PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

11 Δεκεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΟΣΟ ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΑΛΤΥ...By Freddo Cappuccino

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ...



Η χτεσινή μέρα μου επεφύλασσε την έκπληξη που βλέπετε. Όπως έκανα ιντερνετότσαρκα, είδα αυτήν τη φωτογραφία και αυτομάτως το μυαλό μου πήρε στροφές (κυρίως ανάποδες).
Αφού πήρα ένα Mallox για να μην ξεράσω, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι το άρθρο εξυμνούσε την πιο ξεφτιλισμένη φουρνιά παιχτών που πέρασε ποτέ από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αντικρύζοντας τη φωτογραφία αυτή άρχισα να σκέφτομαι, ότι όταν θα πάω στην κόλαση (όπως μάλλον οι περισσότεροι από μας), ίσως εκεί να μην πάω τελικά στο χειρότερο πόστο. Είμαι αρκετά καλύτερος από κάθε μέλος της παραπάνω συμμορίας, που ασελγούσε καθημερινά εις βάρος όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το πρόβλημα. Τα κωλόπαιδα της φωτογραφίας, δε φτάνει που ευνοούνταν κυριολεκτικά σκανδαλωδώς, δε φτάνει που δε ζήτησαν ποτέ συγνώμη για τα καμώματά τους,
ταυτόχρονα...
αποθεώνονταν από τα αντικειμενικά ΜΜΕ που βάφτιζαν τις διαιτητικές μαγικές ανατροπές στα ματς τους σαν "ψυχή του πρωταθλητή", την ώρα που συνάδελφοί τους ικανότατοι ποδοσφαιριστές σε Παναθηναϊκό  (αλλά και ΑΕΚ) εκδιώκονταν σε μια νύχτα, τους κόλλαγαν τη στάμαπα Looser και παίζανε μπάλα για ένα κομμάτι ψωμί, καθώς μόνιμα βρίσκονταν στην δεύτερη θέση...
Η πρώτη ήταν κατοχυρωμένη με προεδρικά διατάγματα, από τα καμάρια της φωτογραφίας (τρομάρα τους), που στοίχειωναν τα κυριακάκάτικα βράδια μας, όχι αγωνιστικά...αλλά εξωαγωνιστικά τότε που γινόταν το άσπρο μαύρο, τότε που έλεγες μέσα σου "δεν μπορεί τυφλώθηκα και δεν τοχω πάρει χαμπάρι", τότε που περπάταγαν κουτσοί, άκουγαν κουφοί και μίλαγαν οι μουγγοί, προκειμένου να κερδίσει ο Γαύρος, προκειμένου να διατηρείται σταθερή η ισορροπία του σύμπαντος και η γη να συνεχίζει να κινείται.
 Όχι δεν κατέβαινε ο Ιησούς για αν συντελεστούν τα θαύματα αυτά. Υπήρχε ο "Θείος", ο άπιστος Θωμάς, η Παράγκα, η Συγγρού, η Lady Gaga για να ρυθμίζουν για αυτούς τους ποδοσφαιριστές, πριν από αυτούς, την αλληλουχία των αποτελεσμάτων, τις διαιτητικές αποφάσεις, τις αθλητικές δικαστικές αποφάσεις,τις τιμωρίες αντιπάλων, ώστε στο γήπεδο να "μιλά η ολυμπιακή ψυχή".

Στυλιανός Γιαννακόπουλος:
Αν ήθελα να του βγάλω παρατσούκλι, αυτό θα ήταν το πιο ευκολο πράγμα στον κόσμο. Θα τον ονόμαζα "Ρόμπερτ ντε Νίρο", "Αλ Πατσίνο" ή βάλτε όποιον άλλο ηθοποιό θέλετε. Ο Στελάκης πλην των όσκαρ που δεν του αποδόθηκαν, καθώς δε θεωρούταν ηθοποιός αλλά ποδοσφαιριστής, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα αυτά αστέρια του κινηματογράφου. Ειδικότητά του η εκμαίευση πέτσινων πέναλτυ με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Ατελείωτη γκάμα εκφράσεων πόνου στο πρόσωπο, λόγω του πόνου από τα λακτίσματα που δεχόταν, όταν τον "ανατρέπανε". Σπεσιαλιτέ η επίτευξη γκολ με το χέρι (φαν του Μαραντόνα). Χωρίς αυτόν ο server του Youtube, θα ήταν πολύ πιο ξαλαφρωμένος, καθώς είναι άπειρα τα βίντεο που έχουν ανέβει με τα κάλπικα πέναλτυ που κέρδισε.
Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Αλεξανδρή και το Νινιάδη. Βιάζαν εξακολουθητικά το ποδόσφαιρο και λήστευαν συναδέλφους τους και το βράδυ σε άφηναν μαλάκα, να αναρωτιέσαι  αν είδες άλλο ματς και να τσιμπιέσαι με τις δηλώσεις που έκαναν.

Γ. Ανατολάκης-Γ. Αμανατίδης
Οι παίκτες δρεπάνια θα μπορούσαν να κάνουν πλούσιο οποιονδήποτε παίζει στοίχημα, εάν ποντάριζε σε κάθε ματς ότι δε θα δεχθούν κάρτα, ή ότι θα δεχθούν με το 83ο λεπτό. Απολάμβαναν τεράστια ασυλλία από τους έλληνες διαιτητές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην Ευρώπη να χρειάζονται πέντε-πέντε ή επτά-επτά τις δραμαμίνες για να συνέρχονται από τις πανωλεθρίες που πάθαινε σε κάθε φάση η άμυνά τους.  Κι όμως αυτά τα άτομα που χάζευαν και έβλεπα την πλάτη του Λύμπε, του Βαζέχα, του Μανώλη σε κάθε ντέρμπυ, τα τελείωναν πάντα χωρίς κόκκινες, συχνότατα χωρίς κίτρινη, ή αρκετές φορές με μια κίτρινη στο 83ο λεπτό για τα μάτια του κόσμου.

Τζόρτζεβιτς
Ο παίκτης που πανηγύριζε με τόση περισσότερη θέρμη ένα πετυχημένο πέναλτυ, όσο πιο κάλπικο ήταν. Είναι η μόνη περίπτωση ποδοσφαιριστή που πανηγύριζε τα πέναλτυ πιο φανατικά, από ένα εντυπωσιακό γκολ. Ο Σέρβος λόγω καταγωγής τόπιασε νωρίς το νόημα, γιαυτό και δε διαννοήθηκε καν να κάνει μια προσπάθεια για καριέρα στο εξωτερικό. Ήξερε ότι τα σκάνδαλα που γίνονταν για να έχει τέτοια εκρηκτικότητα και φυσική κατάσταση καθώς και τα διαιτητικά όργια υπέρ της ομάδας του, δε θα τα απολάμβανε σε καμία άλλη χώρα και έτσι προτίμησε το "κάλλιο πρώτος στην παράγκα, παρά δεύτερος στην πολυκατοικία". Αυτός ήταν επιγραμματικά και ο Τζόρτζεβιτς, παίκτης φάντασμα και αυτός στην Ευρώπη, εκεί που το να πετάγεσαι σφαδάζοντας σαν να σε τινάζει ηλεκτρικό ρεύμα, δεν είναι απαραίτητα φάουλ...εκεί που η πιθανότητα να εκτελέσεις πέναλτυ πολύ μικρή σε ένα παιχνίδι....

Σόρυ που σας σύγχυσα Σαββατιάτικα...αλλά το πρωί που αντίκρυσα τη διαφήμιση του ματς:
"Friends of Zidane & Ronaldo" εναντίον των "FC Olympiakos All Stars", είπα κι εγώ να πω δυο κουβεντούλες για τα κόκκινα "αστέρια" που φώτιζαν τις ποδοσφαιρικές μας νύχτες τόσο πολύ τα 14-15 τελευταία χρόνια, που τυφλώνονταν όλοι οι διαιτητές και παραμίλαγαν όλοι αντίπαλοι...

Επιπλέον, ίσως να ήθελα να σας τσιγκλίσω και λίγο, να  παραβλέψουμε την απογοήτευση της ευρώπης και να σας πείσω να μη μασήσετε από τον καιρό και όσοι μπορείτε οικονομικά να πάτε ως την Τρίπολη...

ο Αστέρας θα παίξει για την ιστορία του...
εμείς πάμε εκεί να παίξουμε χιονομπάλα
με κάθε γαύρου (παραρτήματος) την κεφάλα!


Φρέντο Καπουτσίνο

Υ.Γ  ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

1) Πράσινο το Βιβλίο Γκίνες
-Διαμαντίδης: 13 πόντοι σε 75 δευτερόλεπτα (με Ολύμπια Λιουμπλιάνα)
-Σισέ: 87 πόντοι όταν δει γαύρο ή παράρτημα
-Διαμαντίδης: δέκα ροχάλες (πράσινες) το δευτερόλεπτο στον Τεόντοσιτς
-Διαμαντίδης: είκοσι φάπες τη χρονιά στο Σπανούλη

2) Ο ποδοσφαιριστής Λαδάκης του Μποροθρήνου δήλωσε: "θα δώσω τέλος στο σερί του Σισέ"
Έχω να του απαντήσω ότι:
-Ο Σισέ θα σεβαστεί το επίθετό του (Λαδάκη) και θα του βγάλει το Λάδι αύριο πριν του βάλει Λάδι για να τον γαμήσει. Α και  πούσαι! δώσε τέλος στη ζωή σου καλύτερα... πιο εύκολο είναι παρά να δώσεις τέλος στο σερί του Σισέ...

3)  ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΠΕΝΗΝΤΑΕΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΣΤΑΕΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ...Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ...ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Η ΡΕΑΛ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΆΔΑ...ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ...(ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ: ΦΙΛΟΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΓΚΑΣ)

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=168736016499375

*ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΑΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΡΕΓΚ ΛΟΥΓΚΑΝΙΣ (Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ), ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΤΣΙΝΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:
ΛΟΥΙΣ ΒΟΥΤΙΟΓΚΟ
ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΕΦΕΥΡΕΤΙ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΠΕΝΑΛΤ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ (ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ "ΨΩΛΕ")


4) Μεγάλο Σισόκρυο σήμερα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου