PANATHINAIKOS: PLEASURE,PRIDE & OXYGEN

O Φρέντο Καπουτσίνο, ο Φρέντο Εσπρέσσο

και guests αρθρογραφούν, αναλύουν, σχολιάζουν
για τον Παναθηναϊκό μας (και όχι μόνο)LIKES

Powered by Balleto.gr

20 Ιουνίου 2011

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ CISSE......by Freddo Cappuccino...περάσαν τόσες νύχτες...που για σένα αρρώστησα
και πλήρωσα τα πάντα σ΄ ένα βράδυ
κι είπα πως...καθάρισα!

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ
ΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

ΚΑΙ ΣΤΕΡΙΑ
ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ....

O Σισέ ήταν δύσκολος αντίπαλος. Όχι μόνο για τους αλλόθρησκους αλλά και για τους εσωτερικούς εχθρούς του Παναθηναϊκού.

Ένα βράδυ του Φλεβάρη, χρειάστηκε να ρεζιλευτεί ο Ολυμπιακός πιο πολύ από ποτέ στα μάτια των υγιώς σκεπτόμενων φίλων φίλων του (ναι υπάρχουν και τέτοιοι), καθώς επίσης να διδάξει πιο πολύ...ήθος από ποτέ, ώστε να προσπαθήσει να τιθασεύσει τον τεράστιο Τζιμπρίλ. Είναι τέτοιο το μέγεθος του άρχοντα που χρειάστηκε να επιστρατευτεί μια νέα Ριζούπολη, αφού αυτά ειναι τα όπλα που συνήθως επιστρατεύουν οι γαύροι όταν δεν ανέχονται να παραδεχθούν την ανωτερότητα ή τη λάμψη του αντιπάλου. (τα είδαμε προσφάτως και στο ΣΕΦ) Με τη διαφορά ότι την πρώτη φορά η μέθοδος εφαρμόστηκε πριν το ματς για εκφοβισμό, ενώ  φέτος στο Καραϊσκάκη η αποστολή μας προπηλακίστηκε, κυρίως επειδή ο Σισέ τους καθόταν στο λαιμό και στον... πρωκτό.

Αν για τους γαύρους, χρειάστηκαν όλα τα παραπάνω (καθώς και άπειρα παραρτήματα) προκειμένου να βάλουν ενα λιθαράκι να ωθήσουν το Σισέ στην έξοδο από το βρώμικο ελληνικό πρωτάθλημα, για τους ανθρώπους στο εσωτερικό της ομάδας μας, τα γνωστά κατακάθια  που χρόνια πίνουν το αίμα της με απίστευτη μανία, η αποστολή εκδίωξης του Σισέ ήταν (και θα είναι?) δύσκολη υπόθεση που απαιτεί χρόνο και συστράτευση πολλών μέσων εποικοινωνίας και μη.
Χρειάστηκε λοιπόν οργανωμένη επικοινωνιακή προπαγάνδα για να φτάσουμε στο σημείο να υπάρχουν Παναθηναϊκοι που μόνο που δε λένε "δόξα τω Θεώ" που φεύγει ο Σισέ. Ο μέσος φίλαθλός μας αυτη τη στιγμή βέβαια αρκείται σε έναν ειλικρινή αποχαιρετισμό στον αρχηγό μας και αυτό συνιστά φυσικά επιτυχία για τις γάγγραινες της ομάδας μας που όμως δεν ικανοποιούνται  μόνο με αυτό, αφού θέλουν να το "δέσουν" από πολλές πλευρές το πράγμα. Εσχάτως, λοιπόν, το τροπάριο της οικονομικής τρομοκρατίας μεταλλάχθηκε ή μάλλον...εμπλουτίστηκε με αγωνιστικές αποχρώσεις, αφού το ξύπνημα των Αγανακτισμένων της Ελλάδας, επιβάλλει να απαγκιστρωθεί πλήρως και γρήγορα από τη  συνείδηση του φίλαθλου του Παναθηναϊκού ο Σισέ, μην τυχόν και γίνει τίποτα αντίστοιχο κίνημα και εδώ.
Έτσι, τελευταία διαβάζουμε τα στημένα ρεπορτάζ, τα κατευθυνόμενα άρθρα των γνωστών -άγνωστων αντικειμενικών πολυθεσιτών "νοσταλγών του παρελθόντος" δημοσιογράφων σύμφωνα με τα οποία: "ο Σισέ οπως κάθε πρόσωπο δεν πρέπει να μπαίνει πάνω απτην ομάδα", "ουδείς αναντικατάστατος", το "μοναστήρι να ναι καλά" και "ο ΠΑΟ με το Σισέ είχε μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού εις βάρος του θεάματος" κ.λ.π.
Κλασσική συνταγή λοιπόν για το Μετρ της μιζέριας με τους τσάτσους και τους αυλικούς του, που αν εφάρμοζε τα ίδια σατανικά σχέδια για την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού και της παράγκας, τώρα δεν θα λέγαμε αυτά. Σαφώς ο Σισέ και κάθε Σισέ είναι παροδικός, ενώ ο Παναθηναϊκός διαχρονικός. Ποιος το αμφισβητεί αυτό? Δεν μπορεί όμως να μηδενίζουμε και να ακυρώνουμε έναν αθλητή που μας έβγαλε τα μάτια αγωνιστικά και μη, που δίδαξε συμπεριφορά-επαγγελματισμό με τις τέλειες δόσεις συναισθηματισμού, που έγινε αφίσα στα πράσινα παιδικά δωμάτια μετά από πάρα πολλά χρόνια για παίκτη μας.
Υπάρχουν εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τους κανόνες. Εδώ (έπρεπε να) είναι μία από αυτές. Το τσουβάλιασμα  άλλωστε, είναι απλά μια γελοία επικοινωνιακή τακτική....μια ξεπερασμένη μέθοδος. Και τα διαδίδουν αυτά, οι ίδιοι που τόσα χρόνια λένε: "ο Παναθηναϊκός είναι εταιρεία". Λάθος! Ο Παναθηναϊκός είναι ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Είναι οι ίδιοι που διατίνονται: "Οι ομάδες χτίζονται, δεν αγοράζονται". ΛΑΘΟΣ! Οι ομάδες ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ.

Ο Σισέ χάλασε πιάτσες. Κυρίως εντός των τειχών. Για τους λόγους θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο. Κάθε μέρα που πέρασε πλαϊ μας συνιστά από μόνη της ένα επιχειρημα γιαυτό που σας λέω. Τι να πρωτοθυμηθούμε? Ακόμη και τον Κόκκαλη απτο πουθενά ανέστησε, ώστε να ασχοληθεί με την πάρτη του. Πόνεσε στην καρδιά, εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς ο Σισέ, καθώς άγγιζε τις ευαίσθητες χορδές μας χωρίς να περνά απτο μυαλό μας ούτε για 1 δευτερόλεπτο ότι ίσως λαϊκίζει, μα κυρίως ήταν ο απόλυτος σουπερσταρ που όταν έβαζε κάτι ως  στόχο, το πετύχαινε.  Ο δικός μας σούπερ ήρωας ...ο από μηχανής Θεός....το Είδωλο...

Αδέρφια Παναθηναϊκοί, ένα από τα κυριότερα πράγματα που μας κάνουν και ξεχωρίζουμε  από τους άλλους είναι το επίπεδό μας, όπως επίσης το γεγονός ότι δεν είμαστε πρόβατα.
Ο Σισέ διώχνεται απτον Παναθηναϊκό, από τα ίδια μίζερα άτομα που μας αγανακτούσαν μια ζωή. Ο Σισέ δεν φεύγει μόνος του.
Ποιος πιστεύει ότι πτώχευσαν οι μέτοχοί μας? Είναι δυνατόν να καταπίνουμε αμάσητα όλα αυτά? Ο Παναθηναϊκός δεν χρωστάει ούτε μια δραχμή και όμως ακούμε για χρέη και ανυπόστατα πράγματα.
Είναι η οικονομική τρομοκρατία για την οποία έχω γράψει άρθρο από 16-1-2011.Δεν ήταν καμια σοφιστεία, παρά απλά μια διαίσθηση εκ πείρας  παρακολουθώντας την επικοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε και με την κρίση στην Ελλάδα, ώστε να παίρνονται μέτρα χωρίς να ανοίγει μύτη.

Σε κάθε περίπτωση με το Σισέ έπρεπε να γίνουν τα πάντα από τους αρμόδιους για να μείνει. Να δημιουργήσουν προϋποθέσεις και όμορφες συνθήκες εργασίας, ώστε να θέλει να μείνει. (πέρα από όλα τα άλλα). Όπως στα πάντα στη ζωή, έτσι και δω λύσεις...υπάρχουν αρκεί να ΘΕΣ να τις βρεις....
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τις πορδές δε βάφεις αυγά (χωρίς να μπουν λεφτά από τους α-μετόχους δλδ), ωστόσο μέσα από έξυπνες κινήσεις απαλλαγής από βαριά συμβόλαια και μέσα από αντικατάσταση μη αποδοτικών ακριβών ποδοφαιριστών με νέους, ταλαντούχους με κίνητρο, θα μπορούσε να μείνει ο Σισέ και μια νέα ομάδα να χτιστεί γύρω του.
Τελοσπάντων, εγώ δεν είμαι ούτε μάνατζερ, ούτε ποδοσφαιροπαράγοντας για να κάνω τέτοιου είδους αναλύσεις. Ξέρω μόνο, ότι ένα πρόβλημα αν  παλέψεις μπορείς να το αντιμετωπίσεις, αρκεί να έχεις ζήλο και βούληση. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να ακούω βέβαια κάθε κατευθυνόμενο παπαγαλάκι να διατυμπανίζει  ότι ο Σισέ ήταν απλά ένας ακόμη καλός διερχόμενος παίκτης και να παριστάνει ότι δεν τρέχει τίποτα αν φύγει. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!Αυτή η προσβολή της νοημοσύνης μας, καθώς και το στυλάκι της ειρωνείας προς τον απλό φίλαθλο που λατρεύει τον Παναθηναϊκό είναι που μας έχει κάνει να έχουμε σιχαθεί αυτούς τους δημοσιογράφους και τα αφεντικά τους. Αυτο το θράσσος είναι που τους έχει καθηλώσει στα 2000 φύλλα και είναι να απορεί κανείς πώς επιβιώνουν οικονομικά.....


Με την ελπίδα να γίνει κανά θαύμα
Πράσινους χαιρετισμούς
Φρέντο Καπουτσίνο
"Κάποτε αισθανόμουν στην Πανάθα μου ωραία,
τώρα με διώχνουν οι Α-Μέτοχοι παρέα ,
φεύγω, ...τώρα φεύγω.

Κάποτε χτύπαγα tattoo από την καύλα
στις απουσίες τώρα βαλτε μου μια παύλα
φεύγω, ...τώρα φεύγω.

Φεύγω, φεύγω και παίρνω την καρδιά μου,
κι ένα νταμπλ για συντροφιά μου, φεύγω, φεύγω.

Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια
Τζιγγερικούς και όλο γκρίνια

Φεύγω, φεύγω
φεύγω, τώρα φεύγω"...


 Υ.Γ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΞΑΝΑΔΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...
ΑΝΤΙΟ KAYΛΙΑΡΗ ΤΖΙΜΠΡΙΛ
ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η΄ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ
ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΓΙΑ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ....


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου