυση του πολεμιστή
Με Νίνη-Λέτο-Γκάμπριελ


Το αντίθετο της λέξης: Αδιάφορος και Μισθοφόρος...


ΣΙΣΕ: Προπαγάνδα STOP!

Θέλουμε να γεράσεις στην Πανάθα


"Δεν είμαι μόνο ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά είμαι μόνο ένας από τους εξαιρετικούς του οπαδούς....."

Djibril 13 Cisse






Αυτός είναι για μένα και ίσως για τους περισσότερους Παναθηναϊκούς ο Τζιμπρίλ Σισέ.

>>>Ο άνθρωπος που δε θα μπορούσε να γίνει ποτέ πολιτικός, γιατί γουστάρει να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του.
>>>Ο ποδοσφαιριστής ιερό τέρας που δε θα ξεχάσεις ποτέ όσα χρόνια κι αν περάσουν και θα μπει στο Πάνθεον των τεράστιων πράσινων επιθετικών όπως ο Βαζέχα.
>>>Ο ηγέτης που μπόρεσε να μπει στο πετσί της ομάδας από το πρώτο δευτερόλεπτο και να καταλάβει το μέγεθός της, όταν για παράδειγμα διοικούντες και ποδοσφαιριστές που έμειναν χρόνια απέτυχαν οικτρά.
>>>Ο άτυχος ποδοσφαιριστής που με το πείσμα και την εξυπνάδα του έκανε την ατυχία, τύχη και ο Θεός δεν τον άφησε έτσι...τον έστειλε εδώ για να λατρεύεται σα Θεός.
>>>Ο ποδοσφαιριστής που σε κάνει να αισθάνεσαι τυχερός που ζεις την εποχή αυτή για να τον καμαρώνεις, γιατί καποιους άλλους δεν τους πρόλαβες ηλικιακά.
>>>Ο παίκτης-αρχηγός που  μαγνητίζει και έλκει μικρά παιδιά να γίνουν Παναθηναϊκοί, μετά από χρόνια.
>>>Ο παγκόσμιος σταρ σε αναγνωρισιμότητα και φήμη που διαφημίζει κάθε δευτερόλεπτο που περνάει  τον Παναθηναϊκό μας, επειδή ο ίδιος είναι μοναδικό σημείο αναφοράς.

Αυτός είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ* που ονομάζεται Τζιμπρίλ Σισέ. Ακόμη και τη μία αυτή στιγμή που θα ρίξει χαμηλά το βλέμμα του, το κάνει για να βρει το σθένος να σηκωθεί δυνατότερος για να μπορέσει να κοιτάξει ψηλότερα.


ΦΡΕΝΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ


*Η λέξη άνθρωπος είναι σύνθετη και προέρχεται από τα δύο συνθετικά "άνω+θρώσκω"που σημαίνουν "κοιτάω ψηλά"......





Y.Γ  Ό,τι κι αν καταφέρεις....επειδή ζούμε στη χώρα των προβάτων,
τα διλήμματα πάντα θα παραμένουν: Σισσέ ή Ντιόγκο?-Σισσέ ή Μήτρογλου?-Σισσέ ή Μιραλλάς?
Εσύ θα τους απαντάς με τον τρόπο που μόνο εσύ γνωρίζεις...






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου