PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)



LIKES

Powered by Balleto.gr

30 Απριλίου 2011

PANATHINAIKOS: VIRTUAL TRIP TO THE STARS AND THE MUSEUM OF GLORY...By Elena Sch.


ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ...ΣΤΑΘΜΟΣ (ΟΧΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ). ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ....

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ.
 ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ YOUTUBE.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ KAI ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Υ.Γ. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΘΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΟΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
Υ.Γ 2. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΤΑ ΛΕΜΕ
Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ
ΦΡΕΝΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

18 Απριλίου 2011

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...by Freddo Cappuccino

Αν γινόταν μια ανασκόπηση της φετινής χρονιάς, δε θα υπήρχε τίποτα πιο αντιπροσωπευτικό από το σημερινό ματς Ολυμπιακός Κώλου-Παναθηναϊκός.



2 ΠΕΝΑΛΤΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ & 2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ....ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΑΣΤΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΤΟ ΜΑΤΣ
Παιχνίδι κωμικοτραγικό και προσωποποίηση της ποδοσφαιρικής σεζόν τόσο αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Είδαμε ένα Παναθηναϊκό να ξεκινά και οι παίκτες του να είναι για κλωτσιές. Αδιάφοροι και σκιές του καλού τους εαυτού. Στην πορεία να πάει να πραγματοποιήσει τρελή ανατροπή με 10 παίκτες και τελικά να μην το πετυχαίνει. Και όλα αυτά στο φόντο μιας αστείας διαιτησίας (οφσάιντ γκολ, ανύπαρκτη αποβολή και συνολική εικόνα), ενός ταγμένου παραρτήματος που πλέον δρα τελείως απροσχημάτιστα, με την επίσημη ανοχή και της Πολιτείας πια. Ενός παράγοντα που κάνει επίδειξη δύναμης στην αλητεία και τσιτώνει τα γκάζια της πρόκλησης σε μια εποχή που ο κόσμος είναι στη μπρίζα λόγω πολλών κονωνικών προβλημάτων.
Μα έτσι όμως κύλισε όλη η χρονιά. Τα ίδια και τα ίδια. Κοινοί παρονομαστές ήταν:
Η παράγκα (συμπεριλαμβανομένου των παραρτημάτων), η αδιαφορία αρκετών παικτών, η ανυπαρξία (με όλη την έννοια της λέξης) διοίκησης αντάξιας της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

*Ένα μπράβο στο κράτος μας που μετά το πρώτο μπάσταρδο του Πειραιά, υιοθέτησε και αυτό του Βόλου. Και έτσι στις κληρώσεις της Uefa θα είναι δύο οι πουτάνες από την Ελλάδα.Έτσι, θα σιχτιρίζει μια ομάδα λιγότερη στην Ευρώπη που δεν πέτυχε αντίπαλο τον "Ολυμπιακό". Αλήθεια κύριοι αρμόδιοι του ελληνικού αθλητισμού, τα spreads της πουστιάς βάρεσαν TILT ή έχει ακόμη?
Η παράγκα εξάντλησε το συντελεστή δόμησης ή έχουμε ακόμη περίσσεια?
Κατακαημένοι εκεί στα γραφειάκια σας καθίστε και πανηγυρίστε λαμόγια. Σας καταριέμαι γιατί μας μαυρίσατε την ψυχή. Πολλά χρόνια και σε πολλούς ανθρώπους.

*Ένα ευχαριστώ στους παικταράδες μας που αφουγκράστηκαν πόσο θέλαμε το σημερινό ματς και έκαναν τα πάντα, για να...χάσουν. (αλείφοντας με βούτυρο το ψωμί του διαιτητή και του Μπέου). Μέσα σε ένα μόλις χρόνο μας κωλόφτιαξαν,μας ξενέρωσαν,μετά μας "έφτιαξαν" και τελικά μας ξαναξενέρωσαν όλους εμάς τους Παναθηναϊκούς. Γλύκες,κυνήγι, παντόφλα, γκρίνια,στάχτη στα μάτια, ....τυπική σχέση που βαδίζει σε διαζύγιο. Η΄ μάλλον διαζύγια.
*Βραβείο αυτογκόλ της χρονιάς, απονέμεται στους εξαφανισμένους μετόχουςτου Παναθηναϊκού.
Δε θέλω να επεκταθώ και να γράψω πράγματα που διαβάζετε παντού και συνεχώς. Είμαι φοβερά απογοητευμένος από ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. Δέχομαι ευχαρίστως ότι δε βλέπει κανείς τους συναισθηματικά τον Παναθηναϊκό. Ας κάνουμε  αυτήν την παραδοχή. Τους παρακαλώ έστω επιχειρηματικά να τoν δουν.
Σας πήρε αμπάριζα ένας χτεσινός Μαρινάκης και ο γνωστός Μπέος. Σας ληστεύει καθημερινά και σας βιάζει προκλητικά και στα μούτρα σας. Την παλεύετε καθόλου? Σας πήρε λεφτά μέσα απτην τσέπη στο Καραϊσκάκη και ενδεχομένως και σήμερα. Τελικά, θα μας πείτε πώς βγάλατε τόσα λεφτά στη ζωή σας διοικώντας έτσι? Αφήνοντας στους εχθρούς σας ελεύθερο το πεδίο δράσης?Άφήνοντας τους εχθρούς σας να συνομωτούν και να κάνουν βρώμικες συμμαχίες με άλλους εχθρούς και με τα media?
Όχι φυσικά. Αν τους αφήνατε τους εχθρούς σας να δρουν έτσι και στις άλλες σας επιχειρήσεις, πολύ απλά θα είχατε σβηστεί από τον χάρτη. Τόσο απλά.
Όπου σας βολεύει....απαξίωση. Όπου σας βολεύει....μεγαλοστομίες. Όπου σας βολεύει...αποθεώνετε το λαό του ΠΑΟ. Όπου σας βολεύει...είμαστε η απαρχή όλων των δεινών και την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια....Όποτε βολεύει ξεστομίζετε και καμιά "πτώχευση". Ε...αυτό παραπάει. Ούτε ο Στρος Καν δεν το ξεστόμισε αυτό.
Α! Ναι. Μια ερώτηση: Αν είχε γήπεδο ο ΠΑΟ (που εσείς ευθύνεστε που έχει η κουτσή Μαρία ομάδα και όχι εμείς), θα ζούσαμε αυτό το τσίρκο με τα Δ.Σ σας?
 Είστε όμως άτυχοι. Διότι εμείς δεν είμαστε πρόβατα όπως οι κόκκινοι. Και μπορεί να νομίζετε ότι μας κοροϊδεύετε κάποιες φορές με επικοινωνικά τρυκ (που μόνο απέναντί μας χρησιμοποιείτε),με φερέφωνα τύπου Γκοντζίλα, όμως στην ουσία ξέρουμε και έχουμε απείρως μεγαλύτερο πνευματικό επίπεδο από τους γαύρους. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα το πιο πολυτραγουδισμένο σύνθημα είναι το "έτσι όπως μας θέλετε εσείς,ποτέ μας δε θα γίνουμε εμείς".
Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για σας και πόσο μας έχετε πληγώσει με την αδιαφορία σας.
Θα πω όμως μόνο αυτό για να κλείσω.
ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.  Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός έχει την κατάλληλη φράση και για την περίπτωσή σας.
Εσείς ευθύνεστε που αλωνίζουν οι Καλόπουλοι. Εσείς ευθύνεστε που υποτιμά τη νοημοσύνη μας η ΝΕΤ, ο SportFm και όλα τα αντικειμενικά-κόκκινα μέσα. Εσείς ευθύνεστε για την επιλογή προπονητών, παικτών, γυμναστών οι οποίοι φάνηκαν ανεπαρκείς . Εσείς φταίτε για το διοικητικό αδιέξοδο και για τις οικονομικές αστοχίες. Εσείς ευθύνεστε που βιαστήκαμε στο Καραϊσκάκη σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Εσείς ευθύνεστε που δεν αντέδρασε ο Παναθηναϊκός στα σκηνικά αυτά όπως θα αντιδρούσε ο Ολυμπιακός στην αντίστοιχη. Εσείς ευθύνεστε που ξεκατινιάζεστε ακόμη και παραμονές κρίσιμων αγώνων και διαρρέετε ότι θα πουληθούν συγκεκριμένοι παίκτες, ενώ εκκρεμούν κρίσιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Τελικά είστε ηλίθιοι. ¨Ενας στόχος απέμεινε, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να σε βοηθήσει να ανασάνεις (αν υπάρξει μια εύκολη κλήρωση το καλοκαίρι). Και όμως στο βωμό προσωπικών αντιπαθειών τον θυσιάζετε και αυτόν.
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μαγαζί κανενός και δε θα πτωχεύσει ποτέ. Πρωτίστως στην ψυχή μας και γενικώς. Διότι εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες του, απλά δεν έχουμε μετοχές του.  Εσείς που έχετε μετοχές του είστε Α-ΜΕΤΟΧΟΙ.
Κουραστήκαμε αφάνταστα (εδώ κουράστηκε ο Φερέιρα που είναι μόλις έξι μήνες εδώ) και να ξέρετε ότι στο Άρμα του ...ζοφερού μέλλοντος που σχεδιάζετε για μας όχι μόνο δε θα επιβιβαστούμε, αλλά θα κάνουμε τα πάντα ώστε να ξαναπάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να το καταρρίψουμε.

Τα λέμε
Φρέντο Καπουτσίνο

2 Απριλίου 2011

O ΣΕΡΒΟΣ ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΙΩΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.....

Καλά τα είπε ο Βουγιούκας. Μέσα στη γκαντεμιά που έχει πιάσει το μπασκετικό (και γενικότερο δηλαδή) τοπίο στη χώρα μας υπάρχει αυτός ο ένας άνθρωπος που εξακολουθεί να λάμπει. Που διδάσκει μπάσκετ, σκοτώνει φαβορί, διαλύει μύθους (εκτός από τον προσωπικό του) και, ακόμα, καταστρέφει τα σκοτεινά σχέδια της εξουσίας. Υποκλινόμαστε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.


Με απόλυτα καθαρό, σπαθένιο τρόπο ο Παναθηναϊκός ξεπάστρεψε την Μπαρτσελόνα και προχωρεί προς το 6ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. Η σειρά που έκλεισε με το βροντερό 78-67 είναι φυσικά ένας προσωπικός θρίαμβος του μάγκα από το Τσάτσακ που γκρέμισε το pattern ολόκληρης της σεζόν. Οι Καταλανοί (και μαζί τους όλο το σύστημα της Ευρωλίγκας) ήταν προγραμματισμένοι για δεύτερη σερί κούπα μέσα στην έδρα τους, μα λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Άλλωστε, η Βαρκελώνη είναι η πόλη του Ζοτς!

Προδιαγεγραμμένο
Όταν τον περασμένο Μάη η Μπαρτσελόνα κατακτούσε στο Παρίσι τη δεύτερη Ευρωλίγκα της ιστορίας της, ήταν ήδη γνωστό ότι η Βαρκελώνη θα φιλοξενούσε το φάιναλ-φορ του 2011. Δεδομένης της ανωτερότητας των Καταλανών, που διατήρησαν όλο το έμψυχο υλικό τους προσθέτοντας μόνο έναν παίκτη που τέτοιον δεν είχαν (Πέροβιτς), όλοι θεώρησαν ότι η σεζόν 2010-2011 ήταν σχεδόν διαδικαστική. Το repeat έμοιαζε μονόδρομος. Και αν η ισπανική ομάδα είχε δυσκολίες το φθινόπωρο, στη διάρκεια του Top 16 το σενάριο επέστρεψε ολοζώντανο. Και μετά ήρθε ο Ζοτς.

Κάντε τώρα καμπάνιες!
Το σενάριο του repeat ήταν πολύ βολικό για όλους και πριν από όλα για τους διοργανωτές. Σε μια εποχή με οικονομική κρίση ήταν μεγάλη υπόθεση να διοργανωθεί το φάιναλ-φορ στη πόλη μιας κορυφαίας ομάδας που είχε σχεδόν σίγουρο το εισιτήριο. Όταν υπάρχει δυνατός “γηπεδούχος”, η εμπορική επιτυχία του event είναι πανεύκολη. Το σχέδιο έλεγε ότι οι πιστοί της Μπάρτσα θα έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια, όσο μειωμένη ζήτηση κι αν παρουσίαζαν οι φίλαθλοι των υπόλοιπων ομάδων. Έτσι, ο Ναβάρο θα σήκωνε την τρίτη κούπα της καριέρας του μέσα σε ένα κατάμεστο Σεν Τζόρντι με δίχρωμες σημαίες να ανεμίζουν. Ε λοιπόν, όχι! Ο Ομπράντοβιτς μπήκε στο κάδρο και το έσπασε. Έδεσε κόμπο τον δύσμοιρο Πασκουάλ και έβαλε τους διοργανωτές να τρέχουν!

Επιχείρηση "ξεβράκωμα"
Οι «μπλαουγκράνα» θεωρούνται (δικαίως ίσως) η πιο δυνατή ομάδα της εποχής. Είναι αλήθεια ότι έχουν πλουσιότερο, σε βάθος και σε ποιότητα, ρόστερ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρώπης. Κι όμως δεν κατάφεραν τίποτα. Χωρίς ούτε να τους κλέψει, ούτε να τους λαδώσει, ούτε να τους δηλητηριάσει, ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς τους έσκισε, τους ξεφτίλισε. Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, έκανε τέσσερα κολλητά κακά ματς, τρεις κολλητές ήττες με τον ίδιο αντίπαλο. Ο Πασκουάλ, που περνιόταν για παιδί-θαύμα (κατ’ αναλογία με τον Ρούμπιο, τρομάρα τους) παρουσίασε την ομάδα του σε κάθε ματς χειρότερη από το προηγούμενο! Αυτός ο Σέρβος σατανάς τούς έλιωσε το μυαλό.

Τέρμα το παραμυθάκι
Εξάλλου, ο Σέρβος πρέπει να πιστωθεί ότι κατεδάφισε τον μύθο του ισπανικού μπάσκετ, που (λέει ο μύθος) πάντα νικάει το ελληνικό γιατί αφήνει ελεύθερους τους παικταράδες. Δηλαδή, ο Ναβάρο που είναι «αναρχοαυτόνομος» είναι καλύτερος από τον «υποταγμένο» Διαμαντίδη. Ο μύθος αυτός μας βόλεψε αρκετά στο περυσινό φάιναλ-φορ όταν ο Ολυμπιακός κατατροπώθηκε από τους «μπλαουγκράνα», ενώ φοριέται σχεδόν κάθε καλοκαίρι όταν η Εθνική πέφτει σε τοίχο, όποτε συναντάει τους Ισπανούς. Ε λοιπόν, ο Παναθηναϊκός νίκησε την καλύτερη ομάδα της Ισπανίας παίζοντας άμυνα και μπάσκετ βασισμένο 100% στο σύστημα. Και το έκανε στηριγμένος σε ένα σωρό Έλληνες διεθνείς.

Μαρτύριο της σταγόνας
Το πλάνο λειτούργησε στον απόλυτο βαθμό. Όσο τα λεπτά της σειράς κυλούσαν, η Μπαρτσελόνα συσσώρευε ματαιώσεις. Έφτασαν, ο Ναβάρο και οι παρέα του, να είναι κυριολεκτικά διαλυμένοι στο τελευταίο ημίχρονο της σειράς. Ο Ομπράντοβιτς είχε τον Διαμαντίδη κρύο, τον Νίκολας στα πιτς, κι όμως η δουλειά είχε ήδη γίνει μέσα στο κεφάλι του αντιπάλου. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν ενδεικτικά: ανίκανοι να αντιδράσουν, οι πρωταθλητές Ευρώπης κοιτούσαν τον Σάτο να διασχίζει όλο το τερέν και να καρφώνει μέσα σε πανζουρλισμό. Ήταν η απόλυτη δικαίωση του σχεδιασμού που έγινε για τη σειρά. Εκαντοντάδες ώρες δουλειάς δεν πήγαν χαμένες και ο Ζοτς έχει κάθε λόγο να χαμογελά και, λίγο, να κομπάζει.

Μιλάει το... CV
Δικαιότατα θεωρείται ο σημαντικότερος Ευρωπαίος προπονητής, ενώ είναι μόλις 51 ετών. Κι όμως, τον Αύγουστο κλείνει 20 χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά και σε μερικές εβδομάδες κλείνει 19 χρόνια από το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο. Που το κατέκτησε μετά από μόλις 8 μήνες καριέρας! Αυτά δεν τα έχει κάνει κανείς. Στα 20 χρόνια δουλειάς μετράει 29 τίτλους – οι 11 αφορούν ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις – και μην επεκταθούμε για το τι έχει κάνει στο «Τριφύλλι». Το ότι έκανε αυτό τον Παναθηναϊκό καλύτερο από αυτή την Μπαρτσελόνα είναι το τελευταίο του μεγάλο αριστούργημα. Ο τύπος είναι ΘΕΟΣ.


Γ. Σκιάς (Sportnet)


υ.γ. Τέτοιοι… θεοί υπάρχουν κι άλλοι. Στο NBA ας πούμε, θεός των προπονητών είναι ο Φιλ Τζάκσον με τα 11 πρωταθλήματα. Πρεζόνι των τίτλων κι εκείνος - με τον Ζοτς μοιράζονται και την εμμονή τους με τα mind games. Ο Τζάκσον είναι σίγουρα πιο φλεγματικός, πιο επικοινωνιακός, πιο media darling, αλλά εμείς προτιμάμε τον Ομπράντοβιτς. Που είναι Βαλκάνιος, που είναι αιματώδης, που είναι οξύθυμος και γίνεται μπλε όταν βάζει τις φωνές.