PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)LIKES

Powered by Balleto.gr

12 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ "ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ" ΑΛΛΑΞΕ.......by Freddo Cappuccino


H συνέντευξη του Α. Βγενόπουλου ικανοποίησε το μεγαλύτερο ποσοστό των πράσινων φιλάθλων. Προς το παρόν φυσικά, διότι από λόγια χορτάσαμε από όλες τις κατευθύνσεις και στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκόμαστε χρειαζόμαστε πιο πολύ απο ποτέ να γίνουν πράξεις και να κοιτάξουμε το μέλλον κατάφατσα χωρίς να αγνοούμε τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ικανοποίησε και "μίλησε" στην ψυχή των περισσότερων Παναθηναϊκών αφού είπε πράγματα που σχεδόν καθημερινά συζητάμε στις πράσινες παρέες.
Επειδή θα διαβάσετε πολλά (ήδη το έχετε κάνει) και ίσως από πιο ειδικούς από μένα εγώ θα πω μερικά πράγματα που μου άρεσαν στη συνέντευξη.
Καταρχήν εκτίμησα το "δεν είμαι τόσο δυνατός όσο παλιά" καθώς και το αντίστοιχο "δεν μπορώ αναλάβω μόνος μου" με την υποσημείωση του "είμαι εδώ να παλέψω και ας χάσω".
Έχω αναφέρει επανειλλημμένα τις πολλές ομοιότητες που βρίσκω στην κατάσταση Παναθηναϊκού και Ελλάδας. Εδώ όμως, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που ακόμη και τώρα ζει σε ένα δικό του φανταστικό κόσμο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν έταξε λαγούς με πετραχείλια, την ώρα που ο έλληνας αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι η κακοδιαχείριση κρατών, εταιρειών και ομάδων είναι o σίγουρος δρόμος για το γκρεμό. (πάθαμε και μάθαμε).
Ο Α. Βγενόπουλος επίσης, σε αντίθεση με τον Τζίγγερ, δε μίλησε με αερολογίες και με την διάλεκτο της Πυθίας στο μαντείο των Δελφών. Και αυτό διότι έδειξε να προβληματίζεται και να συμπάσχει στην άσχημη περίοδο που διανύει η ομάδα. Ο Τζίγγερ, το μόνο που έδειξε είναι να θέλει να πηδήξει απτο καράβι και ό,τι γίνει, σαν τον φαντάρο που απολύεται και τα "γράφει όλα" κανονικά, σαν τον υπάλληλο που ξέρει ότι τον έχουν για απόλυση, σαν τον υπάλληλο που ετοιμάζεται για μετάθεση κλπ. (σε αποστροφή του λόγου του ανέφερε και αυτό που όλοι μας αναρωτιόμαστε μετά τη συνέντευξη Τζίγγερ: δηλ. για ποιο πράγμα ακριβώς ήταν εγγυητής ο Τζίγγερ)
Μου άρεσε που ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν "ακύρωσε" τα πεπραγμένα της οικογένειας Βαρδινογιάννη την οποία έδειξε να τιμά (πλην του Τζίγγερ). Έδειξε να το εννοεί αυτό. Άλλωστε όποιες διαφωνίες και συγκρούσεις είχε και είχαμε με την οικογένεια αυτή, κανείς δεν παραβλέπει ότι (πλην της περιόδου Τζίγγερ) ανέβασε επίπεδο τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τον στηρίζει οικονομικά για πολλές δεκαετίες. Μίλησε με σεβασμό και για τους Αφούς Γιαννακόπουλους, αλλά  είπε ευθαρσώς και χωρίς να μασήσει τα λόγια του ότι και εκεί ο διάδοχος είναι "προβληματικός". Κάτι που είναι μόνιμο θέμα συζήτησης στα πράσινα στέκια.
Όσα είπε για το μέλλον της ομάδας σε σχέση με τον οικονομικό και διοικητικό σχεδιασμό δεν μπορώ να τα αξιολογήσω, αφού όλοι μας πρέπει ναδούμε πού θα βγάλει το "άνοιγμα" που έκανε. Κρατάω μικρό καλάθι και πισινή. Μου αρκεί πάντως που είπε ότι σε περίπτωση που πάει καλά το σχέδιό του και βρίσκεται στο τιμόνι, δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθει στην ομάδα ο Τζίγγερ. Αυτό αν μη τι άλλο είναι η είδηση που περιμέναμε και επιδιώκαμε.
Όσο για το αν ήταν σωστό, πέρα από όσα έχει δείξει η ιστορία του Τζίγγερ, γυρίστε γύρω σας και αφουγκραστείτε, διαβάστε τα ολυμπιακά και τα "αντικειμενικά" media (sportgay, κλπ) και θα καταλάβετε εάν όλο αυτό που γίνεται είναι προςτη σωστή κατεύθυνση.
Στα όσα είπε θα ήθελα να σταθώ σε ένα ακόμη πράγμα που συζητάμε κατα κόρον στις παρέες μας. Το θέμα του γηπέδου. Δηλ. πώς είναι δυνατόν να έχουν σπαταληθεί τόσα χρήματα και να είμαστε στο ΜΗΔΕΝ. Πώς είναι δυνατόν να βλέπουμε τη Λάρισα να φτιάχνει γήπεδο (σχεδόν για πλάκα) και μεις ναμαστε κολλημμένοι στους κορμοράνους.  Είδα όραμα στο θέμα του γηπέδου και το ένιωσα παρότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τις επιχειρηματικές του βλέψεις. (το ομολόγησε)
Τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός όμως δεν είχε όραμα ούτε για ιδιόκτητο WC. Δεν έχει καν προπονητικό κέντρο, το οποίο νοικιάζει απτην οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Χωρίς γήπεδο καμία ομάδα δεν ευδοκιμεί, μένει πίσω και δεν έχει προοπτική. Όλοι βλέπουμε τι σημαίνει το Τηγανισκάκη για τον Ολυμπιακό. Τον απογειώσε σε όλα τα επίπεδα. Μακάρι να μας βγάλει και στους δρόμους για το ζήτημα αυτό. Έπρεπε να χει γίνει χρόνια αυτό το συλλαλητήριο.
Όσο για τις αναφορές στην επικοινωνιακή λάσπη των τσάτσων και παρατρεχάμενων του Τζίγγερ....ε αυτό και αν είναι το νούμερο ένα που μας βιδώνει και το συζητάμε καθημερινά, αφού πληγώνει και διχάζει τον κόσμο. Όλος αυτός ο ανελέητος πόλεμος που τορπίλισε την πολυμετοχικότητα και άλειψε με βούτυρο το ψωμί των εχθρών μας, όλα αυτά τα αηδιαστικά πρωτοσέλιδα, άρθρα και ανταποκρίσεις επαγγελματιών ακροατών, έφεραν τον Παναθηναϊκό σε σημείο να μη μπορεί να ασχοληθεί με  τα όργια, τις παράγκες και τα παραρτήματα, αφού είχε να αντιμετωπίσει τον εμφύλιο πόλεμο. Μου άρεσε λοιπόν, που έδωσε εξηγήσεις με αριθμούς και ονόματα για τη στάση αποχής που κράτησε απογοητεύοντας τεράστιο αριθμό από αυτούς που τον είχαμε πιστέψει.
Είπε λοιπόν ξεκάθαρα, ότι δεν μπορεί επειδή καποιοι τον φώναζαν "Παναθηναϊκάρα" να χρηματοδοτεί χωρίς έλεγχο και απόδοση ευθυνών, την ώρα που το ποτάμι ψευδών δημοσιευμάτων, τα κατευθύνανε οι λεγόμενες "πράσινες" εφημερίδες (τρομάρα τους). Μίλησε ακόμη ακόμη και για την οικονομική τρομοκρατία (θυμάστε τι είναι αυτό: συνεχής αναφορά σε ασύλληπτα νούμερα ελλειμάτων και χρεών προκειμένου να αποδεχτεί ο κόσμος το χαμήλωμα του πήχη και ενδεχόμενη πώληση του Σισέ) και δημοσιεύματα ότι ο Παναθηναϊκός βουλιάζει και διαλύεται.
Ήδη, βλέπουμε ότι τα λεγόμενα του Βγενόπουλου ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού βλέπουμε ότι ο Τζίγγερ έδειξε διάθεση να αποδεχτεί τους όρους που τέθηκαν, ενώ ο Τράκης φανέρωσε με ανακοίνωση του-  πρόθεση παύσης της  λασπολογίας και εκτόξευσης βολών εκ των έσω.
Προφανώς και οι ίδιοι αντιλήφθηκαν ότι η μόνη βιώσιμη λύση που έχει πέσει στο τραπέζι μέχρι στιγμής είναι η σημερινή. Μένει να δούμε τα επόμενα επεισόδια και ας ελπίσουμε για ένα Happy End.

UNITED WE STAND
O φίλος σας Freddo

Υ.Γ

ΜΕΤΡ "ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ": ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
ΓΚΟΝΖΙΛΑ: ΓΕΙΑΑΑΑ..ΜΠΑΙΝΩ ΜΕΣΑ Ε?
Μ: ΩΠΑ ΑΡΧΗΓΕ ΒΑΣΤΑ...ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΓΚ: ΓΙΑΤΙ?
Μ: ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΑΜΕ
ΓΚ: ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ?
Μ: ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΣΟΡΟΠΙΑ....Ο ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ?
ΓΚ: ΝΑΙ...
Μ: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...ΛΟΙΠΟΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου